Şimdi Ara

hp notebook kablosuz ağ bağdaştırıcısı bir türlü çözemediğim sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3
Cevap
0
Favori
301
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

HP 15-003nt marka model labdop sahibiyim..

bilgisayarda son 4-5 aydır ara sıra wi-fi çalışmıyordu,yeniden başlatınca sorun çözülüyordu. Şuanda bu olay sık sık olmaya başladı ve artık bilgisayarı kablo ile bağlıyorum internete, kendimce internette bazı şeyleriaraştırarak forumları okuyarak hp destekten mesaj yoluyla yardım alarak (garanti bitti) çözmeye çalıştım ancak olmadı..

Sorunun temelini açıklamam gerekirse, pc'de sağaşağıda wifisigmesi olmadığı zaman (bilgisayar açılışından itibaren başlıyor ve F12 tuşu sürekli kırızı-beyaz renk değiştiriyor) AYGIT YÖNETİCİSİNDE KABLOSUZ AĞ BAĞDAŞTIRICISI GÖRÜLMÜYOR.

hp support application veya windows sorun tanılamadan baktığımda sorun göstermiyor çünkü kablosuz ağ bağdaştırıcısını hiç görmüyor.

bu sorun olmadığı zamanlarda aygıt yöneticisinden baktığımda bu aygıt sorunsuz çalışıyor şeklinde görünüyor..

internetten baktığımda hp bilgisayarlarda butarz konuların sürekli olduğunu gördüm; kendimce problemleri şöyle çözmeye çalıştım ancak olmadı denediğim yöntemler;

hp sitesinden ürüne ait en son kablosuz ağ bağdaştırıcı sürücüsünüindirdim ve aygıt yöneticisinden yükledim olmadı,

qualcomm sitesinden hp sitesine göre daha güncel olan sürücüyü yükledim olmadı,

hp destekten mesaj attım, bilgisayar açılırken hp diagnostic ekranından bilgisayarı tam kapsamlı ve uzun süre süren diagnostic test yapmamı istediler, sonucunu hp'ye attım çözüm bulamadılar BİOS GÜNCELLERSENİZ belki çözülebilir dediler.

windows güncelleme merkezi ve hp support assitan ile bütün güncellemeleri yükledim yine düzelmedi..

sorunun donanımsal veya fiziki olduğunu düşünmüyorum çünkü yukarıda bahsettiğim sürücü güncelleme işlemlerini vs. yaparken bilgisayar ile hiç bir fiziksel temasımın olmamasına rağmen (touchpad dahil) bilgisayarı yeniden başlattığında yine düzelmişti.

ayrıca zaman zaman F12 TUŞU YANİ WİFİ TUŞU bastığımda çalışıyor ve ekranda wifi ve bluettooth simgeleri geliyor,ancak bu sorun olduğunda gelmiyor...

hp destek'in yaptırdığı diagnostic sonucunu buraya ekliyorum..
    şuanda bu konuyu açarken kablosuz ağ bağdaştırıcısı yine sorunlu gözüküyor aygıt yöneticisinde bulabilmem için "gizli olanları göster" yapmam gerekiyor...

genel olarak bilgisayarda veri kaybetmeden bu sorunu nasıl çözebilirim yardımlarınızı bekliyorum...

sistem bilgileri:

hp 15-003nt
    kablosuz ve bluettoth donanım: qualcomm atheros qca 9565 + 4.0 bluettoth
    WİNDOWS 10 home single 64 bit

hp bios diagnostic test sonucu;

hp desteğe diagnostic sonucunu gönderdikten sonra gelen cevap;
    (bios güncelleme riskli olduğu için şu aşamada düşünmüyorum)

Tekrar merhaba, iletmiş olduğunuz test sonucuna göre Wifi kartınız ile ilgili bir sorun olduğu görünmektedir. Bu durum ile ilgili bir kaç yazılımsal kontrolün ardından sorun devam ederse onarım merkezinde kontrol edilmesi gerekecektir. Sonraki önerimiz üründe BIOS güncelleştirmesi yapmanız olacaktır.BIOS güncelleştirmesini aşağıdaki linki kontrol ederek sağlayabilirsiniz.https://ftp.hp.com/pub/softpaq/sp87001-87500/sp87348.exe
    NOT:BIOS güncelleştirmesi yapmadan önce bir risk durumundan bahsetmek istiyoruz. Ürün içerisinde yer alan veriler silinebilir, ürün ile ilgili bir sorun oluşabilir, bilgisayarınız hiç açılmayabilir.
    Bu işlemi yapmadan öncesinde bilgisayar içerisinde önemli bir dosyanız varsa harici bir alana yedeklemeniz ve bu risk durumunu göz önünde bulundurmanız gerekir.

aygıt yöneticisindeki sorun anındaki yazanlar;

---

hp'nin sitesindeki bu labdopa ait olan kablosuz ağ bağdaştırıcısı sürücüsü ile, qualcomm'un sitesindeki en güncel olanıfarklı, qualcommdan indirdiğim şuanda yüklü durumda, bu sorun olurmu?

teşekkürler...

düzenleme: arkadaşlar fotoğraflara [simage] [/simage] koymama rağmen olmuyor?başka fotoları nasıl ekleyebilirim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darkblue2828 -- 29 Nisan 2019; 21:16:4 >

• Anakartın üzerindeki Wi-Fi kartının takıldığı sokette sorun olabilir temassızlık gibi.
    Bilgisayarın içini açın Wi-Fi kartını çıkarın ve arayüz kısmını silgi ile silin sonra tekrar takıp deneyin. Silgi dediğim bildiğimiz normal silgi kafanız karışmasın. :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bilgisayar ağ sorunu
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.