mrblar 4 portlu asus adsl modem kullanıyorum. diğer portuda arkadaşım kullanıyor önceden ağ kurarken hiç problem yaşamıyoduk ev veya küçük işyeri ağı kurdan kolayca kuruyoduk ama şimdi ben onun makinasını göremiyorum ağ yolu bulunamadı diyo oda ağ bağlantılarından girince benim bilgisayarı göremiyo yalnız file:/ipnumaramı yazınca benim bilgisayarı görüyo ben file:// danda onu göremiyorum büyük ihtimal sorun bende sizce naapmam lazım tekrar ağ kuruyorum ama olmuyor yoksa format mı lazım????
sp2 yuklu ise firelwall da dosya ve yazici paylastir sekmeni tikli degildir orayi isaretlemen gerek
dosya ve yazıcı paylaşımı tikli onda problem yok başka naaaapabilirm acaba????
o makineye ping atıyosan her şekilde baglanırsın..
\\10.x.x.x
network paht i dene
sanırım ip lerinizi modemden otomatik olarak alıyorsunuz ip lerinizde sorun olmadıgını kabul edersek pc lerin calışma guruplarına bakın eger farklı ise birbirinizi goremezsınız birde birbirinizi ping leyin eger ping atıyorsa pc arama yerinden diger pc yi arat mutlaka gorürsün..
ıplerden kaynaklanıyor bence onları bi kontrol edin bende de aynı sorun oldu IP den düzelttim
Bilgisayardan modemler otomatik ip almasın,elle gir ipleri.Bilgisayar yönetiminde servislerde Dns'in başlatıldı konumunda olması gerekir.Bilgisayarlar dns adreslerini çözümleyemiyor.
Arkadaşlar bendede buna benzer bir sorun var ben diğer pc lere rahatlıkla girebiliyorum ancak diğer pc lerden benimkine ulaşılamıyor, sorun ne olabilir (dosya ve yazıcı paylaşımı açık ve ekstra firewall yok)
Bilgisi olan yokmu bu konuda
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme