Şimdi Ara

Agda birden fazla Adsl router

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.588
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

bir ofiste kurulu Agda, 3 bilgisayar ve iki ayri internet cikisi saglayan 2 adet router modem var (ve 5 li bir switch). birinci router kablolu olarak iki bilgisayara internet sagliyor ve sorunsuz calisiyor. fakat ucuncu bilgisayarin interneti ayri bir routerdan kablosuz olarak saglanmasi gerekiyor. bu bilgisayarda XP yüklü.yani bu bilgisayar hem ethernetle kablolu Aga baglanacak hemde kablosuz ikinci routerdan internete baglanacak.tüm baglantilari ve ayarlamalari yaptigimda ortaya bir sorun cikti.

kablolu router dogrudan aga (switche) bagli oldugundan ücüncü bilgisayar her zaman ilk burdan internete baglanmaya calisiyor ve sonra kablosuza baglaniyor, buda her sayfa icin uzun bir süre bekletiyor.ag kablosunu cekince hizli baglanti yapabiliyorum. (iki router birbileriyle cakisiyor diyebiliriz.. bu arada routerlarin ip leri ve ag gecitleri farkli.) böyle bir durumla karsilasan ve cözüm bulabilen arkadaslarin yardimlarina cok sevinecegim.

XP de kablosuz ag icin internet önceligi saglayacak bir ayar vardir diye umuyorum.baska türlü routeri degistirmek gerekecek fakat bu simdilik benim icin uygun degil.

umarim sorunu acik anlatabilmisimdir.

yardimlariniz icin simdiden tesekkür ediyorum.

• Merhaba,
    Anlattıklarınıza ilave olarak mevcut ağ yapınızı şematize eden bir resim eklerseniz probleminizi algılamamız ve çözüm üretmemiz daha kolay olabilir diye düşünüyorum.
    Özellikle bağlantı şekli ve IP dağılımı vs.
  • Yazdıklarınızdan mevcut ağ yapınızı çıkartmaya çalıştım. Ağ yapınız aşağıdaki resimdekine benziyormu bilemiyorum.
    Resimdeki tarzda bir ağ yapınız varsa çözüm önerim şu olur: anladığıma göre 3. bilgisayar 2. modeme kablosuz olarak bağlanıp internete çıkacak ancak diğer ağa kablo ile dahil olacak. Burada en basit çözüm 3. bilgisayarın kablolu ethernetine 1. modemin kullandığı IP aralığından bir IP vermek ancak ağ geçidi tanımlamamak. Bu sayede internet tarafına yapılan istekler doğrudan 2. modeme yönlenir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ramazanyalcin -- 10 Ağustos 2009; 22:46:22 >
  • 2. modem tek bilgisayara bagli ise ve 1. ile ikinci modemin dagittiklari IPler farkli ise
    2. modemin DHCP serverini kapatin 2. modeme bagli bilgisayarin ip yapilandirmasini el ile yapin
    modemleri birbirlerini cross kablo ile baglayin bir deneyin bakalim
    boylece 2. modeme bagli bilgisayar 2. modem uzerinden internete cikacaktir ve 1. modemdeki
    networke eri$ebilecektir.
  • arkadaslar ilginize tesekkür ediyorum.

Evet ramazanyalcin ag yapim tamamen gönderdiginiz resimdeki gibi.

3 bilgisayar ve bir modem kabloyla switche bagli. 1. modem yani kablolu olan DHCP ile ip dagitiyor.makinalar otomatik ip aliyorlar. 2. modemin DHCP si kapali degil, dediginiz gibi onu kapatmammi gerekir acaba. kullandigim switch cok basit bir sey, eger tüm modemlerin DHCP sini kapatip manuel ip verirsem internet ve agla ilgili problemler yasarmiyim(ki sadece iki makina icin denedigimde kablolu modemi goremediler).

bir yerde okumustum router veya akilli switch ler olmadan ag düzgün calismayabilir diye.gerci bana sacma gelmisti bu fikir, genede sizlerin bilgilerine danismak isterim.

Arkadaslarimin söyledikleri ip yapilandirmalarini deneyecegim umarim cözebilirim. sonucu sizlerle paylasirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: equrante
    Evet ramazanyalcin ag yapim tamamen gönderdiginiz resimdeki gibi.
    3 bilgisayar ve bir modem kabloyla switche bagli. 1. modem yani kablolu olan DHCP ile ip dagitiyor.makinalar otomatik ip aliyorlar. 2. modemin DHCP si kapali degil, dediginiz gibi onu kapatmammi gerekir acaba.

Amaç: Mevcut ağ yapınızda internet çıkışı için 1 ve 2 nolu bilgisayarlar birinci modemi kullanacak, 3 nolu bilgisayar ikinci modemi kullanırken aynı zamanda switch üzerinden 1 ve 2 nolu bilgisayarın bulunduğu ağa dahil olacak.
    Amacınız bu olduğuna göre ihtiyacınıza göre farklı şekillerde birden fazla çözüm üretmek mümkündür.

• Önceki mesajımda dediğim gibi 3. bilgisayar kablosuz olarak ikinci modeme bağlanıp IP alıp internete çıkar. İsterseniz kablosuz ethernetine sabit IP verip, ağ geçidi ve DNS tanımlayarak da internete çıkartabilirsin. Bilgisayarın kablolu ethernetine birinci modemin kullandığı guruptan bir IP verip ağa dahil edersin. Ancak ağ geçidi tanımlanmayacak.

• Tüm bilgisayarlara sabit IP verip hem ağa dahil eder hemde internete çıkartabilirsin. Bence makinalarda sabit IP ihtiyacı yoksa bu tür yapılanmaya hiç gerek yok. Kaldıki her makinanın IP ayarlarıyla uğraşmak var. Bu bir kaç makina içn sorun değil ama çok makina olunca iş karışır.

• Her iki modem fiziksel olarak aynı ortamda ise veya kablo ile birbirine bağlanma imkanı varsa modemler switch üzerinden birleştirilir. Üçüncü bilgisayarda ağ geçidi olarak ikinci modemin IP'si verilir, ikinci modemde DHCP kapatılır.

Çözümler bu şekilde uzatılabilir

Benim önerim şudur: her iki modemin IP'lerini aynı guruba alın. Mesela 1. modemin IP'si 1921.68.1.1 ve ikincisininkini 1921.68.1.100 yapın. Modemlerde DHCP aralığını daraltın ki az makinanın olduğu yerde gerek yok. Mesela birinci modemde DHCP aralığı: 2-99 arası ikinci modemde 101-200 gibi... Üçüncü bilgisayara kablolu ethernetine 192.168.1.X gurubundan ancak birinci modemin DHCP aralığının uzağında veya dışında bir IP verin ancak ağ geçidi tanımlamayın. Ayrıca üçüncü bilgisayar kablosuz olarak ikinci modemden IP alsın.

Eğer modemler switch üzerinden birleştirilebilirse çok daha basit çözüm üretilebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ramazanyalcin -- 11 Ağustos 2009; 13:24:37 >

• Sorunu cözdüm arkadaslar.

yardimlariniz icin cok tesekkür ederim.

ramazanyalcin hakliydiniz. iki modeminde DHCP sini kapatip statik ip verince sorun cözüldü. bu durumda dikkat etmek gereken sey sadece ag gecidi ve DNS ler.hangi makinanin hangi modemle internete cikmasini istiyorsak o midemin ip sini ag gecidi ve DNS kismina giriyoruz.tabi iki modemin ip araligi farkli olmali. ben birinci modeme 192.168.3.1 ikincisine 192.168.2.1 verdim. ve tüm makinalara ayri ayri ip atadim. umarim ayni sorunla karsilasan arkadaslara yardimci olur bu bilgiler.

hepinize iyi calismalar
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Problemin çözülmesine sevindim.
    Selamlar...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.