Şimdi Ara

Afet sırasında Kablonet ve Kabloses Alt Yapıları Sizce Hazır mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
292
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Herkese öncelikle geçmiş olsun Allah daha beterinden Korusun.

Deprem anında gsm hatları kilitlendi hep gsm operatörleri konuşuldu peki Kablonet ve kabloses alt yapıları ne kadar ne kadar sağlam?

Bildiğim kadarıyla elektrik gittiğinde sokaklardaki kutulardaki upsler 5 saat hizmete devam ettiriyor bu upslerin hepsi çalışıyor mu bakımları yapılıyor mu ve Kablonet Kablosesin santral alt yapıları sizce ne kadar sağlam?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mrtgfb -- 1 Ekim 2019; 14:53:40 >

• o aküleri pek yenilediklerini sanmıyorum. Bizim bina da t11 var onun akülerini tt den bir yere mail atarak yenilettim ancak fiberin devamındaki kabinlerinde yenilenmesi lazım sanırım çünkü yine de çevir sesi alamıyorum (eski tip telefon ile test ediyorum)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kablonette periyodik bakımlar sürekli yapılmaktadır. yılda 1-2 defa yapılan kontroller vardır. akü ups gibi elektrik aksamlar bu kontrollerde arızalı tespit edilirse değiştirilir yada tamir edilir. ama bunun depremle bir alakası yok zaten. depremde elektrik kesilirse elektriğe bağlı hiç bir altyapı çalışmaz zaten. bu da mevcut tüm operatörlerin %80-90ı gibi birşey. %100 fiber altyapı olan yerler hariç tüm operatörler genellikle sahada elektrik kullanır.
  • Hazir olduğunu Sanmam.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.