Şimdi Ara

aft yaraları için karadut pekmezi mi, karadut şurubu mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
13.221
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba arkadaşlar lise 4ten beri ağzımda sürekli olarak aft çıkıyor doktor çözüm bulamadı ben de günlük, karadut şurubu veya pekmezi tüketmeyi düşünüyorum.
    tecrübesi olanlara soruyorum; şurup mu pekmez mi?
    hangi marka?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi N4F -- 12 Nisan 2018; 14:44:58 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Aft Yaralarına Karadut Pekmezi mi, Karadut Şurubu mu?

Aft yaraları, ağızda oluşan küçük, ağrılı yaralardır ve rahatsızlığa ve acıya neden olabilirler. Geleneksel olarak, karadut pekmezi ve karadut şurubu aft yaralarının tedavisinde kullanılmaktadır.

Karadut Pekmezi

Karadut pekmezi, karadutların kaynatılıp süzülmesiyle elde edilen koyu renkli, yoğun bir sıvıdır. Antioksidanlar ve anti-inflamatuar bileşikler açısından zengindir. Bazı çalışmalar, karadut pekmezindeki antioksidanların aft yaralarına neden olan iltihabı azaltabileceğini düşündürmektedir.

Karadut Şurubu

Karadut şurubu, karadutların şekerle kaynatılmasıyla yapılan daha tatlı bir sıvıdır. Karadut pekmezi gibi antioksidanlar içerir, ancak daha yüksek şeker içeriğine sahiptir.

Aft Yaralarına Etkisi

Hem karadut pekmezi hem de karadut şurubunun aft yaralarına yardımcı olabileceğine dair anekdot niteliğinde kanıtlar vardır. Bununla birlikte, bu iddiaları destekleyecek bilimsel çalışmalar sınırlıdır.

Kullanım Şekli

Aft yaralarını tedavi etmek için karadut pekmezi veya karadut şurubu kullanmak için:

• Bir pamuk çubuğa veya kulak çubuğuna az miktarda pekmez veya şurup sür.
    • Yaraların üzerine dikkatlice uygula.
    • Günde birkaç kez tekrar et.

Dikkat Edilmesi Gerekenler

Karadut pekmezi veya karadut şurubu kullanmadan önce şunları göz önünde bulundurmalısın:

• Aft yaraları genellikle birkaç hafta içinde kendi kendine iyileşir. Karadut pekmezi veya karadut şurubu iyileşme sürecini hızlandırabilir, ancak tüm vakalarda etkili olmayabilir.
    • Şeker hastalığınız varsa, karadut şurubunun şeker içeriği nedeniyle dikkatli kullanılması önerilir.
    • Karadut alerjiniz varsa, karadut pekmezi veya karadut şurubu kullanmaktan kaçınmalısın.

Aft yaralarınla ilgili herhangi bir endişen varsa veya iyileşmezlerse bir sağlık uzmanına başvurman önemlidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Kuru karadut yada pekmez.

• onu bunu bilmem de ecazenede küçük bir şişe veriyorlar küçük bir de fırçası var. fırçayla sürüyorsun yaranın üzerine ben de çıkıyordu bunu kullandım 2-3 güne geçirdi hep. güzeldi.
  • kenacort orabase pomad al ilaca alerjin yoksa. gece yatmadan sür sabaha geçer.
  • kenacort sakın alma.

karadut şurubu al derim.

benim ağzımda çıktı.kenacort sürdüm hiçbir işe yaramadı.zaten ağzımın köşesinde çıkmış oraya sürsen bile durmuyor...

şurubu 1 yudum alıyorsun aftın üstünde çalkalıyorsun.karadut direk yakıyor o aftı.2 güne geçmişti benim aft...
    bu arada karadut şurubunu eczaneden almana gerek yok.biz komşudan almıştık ucuza.baya iyi geldi...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 07kubi07 -- 12 Nisan 2018; 15:0:22 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • sumak ve karadut şurubu iyi geliyor diyorlar. bide bi boğaz spreyi vardı adını unuttum ama en etkili onu biliyorum ben. etken maddesi klorheksidin glukonattı, bu içerikli spreyler faydalı olabilir. ama sürekli aft çıkması bildiğim kadarıyla çok hayırlı bi işaret değil uzmana felan görün
  • Nöbet şekeri acıyı azaltıyor bende.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Çörek otu yağı kullanan varmı
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • merhaba
    kardesimin boğazı mikrop kapmıs doktor kardesime karadut özü içmesini söylemiş
    nerden alacağız biz bunu? güvenilir bir site biliyor musunuz
    karadut şurubu adı altında satılan ürünler var ayı şey midir?
  • kenakort alıyosun sürüyosun ağzınıda fazla kullanmıyosun sabaha yüzde 70 geçiyor ertesi gün finito
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.