Şimdi Ara

AeroCool Strike X One Adv. Nasıl ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
1
Favori
4.465
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Psu ile birlikte alacagn bu segmentte alacagin en guzel kasa asgard 382 pure dur 600 watt kaliteli bir power ile geliyor vatanda haftasonu 200 tl ye denk geliyor

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Doğrular ve yanlışlar olarak ikiye ayrılacak durum yok, gerçekler vardır, insanlar bu gerçeklerden kendilerine uygun olanı seçip buna doğru demeyi tercih ederler, sizde kendi görüşlerinizin doğru olduğunu idda ediyorsunuz, mantıken daha ötesi yok.

200R modeline yerli yersiz atıflarda bulunmaya devam ediyorsunuz, tozlar serbestçe girebiliyormuş, hadi ya? Hmm, o zaman kasalara fan konumlandırılması için ızgaralar açmasınlar, hatta power supply alttan hava sirkülasyonu yapacak diye kasaya toz geçiyor onu da değiştirsin mühendisler ve eskisi gibi üst bölüme konumlandırılsın power suppyler ve işte bu sefer sizin istediğiniz gibi toz girmeyen bir kasa olacak, hava sirkülasyonu olmasa da olur.

Size göre üst bölümde kablo kanalının olmaması bir handikap değil ama bir çok forum üyesinde bu bir kriterdir, gerek işlevsel, gerek görsel. Özellikle de pleksi yan kapağı olmayan kasalara bile sonradan pleksi taktıran bir çok kişi olduğu da aşikar. Görselliği kasanın ön ve üst paneli olarak düşünmeyenler de var, bunu kabullenmek gerekiyor.

115 TL verip malzeme kalitesi vasat, üst bölümde kablo kanalı olmayan, 3.5" yuvaları anakarta doğru konumlandırılmış iskelete sahip olan bir kasa tercihim değildir, kimseninde tercihi olmasını istemem. Çok az bir bütce arttırımı ile bu eksikleri olmayan, ergonomik yapısı olan, bir kasayı almalarını öneririm. Ayrıca ben bu konuda sadece tek bir kasa belirtmedim, belirttiğim ürünlerin alınabilmesi için sunduğu özellikler ortada, inceleme linkleri ortada, daha ötesi yok.

İlla düşük bütceli tercih yapmaları gerekiyorsa öneriler belli, konuda belirtilmiş bütceden daha düşük fiyatlı olarak altta ki ürünler tercih olabilir.

Xigmatek Utgard
    Akasa Raptor
    Nox Blaze SX

Ben bu forumda üyelerin kişiliklerine atıfta bulunmayı ilk tercih yapmam, kişilerin forum içinde ki tavırları zaman içinde gösterir hak ettiği tavırları. Gerçi sizin tavırlarınıza rağmen cümlelerinizin altını çizip çizip ikili tartışmalara yol açacak forum ihlalleri de yapmamaya çalışıyorum, zira ne siz ne de her hangi birisi benim bu forumdan uzaklaşıp ceza almam için hiç bir değer arz etmiyorsunuz.

Başlığı uzun uzadıya kirlettiğimiz için konu sahibi ve konuyu takip edenler kusura bakmasınlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: Senbonzaku®a

Doğrular ve yanlışlar olarak ikiye ayrılacak durum yok, gerçekler vardır, insanlar bu gerçeklerden kendilerine uygun olanı seçip buna doğru demeyi tercih ederler, sizde kendi görüşlerinizin doğru olduğunu idda ediyorsunuz, mantıken daha ötesi yok.

bazı gerçekler vardır ki; sana göre, bana göre, ona göre değişmez. örneğin 8 fan takılabilen 200R için, 12 fan takılabilme olanağı olan Strike X one adv. kasayla kıyaslayarak "daha fazla fan takılabilme imkanı var" dersen, bu senin gerçeğin mi olur? yoksa sen, konuya hakim olmadan başkalarına gerçek dışı bilgi vermeye kalkmış mı olursun? hiç kimse için bu gerçek değişmez; "12" sayısı "8" sayısından büyüktür

quote:

Orijinalden alıntı: Senbonzaku®a

200R modeline yerli yersiz atıflarda bulunmaya devam ediyorsunuz, tozlar serbestçe girebiliyormuş, hadi ya? Hmm, o zaman kasalara fan konumlandırılması için ızgaralar açmasınlar, hatta power supply alttan hava sirkülasyonu yapacak diye kasaya toz geçiyor onu da değiştirsin mühendisler ve eskisi gibi üst bölüme konumlandırılsın power suppyler ve işte bu sefer sizin istediğiniz gibi toz girmeyen bir kasa olacak, hava sirkülasyonu olmasa da olur.

çaresizce, gerçekleri ve konuyu çarpıtma çabalarını takdir ettim "fan ızgarası açmasınlar" ha.. eminim sen de çok iyi biliyorsun ki; sistem sağlığı için havalandırma çok önemlidir. burada dikkat edilecek husus; hava ile birlikte toz girişinin olabildiğince engellenmesidir. zira havalandırma ne kadar önemliyse, komponentlerin tozlanmaması da bir o kadar önemlidir. günümüzde alt PSU yuvalarının altına toz filtresi yapıyorlar zaten. birçok "iyi" denilebilecek kasanın ön panelinde de filtre mevcut. 200R kasada yok diye Corsair'e kızmıyorsun da, bu kasanın eksikliğini dile getirdim diye bana kızıyorsun. ve hatta bunun için bana karşı saldırgan ve tehditkar tavırlar takınıp, nerdeyse forum yetkilisiymiş gibi beni forumdan kovmaya kalkıyorsun ama merak etme ben seni şikayet etmedim, umarım yanlışlarını sen de farkeder, düzeltebilirsin..

senin de dediğin gibi, bir de "herkesin kendi doğruları" vardır. 3,5" sürücü yuvalarının yönü gibi mesela. sana göre yan konumlandırılması daha güzeldir, bana göre dik konumlandırılması daha güzeldir. bunu tartışmak gereksizdir. bu konudaki fikrimi izah eder, herkesin tercihine saygı duyarım. "3.5" yuvaları anakarta doğru konumlandırılmış iskelete sahip olan bir kasa tercihim değildir, kimseninde tercihi olmasını istemem" şeklinde bir yaklaşım geliştirmem, kimsenin tercihine karışma hakkını kendimde görmem.

üst bölümde kablo kanalı olup olmaması konusunda da herkesin kendi tercihi olabilir. daha önce de belirttiğim gibi; bu hoş bir ayrıntı, ancak olmaması büyük bir kayıp değil. zira çözümü var (anlattım). illa ki o kanal olsun diyen 200R ya da alternatif bir kasa alabilir elbette. çözüm önerimi mantıklı bulan da bu çözümü uygulayabilir. 200R alacaklara da tavsiyem; ön paneli kendi imkanları ile toza karşı filtrelemeleri olur.

senin için bir değer arz etmediğime çok üzüldüm inan, oysa ki ben sana inanılmaz değer veriyorum

• Kasa bende mevcut , 130 liraya powersiz olarak almıştım , artılarından daha çok eksilerini söylemek gerekirse yan tarafında 2 tane fan takılacak yeri var 12cm yada 14cm takılabiliyor yanlız benim cpu soğutucu tower şeklinde olduğu için üstteki yere fan takamadım kapak kapanmıyor o şekilde , üstüne 2 fan taktım , yan tarafına 1 fan alt kısmınada 1 fan takdım , zaten kasa ile önünde 1 ledli birde egsoz fan geliyor , kasa ile gelen fanlar normal 12cm fan öyle bir özelliği yok , kasada kablo toplama özelliği var eski kasanızda yoksa işinize yarıyor yanlız bende 6 kasa fanı takılı olduğu için 1 ssd hdd 1 normal hdd takılı olduğu için arkada belki biraz çok kablo toplandı böyle oluncada kapağı çok zor kapadım , imalatcı kasa kapağını biraz bombeli yapsaydı keşke yada 1 cm daha büyük yapsaydı madem kablo toplama yeri yaptın , aşağıya takılan 1 fan tam psunun yanına denk geliyor psu kablolarıda biraz kapıyor fanın önünü , üstteki 2 fan yeride anakarta yakın yine 1cm daha yukarıda olsaydı yeri iyi olurmuş halbuki zaten biraz bombeli orasıda..hdd ve cd romları kasanın yanında gelen 6 adet aparat ile kasaya sabitliyorsunuz , aynı aparatlar kasanın hdd konulan bölümüne istenirse fan takıldığı zamanda kullanılıyor..
    Artılarına gelirsek thermaltakenin 250liralık kasalarınıda inceledim zalmanda vs vs 130 liraya üstte 2 altta 1 önde 1 opsiyonel 3 , yanda 2 ve arkada egsoz 1 fan takılabilmesine izin veren içi dışı siyah şık kablo toplama yeri olan bir kasa alıyorsunuz verdiğiniz parayı hakediyor kasa ile beraber 3 torbada siyah renk vida ve kablo sabitleme kelepçeleri geliyor içerik kötü değil.
    Sonuç olarak 130 liraya işinizi çok çok görecek bir kasa alıyorsunuz , işçilik ve malzeme kalitesi kötü değil öyle ucuz diye elinizi koyduğunuzda içeri göçmüyor kasa , daha kaliteli bişey alacağım derseniz zalman öneriyorum..
    kasa ile beraber 3 adet XILENCE 12cm fan almıştım birde elimde 1 adet coolermaster 12cm fan vardı şu vatanda 5 lira olan onlarıda takdım sessiz ve yeterli çalışıyorlar keşke bir fan 30 40 lira olmasaydıda daha iyilerini alsaydım diyorum ama kesinlikle o kadar parayı kucucuk pervaneye vermem :) , şuan kasadan tatlı bir uğultu geliyor belkide hava akımının uğultusudur bilmiyorum ama rahatsız edici değil , bundanda rahatsız olan varsa komple su soğutmaya yönelmesi gerekli cpu fanı ile beraber 7 fan çalışıyor sonuçta.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zayber -- 7 Haziran 2013; 2:04:59 >

• komple su soğutma nasıl olacak? CPU için su soğutma var ama tüm kasayı su ile soğutmak çok zor. en basitinden bir egzoz fan kullanmak gerekir ki kasa içindeki hava sabit kalmasın.
    kaldı ki su soğutma sisteminde bile yine fan kullanılıyor.

uğultu ile baş etmek için en etkili yöntem fan kontrolcü kullanmaktır. fısıltısını bile duymayacak kadar fanları yavaşlatabilir, performanslı kullanım sırasında bir miktar uğultuyu göze alarak fanları hızlandırabilirsiniz. (alternatif olarak; tüm fanları aynı model alarak ve PWM çoklayıcı kullanarak anakart üzerinden kontrol sağlayabilirsiniz.)

gereğinden fazla fan kullanmamak da uğultuyu azaltacak bir önlem olabilir.

kasadaki fan yuvalarının yapısı da uğultu düzeyini etkiler.

son olarak, fanların kanat yapıları ve yataklama teknolojileri de gürültü düzeyini etkiler.
    + yataklama teknolojisi fanın uzun ömürlü olup olmamasını ve uzun vadede ses seviyesindeki artış miktarını etkiler..

not: kule tipi işlemci soğutucusu kullandığınızda yan kapaktaki fan yuvalarını da eksiksiz kullanabilmek için üst seviye-büyük hacimli (big-tower) kasa bakmalısınız. bu eleştirniz yersiz olmuş. bu durum, bu kasa için bir eksi sayılmaz.

• Bu kasayı aldım ve acayip pişmanım.
    8 senelik Aopen H600B'den sonra bile acayip kalitesiz geldi.
    İçinden çıkan vidalar bile en adisinden.
    Kasanın üstü zaten mukavva gibi yamuluyor kaliteyi siz tahmin edin artık..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ahmeteyup

Bu kasayı aldım ve acayip pişmanım.

emin ol thermaltakenin 300 400 liralık kasalarıda öyle kendim baktım vatanda , varsa taş gibi üzerine oturunca yamulmayacak bir kasa alayım ama kasaların %85 bu şekilde ince metal malzemeden imal ediliyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zayber

quote:

Orijinalden alıntı: Ahmeteyup

Bu kasayı aldım ve acayip pişmanım.

emin ol thermaltakenin 300 400 liralık kasalarıda öyle kendim baktım vatanda , varsa taş gibi üzerine oturunca yamulmayacak bir kasa alayım ama kasaların %85 bu şekilde ince metal malzemeden imal ediliyor

Diğerlerinin de bunun kadar kalitesiz olacağını zannetmiyorum.
    Ama dediğiniz gibi hepsi de ince metalden üretiliyorsa H600B'me geri döneyim hiç uğraşmadan..

• kasanın sacına gareziniz varmış gibi yüklenmediğiniz sürece sıkıntı olmaz. önemli olan sac değil, iskelettir. iskeleti elinizle esnetip yamultabiliyorsanız kalitesiz damgasını vurun. (sürücü yuvalarına da yüklenebilirsiniz)
  • Hocam anladığım kadarıyla bu kasanın savunucususunuz.
    Garezim var gibi yüklenmiyorum hafiften değdiğimde üst tarafı bükülüyor zaten.
    Sizin dediğiniz iç iskeletine dahi tam oturmadı anakart. Alt vidalıkların bazıları boşta dönüyor.
    Malzeme kalitesi, içinden çıkan vidalar vs. bile adi.
    Bir kere kasanın speaker'ı dahi yok..
    Ben mennun değilim, alacaklar için de bir kullanıcı olarak tavsiye etmiyorum o kadar.
    Bir de aerocool'un psusunu alacaktım 800 watt diye iyi ki almamışım ona şükrediyorum..
  • bugün corsair vengeance c70 geldi yeşil olan bayılmıştım aldım , neyse bunu satacağım ama yukarıda dediğim gibi gözünü bağlayalım iki kasayıda elinizle yoklayın farkı anlamayacaksınız buda benim incelemem :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Strike-X

http://www.hepsiburada.com/liste/aerocool-strike-x-one-advanced-ssd-ready-mid-tower-siyah-oyuncu-kasasi-ae-str-onea/productDetails.aspx?productId=bd300400&categoryId=1013

Bu kasadan almak istiyorum cok iyi gorunuyor ve fiyatina gore kaliteli tek sorun guc kaynagi yok benim elimde 300 w guc kaynagi var yeter mi acaba ?

http://www.teknobiyotik.com/donanim/pc-kasa.html buraya göz at elindek psu yetmez kasa+psu alırsan daha ekonomik olur...

• bu kasanın powersızını bulamıyorum hiçbiryerde
  • Tenth Doctor kullanıcısına yanıt
    Hocam konuyu açan arkadaşın verdiği linkte mevcut görünüyor..
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.