Şimdi Ara

ağ da yazdırma sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
490
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar ağdaki bir pc ye bağlı yazıcı üzerinden sorunsuz çıktı alan diğer pc artık çıktı alamıyor, yazıcı ve faxlar da yazıcının özelliklerine giremiyor ve tabii ki office programlarındada problemler yaşıyor. ama ağdaki bir başka pc deki yazıcıyı ayarladığımda böyle bi problem yaşamıyorum. yardım please...

• problem olan pc de tanıtma işlemlerini baştan yapacaksın . ana pc den de tüm ayarları tekrar yap. gerekiyorsa ofis programlarını da yeniden yükle yada onar. yazıcının driver ini .

ana ağ ayarlarından yetkilerini de kontrol et derim.
  • Yazıcının kurulu olduğu bilgisayarda yazıcının yazılımın kaldırıp tekrar kur.Daha sonra paylaştırıp bir dene.Kolay gelsin
  • yazıcıyı başka bilgisayara bağladık. dolayısıyla yeniden kuruldu driverı ve problem olan pc de de 3-4 defa yniden tanıttım fakat yine aynı problem var
  • bir de özelliklere girmek istediğimde hata mesajı alıyorum: C:/windows/explorer

ama diğer tanımlı yazıcılara sorunsuz giriyor!!
  • Yazıcı ve faksları aç.
    Yazıcı ekle tıkla.
    sihirbaz adımlarını takip ederek yazıcıyı elle ekle kısmına gelince diğer PC ye bağlı olan yazıcı için //PC adın/xxxxxxüzerinde hp 1310 series yazacaksın. yani bu yolu o satıra yazacaksın. Tabi ben hp 1310 örnek verdim. Yani diğer pc de kurulu olan yazcının ismi nasılsa diğerinede yukarıdaki örnekte olduğu gbi yaz ve sihirbazı tamamla olacaktır.
  • zaten \\ip\yazıcı adı şeklinde tanımlıyorum ama malesef olmuyor :(
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Windows 7 Ortak Ağ sorunu !!!
    14 yıl önce açıldı
    ağ bulma sorunu
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • o zaman yazıcıyı görmeyen pc de yeniden ağ bağlantısını kur. Yazıcı ve fakslar klasörünü aç demeyi ve yazıcıyı açmayı unutma. Çalışma grubu olarak diğer pc ile aynı olmasına dikkat et (WORKGROUP, EV BİLGİSAYARI kısmı). Mutlaka eksik bişey yapıyorsunda görmüyordur. Çözülmeyecek bir sorun değil. Bende de zaman zaman hata verince aynı yolu izleyerek hallediyorum.

Edit: Bilgi ekleme

quote:

Orjinalden alıntı: Hilgin

zaten \\ip\yazıcı adı şeklinde tanımlıyorum ama malesef olmuyor :(

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi paraglidingpilot -- 28 Kasım 2007; 17:35:07 >
  • iyi de bu pc domain de. durduk yere yazıcıda problem yaratıyor. bu dediğini yapmak için kesin çözüm olacağını bilmem gerek(domainden çıkart tekrar ekle felan..) aklımı karıştıran da bu ya durduk yere birden sadece o yazıcı ile bağlantısının gitmesi..
  • O kadar da kafa karistiracak bir durum degil. Windows nasil yapiyor bilmiyorum ama duzgun calisan bir yazilimi, surucuyu guncellemeler sirasinda bozabiliyor. Veya bir virus yapabiliyor, ve en genel sorun kaynagi da insan oluyor. Neler yaptigini hatirlamayan sistem gorevlilieri, bilgisayari kullanip da windows klasorunu silmeye calismanin bilgisayari neden bozdugunu anlayamayacak seviyede bilgisayar bilgisine sahip kullanicilar vs.

Su an yapman gereken oncelikle printeri bilgisayardan kaldirip suruculerini yeniden yuklemek olacaktir. Merak etme, paylasimi eski adi ile verditken sonra o printeri kullanan hicbir makinede sorun olmayacaktir, yalniz kaldirmadan once paylasim adini bir yere not et :) kaldirdiktan sonra neydi yahu diye bu sefer kurulu makinelerden birine gidip ordan bakman gerekir. Printeri yeniden kurmanin sorunlarina kesim cozum olacagi gibi bir genelleme yok. Yalnizca surucu problemi secenegini olasi sorunlar listesinden elemis olacaksin. Bundan sonra olabilecek diger sorunlar, kablo sorunlari, ozel olarak o printerda sorun olmasi, ozel olarak o bilgisayarda sorun olmazi, ozel olarak o bilgisayarin bagli bulundugu portta sorun olmasi, ozel olarak ilgili port suruculeri ile ilgili baska bir sorun olmasi olabilir, ilk degisiklik cozum uretmedi ise sirasi ile bu kisimlara da bakacaksin.

Ayrica kontrol panele girip, sistem yonetiminden olay gunlugune gir ve servisler kismini kontrol edip printe spoolerin hata uretip uretmedigine bak . ah evet , printe spooler da da sorun olabilir.

• ve çözdüm... regeditten yazıcı adıyla arattım. sildim bulduklarını pc yi restart ettim ve yeniden yazıcı ekledim herşey düzeldi. sağolun arkadaşlar yardımlarınız için.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.