Şimdi Ara

Ağ üzerinden dosya paylaşım hızı çok yavaş

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
3.655
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba, çalıştığım iş yerinde bir ana bilgisayardan ağ üzerinden dosya paylaşımı yapıyoruz. Aynı zamanda ağ üzerinden paylaştığımız bir otomasyon programı ve güvenlik kamerası var. Sorun şu ki paylaşılan dosyalar çok yavaş program ve kamera da öyle. Bir excel dosyasını açmak bile bazen ölüm oluyor. Otomasyon programı deseniz sürekli donuyor ve modem her açılıp kapandığında ana makine adresi değişiyor. Bu konuda ne yapabilirim modemi değiştirmek çözüm olabilir mi? Toplam paylaşımı kullanan makine sayısı 4 ve modemin markası airties rt-205. İnternet hızı max. 16 mbps

• airties markalı ürünler ağ kurulumunda kesinlikle tercih edilmemesi gereken cihazlar. Hele bir de kablosuz olarak bağlıyorsanız rt-205'e zaten 4 bilgisayarı aynı anda bağlayabildiğinize sevinmelisiniz. Ağ altyapınızı değiştirmenizi kesinlikle tavsiye ederim. Ağınız hakkında daha detaylı bilgi verirseniz ve bütçenizi de belirtirseniz size yardımcı olmaktan mutlu olurum.
  • inuh kullanıcısına yanıt
    Öncelikle cevap için teşekkür ederim. Aslında dosya paylaşımından kastım çok abartılı bişey değil word, excel dosyalarından ibaret toplam boyutu maksimum 1 GB. Ek olarak da akınsoft un otomasyon programı ve güvenlik kamerası var. Aslında paylaşımı ben kurdum ama terimlerle ve detaylarıyla ilgili çok bilgim yok. Bütçe konusu çok sorun değil, sorunsuz bi şekilde kullanabileceğimiz bir ağ paylaşımı için modem değiştirmek yeterli olur mu? Saygılar.
  • Dostum sorduğun sorunun cevabı bu değil.

Muhtemelen sistemdeki veya bilgisayardaki güvenlik duvarı ayarları ile ilgili veya kullandığınız virüs programının ağı yorması ile ilgilidir. RT 205 modem ile 20 - 25 bilgisayarlık ağlar ( zamanında ) ayakta duruyordu ve en stabil çalışan modemlerden birtanesiydi. Ancak şunu kabul etmek gerekir ki RT 205 modem artık alt yapısal değişikliklerden dolayı zamanın gerisinde kaldı.

Modemin açılıp kapandığında ana makinanın adresinin değişmesi de bilgisayarınıza elle IP atamamanızdan kaynaklı. Ana bilgisayara elle IP vererek bu durumu da çözümleyebilirsin.

Mesajınızda ağ kurma bilginizin yeterli olmadığını belirtmişsiniz. Bu konuda bir profesyönel yardımı almanızda fayda vardır. Kullandığınız alt yapı modemi aşmıyorsa modem değiştirmenize gerek kalmayabilir.
  • noahsark N kullanıcısına yanıt
    Hocam güvenlik duvarı ayarlarına baktım, bu ayarlar McAfee Personal Firewall tarafından yönetilmektedir diyor. Sanırım kasmanın temel nedeni bu.
  • Hocam hızlı transfer istiyorsan gigabit hzında baglanmak gerek bu da wifi ile malesef 300dbı ye kadar ancak cıkıyor eger anakartın veya ethernet kartın
    1 gigagit destekliyorsa bu sekilde baglanman senin için avantajlı olacaktır.
  • Evet, muhtemelen kasmanın sebebi bu veya buna bağlı başka bir sorun olabilir. RT 205 tek portlu olduğu için Swith ile çoğaltıyorsundur. Ufakta olsa Switch ile ilgili bir konu da olabilir. Mümkünse farklı bir Switch ile deneyebilirsin gigabit olması zorunlu değil...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.