Arkadaşlar Aerocool silverwind işlemci soğutucusunu 35 tl ye aldım soğutucu genel olarak ürün tam bir Fiyat performans ürünü ve İntelin stok fanından 10 kat daha iyi olduğu kesin
92 mm lik fanın etrafındaki kanatlar alüminyumdan yapılmış çok hassas kanatları var özellikle alüminyum soğutucu için performansı gayet iyi..
kapalı olarak yaptığım incelemelerden yola çıkarak EVEREST programını kullandım fan minimum 1600 devirde çalısırken stabilite testi yaptim... minimum devirde yapmamın sebebi en kötü olasılıkla bile ürünün nasıl performans sergilediğini görmekti ( sonuç gayet tatmin edici)
15 dk ya yakın bir süre işlemciye tam yük altında 4 çekirdeğin hepsi %100 iken anakart ısısı 45 - 46 derece işlemci ısısı 59 - 60 derece
inceleme ile ilgili resimlere göz atabilirsiniz
Bazı Arkadaşlar ürünün RAM leri de soğuttuğunu söylüyor ama aslında tam soğutmuyor ( Slot 1 deki ram i soğutuyor ona lafım yok.. ama söz konusu 3. slottaki ram olunca onu soğutamadığı kesin) gayet iyi ayrıca anakartın kuzey köprüsündeki pasif soğutucuyu soğutuyor sadece 3. slottaki RAM biraz uzak kaldığı için soğutmuyor AMa yinede bu paraya bu soğutma mükemmel diyebilirim
Yanlış anlaşılma olmasın kendi açımdan söylüyorum.. harbiden İntelin stok işlemci soğutucuları 5 par etmez İntelin stok fanlarına
stok soğutucu ile yaptıgım stabilite testinin aynısında işlemci 2D masaüstünde 54 55 derece uzun kullanımlarda 59 60 derece Anakart ise 38 39 derecelerde gezerdi
LGA 775 pin işlemciler için anakartı sökmeye gerek yok.. çok kolay monte ediliyor
Ürünün internetteki resimlerine de aldanmayın Gayet büyük yarım kilodan ağır Sanırım 600 gr falan dır
Ben 1 yıldır İntel stok soğutucu kullanan birisi olarak ... Aerocool Silverwind verdiğim parayı son kuruşuna kadar hak ediyor.!!!
Ses konusunda ise biraz gürültü yapıyor ama bu öyle ciddiye alınacak bişey değil maksimum devirde (2700 rpm) ses yapıyor açıkçası minimum 1600 devirde ise ses çıkardığı söylenemez... Zaten ürünün fan kontrol aparatı var oradan kulak hassasiyetinize göre ayarlayabilirsiniz
Fanın etrafındaki kanatlar biraz hassas dikkat edin,, çabuk eğilip bükülüyor
Soğutucu arayan arkadaşlara tavsiye edebilirim..abii siz de inceleyin ona göre karar verin ...Sonuçta 35 tl yapılabilecek en iyi soğutma bu olsa gerek..
Sen konu açtığında ben de bi tane sipariş ettim hb den... beklentim yüksek değil ama stoktan fazlasını yapabiliyosa bitmiştir olay:)
Ben de aynısından kullanıyorum. Stok fandan sonra çok iyi gedi. E7400(@3.3) işlemci kullanıyorum. Sıcaklık 60 dereceyi geçmiyor.(Everest) Arkadaşın incelemesi yerinde olmuş. Aynen katılıyorum.
bende bundan alacaktım da havale falan uğraştırdı vazgeçtim Gladitor max aldım ocz nin E6750 kullanıyorum gördüğüm en fazla 40 derece
bende zalmanın turbinlerinden var zaten bu benim ufaklıgın pc si için...geçenlerde kasayı bi açtım 5 yıllık pilik var...işlemci fanının üstü artık yağ olmuş ve temizlenmiyo... değişiklik şarttı ona:)