Şimdi Ara

AeroCool Strike X One Adv. Nasıl ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
1
Favori
4.465
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • http://www.hepsiburada.com/liste/aerocool-strike-x-one-advanced-ssd-ready-mid-tower-siyah-oyuncu-kasasi-ae-str-onea/productDetails.aspx?productId=bd300400&categoryId=1013

Bu kasadan almak istiyorum cok iyi gorunuyor ve fiyatina gore kaliteli tek sorun guc kaynagi yok benim elimde 300 w guc kaynagi var yeter mi acaba ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• orta ya da üst seviye ekran kartı ile kullanacaksan elindeki PSU sorun çıkarır. sistem bileşenlerini ve bütçeni belirtirsen uygun bir PSU önerisi yapabiliriz.

(bütçeni belirtirken, belirttiğin bütçenin sadece PSU için mi, yoksa Kasa+PSU için mi olduğunu da belirt.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ehhalil -- 27 Eylül 2012; 10:57:25 >
  • Bende suan 2 gb ddr2 ram, ddr2 msi 7379 anakart, q6600 islemci, 300 watt guc kaynagi var. Ekran kartim yok ben ddr3 destekli anakart almak istiyorum buna uygun ddr3 ram, 1 gb ekran karti, ac strike x one eger guc kaynagi uyarsa psu almayip kaliteli parcalar almak istiyorum eger yetmezse ucuz toplamak istiyorum. Simdiden tesekkurler.

Butcem 500 TL

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Strike-X -- 27 Eylül 2012; 12:24:45 >

• Cok sagol tesekkurler. Bu sistemi dizmeye calisacagim. :)

• rica ederim.. umarım istediğin gibi olmuştur.
  • Bende o kasadan alıcam ama içeriğinde 750 watt psu olacak sende kasanı değiştireceksen yanında psu da olsun daha karlıya gelir be kasa 120 lira civarı + psu 750 watt en ucuz 250 tl benimki yanında 750w psu ile 300 lira daha hesaplı olur.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Satılık HYPER X CLOUD ALPHA
    2 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • AeroCool Strike X kardeş bende bunu kullanıyorum ama şöyle soyleyeyım bunu almadan once amerıkadan gelme bı kasa kullanıyordum dısına tut elın buz gıbı olur abartmıyorum okadar kalıtelı bır demır mı sacmı herneyse ondan var hatta AeroCool Strike X bunu aldıgım ıcın de onu satcam. Şimdi kaliteye gelırsek AeroCool pek kalıtelı degıl ama sırf gorunus ıcın alınıs bende onun ıcın aldım ve dızdım ıcını senın sıstemde ne var bılmıyorum ama ıyı bısey toplayacaksan psu yetersız gelır...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ehl-i Keyf48

Bende o kasadan alıcam ama içeriğinde 750 watt psu olacak sende kasanı değiştireceksen yanında psu da olsun daha karlıya gelir be kasa 120 lira civarı + psu 750 watt en ucuz 250 tl benimki yanında 750w psu ile 300 lira daha hesaplı olur.

hacı nerde yaşıyon sen? 750w 80+Bronze PSU 180 TL'ye alınabiliyor.

http://www.gold.com.tr/U216465/High-Power-750W-80-Bronze-Guc-Kaynagi-B12S-

kasa içinde gelen o 750 watt'lık PSU'nun 80+ sertifikası yok!

not: sözkonusu kasa 750w PSU dahil şekliyle 262 TL.ye alınabiliyor.

http://www.eksenbilgisayar.com/store/ProductDetails.aspx?productid=95279

fiyat araştırması zayıf, donanım kıyaslaması da eksik olmuş..

• Kasadan uzak dur derim. Bir ara kullanmıştım tam bir çöp yığını...
  • katılmıyorum.. fiyatına göre gayet güzel bir kasa
  • Bu fiyata alınacak daha iyi kasalar var, Aerocool giriş seviyesi ürünlerin hepsinde malzeme kalitesi kötü, üst bölümde kablo taşıma kanalı yok.
  • önerilerinizi de yazsaydınız keşke
  • %25 haftasonu indirimi ile Vatanbilgisayardan Corsair 200R alınabilir yada Zalman Z5 alınır. Dış görüşüne aldanıp alınan giriş seviyesi kasaların malzeme kalitesi kötü ve bazı özelliklerden yoksun bırakılıyor.

http://www.vatanbilgisayar.com/Bilgisayar%20Kasas%C4%B1/corsair-cc-9011023-ww-carbide-serisi%E2%84%A2-200r-midt-atx-siyah-kasa/productdetails.aspx?I_ID=63913#allImages

http://www.kocpa.com/Urun/Zalman-Z5-Plus-Mid-Tower-Kasa-Siyah-pmu4188.html

• quote:

Orijinalden alıntı: Senbonzaku®a

Bu fiyata alınacak daha iyi kasalar var, Aerocool giriş seviyesi ürünlerin hepsinde malzeme kalitesi kötü, üst bölümde kablo taşıma kanalı yok.

"Bu fiyata alınacak daha iyi kasalar var" deyince, ben de "aynı fiyata daha güzel kasalar var da haberim yok herhalde" diye düşünmüştüm

strike x one advance kasanın fiyatından haberin yok sanırım. bugün için 115 TL ye alınabiliyor. 200R fiyatı ise Vatan %25 indirimi ile 145 TL ye gelir.

strike x one advance kasayı "üst bölümde kablo taşıma kanalı yok" diye eleştirmişsin ama 200R kasanın da ön panelinde toz filtreli mesh yok.

üst bölümde kablo taşıma kanalı olmaması bir handikap değil bence. şöyle ki;
    CPU güç kablosu, PSU'nun hemen üzerinden geçirilip kasanın arka paneline yaslanarak (12 cm.lik arka egzost fan ile anakartın arka panel giriş/çıkış bağlantıları arasına sıkıştırılarak) tertemiz bir bağlantı yapılabiliyor. ortada sallanan bir güç kablosu ve dolayısıyla hava sirkülasyonunu engelleyen bir durum, ya da göz zevkimizi bozacak bir görüntü olmuyor

• İnsanlara daha iyisini önermek yerine başkalarına muhalefet oluyorsunuz ya sizin gibi tavırlar sergileyenlere ne desek az aslında.

Orada "Aşağı yukarı bu fiyat aralığında daha iyi kasalar var" yazmalıydım, doğru ben hatalıyım. İlla Strike X Advance modelinden daha ucuz daha iyi kasa alınacaksa buyrun alt linkte ki TR Bilgisayar'ın sahibinden Xigmatek Utgard alsın, pleksi yan panel + 3 fan xigmatek takılı + full kablo saklama, mesh/toz filtreli ön panel ile 100 TL fiyatından alın. Şimdi bunun yanında Akasa Freedom Xone, Sharkoon Rebel 9 gibi daha fazlasını sunan kasalar bile 100TL altını görerek satıldı ise o teneke Strike X Advance modelini birilerine tavsiye etmeye içim el vermez. Kişi burada üyelerin en iyisini alması için öneri yapar, bu forumun amaçların biri budur. Kişinin kendi bütcesi yetersizse bile anne, baba, bilimum akraba, arkadaş vb. kişilerden 10-20 TL daha alıp daha iyi bir kasa almaya yönlendirilmeli. Neden mi? Daha uzun seneler kullanacağı, şu da olsaydı diyerek geçmişe yönelik pişmanları olmayacağı, hem sağlam hemde güncel özelliklere sahip bir kasa alması yıllar boyu hiç bir ihtiyac doğurmadan kullanmasına sebep olacaktır.

http://forum.donanimhaber.com/m_63677019/mpage_1/key_/tm.htm

Ayrıca Corsair 200R kasanın ön panelinde toz filtresi yok çünkü ön panelin bir bölümü mesh ızgara olarak konulmamış, sadece ön panelin yan bölümünde ki ızgaralar ve alt bölümde panelin sökülmesi için gereken boşluktan temiz hava alması sağlanıyor, burada tamamen göz boyaması yapmaya çalışmışsınız sanki 200R kötü bir kasaymış gibi. O kasanın boyutlarında o özellikleri sunan, o fiyata satılan Türkiye başka bir örnek daha varsa gösterin seve seve alacağım foruma da inceleme konusunu açacağım. Son olarak daha ucuza Aerocol VS-3, Nox Blaze SX kasalar satılıyordu, hatta teknobiyotik outlet bölümünden 80 TL fiyatından Akasa Raptor (Akasa Freedom Xone İle aynı iskelet/iç yapı) bile alınır, yeter ki araştırılsın, yeter ki kişiye en iyi öneriler yapılsın.

• baya hiddetlendiğine göre haklı eleştirilerim canını yakmış anlaşılan.

öncelikle şunu belirteyim; seninle kişisel bir problemim yok/olamaz.. evet sana muhalefet oldum, zira yazdıklarını abartılı ve yanlış bulduğum için son derece realist bir yaklaşımla doğruları yazmaya çalıştım sadece..

fiyat konusunda hatalı olduğunu -zoraki de olsa- kabul etmişsin zaten. diğer yandan strike x one advance kasanın 115 TL lik rekabetçi fiyatına illa rakip arayabilmek adına ikinci el forumlarına dalmış ve mantıksız bir kıyaslama yapmışsın. en sağlıklı fiyat kıyaslaması; iki ürünün de distribütör çıkışlı sıfır fiyatları karşılaştırılarak yapılabilir.

üstelik bir yandan "güncel özelliklere sahip bir kasa alınması için" tavsiyede bulunduğunu söylerken, diğer yandan -sırf düşük fiyatlı alternatif sunabilmek için- USB 3.0 desteği olmayan eski model kasaları önermeye kalkıyorsun

ayrıca Strike X one advance kasa için "teneke" gibi aşağılayıcı bir ifade kullandıktan sonra, aynı iskelete sahip VS-3 kasayı önerilerinin arasında sıralaman da oldukça manidar

quote:

Ayrıca Corsair 200R kasanın ön panelinde toz filtresi yok çünkü ön panelin bir bölümü mesh ızgara olarak konulmamış, sadece ön panelin yan bölümünde ki ızgaralar ve alt bölümde panelin sökülmesi için gereken boşluktan temiz hava alması sağlanıyor, burada tamamen göz boyaması yapmaya çalışmışsınız sanki 200R kötü bir kasaymış gibi.

ben de onu diyorum zaten, ön panelde toz filtreli mesh yok diyorum dediğin gibi yanlardaki ve alttaki boşluktan hava alacak ama tabi ki hava ile birlikte toz da alacak. toz girişini engelleyecek bir tedbir almamış Corsair. burada bir göz boyama falan yok. "200R kötü bir kasa" da demedim ama olması gereken yararlı bir özelliğin de olmadığını belirttim sadece

bir de sana şunu soracağım(tüm samimiyetimle ve gerçekten merak ettiğim için soruyorum. düşündüm düşündüm buna bir yanıt bulamadım):

200R yerine Strike X one advance alan bir kişi, "şu da olsaydı" diyerek pişman olacağı hangi özellikten mahrum kalmış olur acaba?

• Size karşı hiddetlenmek mi? Haklı eleştirileriniz mi?

Aerocool'a karşı antipatikliğim yok, hatta eski bir Xpredator Full Tower kasa sahibiyim ama hiç bir markaya karşı da balon fan tavırları sergilemem, burada ki amaç kişiler parasının karşılığında en iyisini alsın, uzun yıllar kullansın. Sizin gibi "benim önerim alınsın, başkalarının önerilerine muhalefet olayım" tarzı tavırlar bizlere göre değil, sonuçta para cebimizden çıkmıyor, biz kullanıcıyı düşünürüz, sizin gibi egolarımızı değil.

* TR Bilgisayar'ın konusu uzun süredir favori listemde, size özel araştırma söz konusu değil, olamaz, kaf dağından inin.
    * Sizin kafanızda ki ticari yapı, fiyat karşılaştırması beni yada forumu zerre alakadar etmiyor, burada para karşılığında alınabilecek en iyi ürün önemlidir.
    * Corsair 200R, malzeme kalitesi, ön paneli dolayısıyla daha az tozlanma, sizin deyiminizde çok gerekli USB 3.0 ön panel desteği, daha fazla fan konumlandırması, daha iyi kablo organizasyonu, hdd/ssd kafesleri, ergonomik yapı gibi artılara sahip.

Forum üyeleri altta ki Strike-X One/Corsair 200R/Zalman Z5 incelemelerine objektif olarak seçim yapabilirler, şimdiden iyi okumalar herkese.

http://pro-clockers.com/cases/2340-aerocool-strike-x-one.html

http://www.hardwaresecrets.com/article/Corsair-Carbide-200R-Case-Review/1671/2

http://www.spartantechreview.com/zalman-z5-plus-packaging-and-accessories/

Kendi egonuzu tatmin etmek için öneriniz dikkate alınsın diye bana yada her hangi bir üyeye muhalefet olmaya devam ederseniz 3 ayrı forum kuralı ihlalinden sizi şikayet edeceğim, egolarınızı başka yerde tatmin edin.

• quote:

Size karşı hiddetlenmek mi? Haklı eleştirileriniz mi?

diyerek, güya yazdıklarımın doğru olmadığını ima ettikten sonra;

quote:

Kendi egonuzu tatmin etmek için öneriniz dikkate alınsın diye bana yada her hangi bir üyeye muhalefet olmaya devam ederseniz 3 ayrı forum kuralı ihlalinden sizi şikayet edeceğim, egolarınızı başka yerde tatmin edin.

şeklinde saldırgan ve tehditkar tavırlar sergileyerek kendinle çelişmiş, hiddetlendiğini ispat etmişsin

"TR Bilgisayar'ın konusunun uzun süredir favori listende olması", 115 TL.lik sıfır, güncel ve gayet güzel bir kasaya karşılık rekabetçi fiyat sunabilmek adına 2.el forumlardan ilanlar bulup getirdiğin gerçeğini değiştirmez güya "güncel kasa önerilerinde bulunduğu" iddia ederken USB 3.0 desteği olmayan kasalar önererek kendinle bir kez daha çeliştiğini de tekrar hatırlatmak isterim

"illa benim önerim alınsın" gibi bir derdim yok, niye olsun ki hiç bir kasa markasına karşı iyi ya da kötü anlamda bir önyargım yok. atıyorum Frisby markası, yaptığı onca dandik kasadan sonra piyasaya gerçekten güzel bir kasa sunabilirse ve benim mantığıma yatarsa onu bile önerebilirim. birinin aerocool alması bana hiç bir şey kazandırmaz. modern kasalarda olması gereken temel özellikleri barındıran, buna karşın uygun fiyat etiketine sahip bütün kasaları önerebilirim.

200R kasayı savunmak için "ön paneli dolayısıyla daha az tozlanma" , "daha fazla fan konumlandırması" , "daha iyi kablo organizasyonu" falan demişsin

"daha iyi kablo organizasyonu"ndan kastın üst taraftaki kablo aktarma kanalı. bunun düşünülmüş olması güzel ancak daha önce de belirttiğim gibi olmaması bir handikap değil. bunun çözümünü detaylıca anlatmıştım. anlamayan varsa fotoğrafını da çekebilirim

"daha az tozlanma" ha.. daha fazla tozlanmaya müsait olduğunu söylemiştim zaten. söylemimi destekleyeyim: (şu linkte inceleme var:)
    http://www.techpowerup.com/reviews/Corsair/Carbide_200R/6.html
    200R, inceleme sonunda en büyük eleştiriyi "Multiple openings where dust can enter freely" cümlesi ile almış. (anlamı: TOZLARIN SERBESTÇE GİREBİLECEĞİ AÇIKLIKLAR VAR)

daha fazla fan takılabileceğinden bahsetmişsin 200R kasaya 8 adet fan takılabiliyor. 200R kasanın neresine fan takabiliyorsan Strike X one Adv. kasanın da aynı yerlerine fan takabilirsin. üstelik istendiğinde 12 adete kadar fan takılabilme olanağı da var
    tabi ki 12 adet ya da 8 adet fan takılması abartılı bir durum olur. kimse o kadar fan takmaz zaten. ama sen gerçek dışı bilgiler verince, forumu okuyanların kafası karışmasın, yanlış öğrenmesin diye doğruları söyleme gereği duydum

karşıt görüşlere sahip forum üyelerine karşı saldırgan, tehditkar tavırlar takınmadığım, onları forumdan kovma hakkını kendimde görmediğim için hiç bir çekintim yok, içim rahat. her forum üyesi gibi, istediğin kişiyi şikayet etme hakkın var.

ben sadece doğruları söyleme gayreti içindeyim. dayanaksız söylemlerde bulunmamaya da özen gösteririm. "hata" insana özgüdür. doğru bildiğim bir yanlışım da olabilir. birisi hatamı düzeltir, doğrusunu öğretirse, ona teşekkür ederim.
    "yansıtma" savunma mekanizmasını kullanarak iddia ettiğin gibi egom yüksek falan değildir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ehhalil -- 22 Mart 2013; 11:25:23 >

• 150 TL'ye Zalman Z5 Plus en iyi sçeim olur
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.