Şimdi Ara

Ağda sorun yok ama yazıcı yazdırmıyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
29.305
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 2 bilgisayarda win7 kullanıyor karşılıklı olarak birbirimizin klasörlerine erişebiliyoruz, yazıcıda aynı şekilde görüyor tanıyor ama yazdır deyince bekletiyor yazdırmıyor. İptal ettiğimizde iptal etmiyor yazıcıya bağlı olan bilgisayar kapatılıp açıldığında açılırken önceki yazdır dediğimiz yazdırılıyor sonrası yok.

Çözüm önerilerinizi bekliyorum.

• Her iki bilgisayarda mı yazıcıdan çıktı vermiyor yoksa sadece biri mi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Augias

Her iki bilgisayarda mı yazıcıdan çıktı vermiyor yoksa sadece biri mi ?

Yazıcının bağlı olduğu bilgisayarda hiç sorun yok ama yazıcıya ağdan bağlanan bilgisayarda sorun var. (Yukardaki yazdıklarım)
  • ağ ve paylaşım merkezinden yazıcıyı tüm ağ görebilsin seçeneğini seçtinmi?
  • Ağdan Sorunsuz çıktı alabilmek için Local Port oluşturarak paylaşıma açmanız gerekiyor.
  • http://support.microsoft.com/kb/314073

Makaleyide inceleyebilirsiniz.
  • Ev ağı kurdunuz mu? Kurmamışsanız kurun bir bilgisayar şifre verir diğerine girdiğinde yazıcıyı falan otomatik tanır ve istediğin işlmi yapabilirsin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Yazıcı bekliyor ama yazmıyor.
    18 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • yazıcının ayarlarında değişiklik yapmanız gerekiyor...
    "yazıcı ekle" den ağ yazıcısı seçeneğinden giderek...
    paylaşıma izin verme seçeneğini işaretleyerek...
    yeni bir ayar yapınız...

önce yazıcının bağlı olduğu bilgisayarda yapınız...
    daha sonra ikinci bilgisayarda yapılacak...
    paylaşım olayı düzgünse...
    ikinci bilgisayardaki ayar yapılırken yazıcı görünecektir...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vtnsvr -- 4 Mayıs 2010; 10:25:07 >
  • Çözüm bulamadık, arkadaşta Xp kurdu zaten şimdi sorun yok. Teşekkürler arkadaşlar.
  • 2 bilgisayarda win7 kullanıyor karşılıklı olarak birbirimizin klasörlerine erişebiliyoruz, yazıcıda aynı şekilde görüyor tanıyor ama yazdır deyince bekletiyor yazdırmıyor. İptal ettiğimizde iptal etmiyor yazıcıya bağlı olan bilgisayar kapatılıp açıldığında açılırken önceki yazdır dediğimiz yazdırılıyor sonrası yok.

Aynı sorun bendede var. bunların hepsiniz denedik.
  • ağa bağlı bilgisayardan yazıcı ve fakslara bak orda ağa bağlı yazıcı görünüyorsa onu varsayılan yazıcı olarak ayarla
  • yazıcıyı yeniden kur çalışıyormu diye bak daha sonra paylaşıma aç
  • Denetim Masasından Yazıcı eklemeyi deneyin ve driver kurulumunu da ikinci bilgisayarınız için gerçekleştirerek deneyiniz.
  • win 7 de ana bilgisayar ve diğer bilgisayardaki fax one note ne varsa kaldırın. tekrar deneyin olacak. ben de şu anda onları kaldırp sadece yazıcıyı bıraktım çalışıyor.
    ev ağı router üzerinden kabloyla bağlı.ana pc laptop diğeri masaüstü.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.