arkadaşlar 20 pc lik bi internet kafede 100mgbit lan kullanmaktayım...pc ler arası iletişimi geç sağlanıyor ...bu sorunu nasıl giderebilirim? ağdaki başka bir pc ye 10-20 sn. de bağlanması normalmidir? tşk ler..
Normal Gözükmüyor... Ağ yapını ve donanımlarını değerlendirmeden geçir bence.
kablolarını kontrolet ve istersen uçları yeniden bas kafe de 20 bilgisayar tek switch den bağlanıyorsa sorun yapar makinalarını en son ne zaman formatladın ve deepfreeze kullanıyormusun firewall ayarlarını kontrol et sağ altda kaç program çalışıyor kontrol et ram miktarların yeterli mi ve ağ ayarların nasıl ( statik ıp kullanıyorsan tcp/ıp ayarların yapılımı ) bilgisayarlar çakışma yapıyor mu kabloların ne cat5-6 bunları kontrol et benim cafe de genelde switch lerde ki trafikten yapıyordu bunu ben 9 tane 5 lik switchle dağıttım böylece multi oynayan müşterilerim ağa değilde aynı switch e bağlanıyorlar ve geri kalan ağa yüklenmiyorlar bunlar ana nedenler olabilir ama daha açıklayıcı olursan yardımcı olabiliriz
Alaca ejder güzel yazmış.
Onları kontrol edersen sorunu bulursun.
Kolay Gelsin.
20 pc tek switch den bağlanıyor..belkide problem budur..fifa da filan hata raporu..kasılma gibi şeyler oluyor..pc düzeni amd2500+ 512mb ram 160gbhdd 256mbradeon9550 ekran kartı..msı kt4av anakart...ethernette nu anakartın üzerinde...bu 4-5 lik switchler den çıkan tek kablo tekrar ana hub a bağlanıyo yani tek pc gibi kablo geçiyor dimi..
Eğer swich kaliteli değilse ondan da yapar Biliyorsunuz ki swichler trafik çok yoğun olursa hub gibi çalışır.
Sen tüm makinaları kapat 2 makina açık kalsın iki makina arası iletişim süresi kısa olursa yani trafik artınca yavaşlama varsa kaliteli bir swich alırsan sorun çözülür.