Herkese merhaba Okuldaki ağa bağlı bir bilgisayar var 5 bilgisayar ile birlikte aynı switch üstünden ağa bağlı Diğer 4 bilgisayarın hepsi internete sorunsuz giriyor. Bu bilgisayar bütün fakülteyi pingleyebilmesine rağmen bir türlü internet sayfası açmıyor. Bilgisayara 1 gün önce +1Gb ram takıldı, bütün kablolar değiştirilrek denendi Sorun bilgisayarda bir software problemi gibi duruyor, çünkü aynı kabloyla başka bilgisayar internete giriyor.
Çözüm için fikirlerinizi bekliyorum.. Teşekkürler
Sorun sadece internete girmemesi mi? Yani diğer bilgisayarla dosya paylaşımı falan yapabiliyor mu..?
İsterseniz bu bilgisayardaki ağ bağlantısını gözden geçirin. Yeni bir bağlantı oluşturun.
Demişsiniz ki, "Yazılımsal bir sorun heralde." O zaman Ethernet sürücüsünü isterseniz yeniden bir kurun, yukarıdaki işlemler işe yaramazsa.
Denediklerimi tam yazamadım çünkü çok şey denedim :) sürücüyü yeniden kurdum, yeni bağlantı oluşturdum bunları denedim.
bilgisayar ağdaki başka bilgisayarlar üzerinden nete bile giriyor, IP yazıcıya çıktı yollayabiliyor. sayfa görüntüleme dışında herşeyi yapabiliyor.
İnternet bağlantısı bilgisayarda mevcut; ama internette giremiyor, öyle mi?? Msn'ya falan giriyor mu peki ..?
Msn'ye falan giriyorsa, Firefoks ile internet sayfalarına girmeyi deneyin. Eğer giriyorsa size bi çözüm yolu üretebilirim.
Ağ bağlantısı mevcut Mozilla, Chrome, IE hiçbiri sayfa açmıyor ve MSN de yok.
Şuan için aklıma bi çözüm gelmiyor. Düşünüyorum.. Aklıma bişiler gelirse mutlaka paylaşırım..
:) saol, ben de problemi çözersem mutlaka yazıcam buraya...