Şimdi Ara

Ağdaki bilgisayarlar birbirini görüyor ama erişemiyorum.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
769
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

İşyerinde ağdaki bilgisayarlar birbirlerini görüyor. Ama bazılarına erişemiyorum.
    \\xxx erişilemez. Bu ağ kaynağını kullanma izniniz olmaya bilir. Erişim izninizin olup olmadıgını öğrenmek için bu sunucunun yöneticisi ile görüşünüz. Erişim engellendi.
    gibi bir uyarı mesajı veriyor. Makinalara ağ sürücüsüne bağlan diyerek bağlanabiliyorum. Ama yazıcı paylaşımında büyük sıkıntı yaratıyor. Naptımsa olmadı. Acil bir çözüme ihtiyacım var.
    Hatta bir bilgisayarı formatladım yeni xp kurdum. hiçbirşey yüklemeden denedim onada erişemiyorum. Elim kolum bağlandı. çok acil lütfen bir cevap arkadaşlar.

Bilgisayarların tümüne elle ip ve dns veriyorum. adsl modemle internete bağlanıyorum. Server var fakat şimdilik serverla işimiz olmadıgı için çalıştırmıyoruz. daha öncede bu sistemi ben kurmuştum tıkır tıkır çalışıyordu. Bilgisayarların bazılarını formatlayıp yeniden yükledikten sonra bu sorunla karşılaştım ve 1 haftadır hala çözemedim.

• Merhaba,

Eğer kullanıcıların kısıtlı haklara sahip ise ve sen de paylaşımı ADMIN altında yaptıysan paylaşım gerçekleşmez. Paylaşıma açmak için kullanıcıları ADMIN yapıp istediklerini paylaştırdıktan sonra kullanıcıların haklarını tekrar eski haline getirerek sorunu çözebilirsin.

Eğer bundan kaynaklanmıyorsa paylaşıma birşey açtığından emin misin?

Bir de; MS XP HE aynı anda 5 kişinin 1 kaynağa erişmesine izin veriyor. Eğer paylaşılan 1 kaynak ve ona erişen çok kullanıcı var ise muhtemelen 5.'den itibaren hiçbir kullanıcın bu kaynağa erişemeyecektir. O yüzden kullanıcılarını MS XP PRO'ya terfi ettirmen gerekebilir.

Not: Yukarıda yazdıklarımıMS XP için. Kısmen de MS W2K için.
  • makinalar xp pro. kullanıcılar admin yetkisine sahip. bak diyorum ki ağ sürücüsüne bağlandan bağlanabiliyorum istediğim bilgisayara ve doyyaları değiştirebiliyorum. ama ağ komşularından giremiyorum bilgisayarlara. ve printerları ağdan tanıtamıyorum. sakın printerları paylaşıma açtın mı diye sormayın kafayı yerim sonra.
    Not: acemi değilim. defalarca network kurdum. sorunsuz çalıştılar. sanırım bu trojandan kkaynaklanıyor ama zone alarm, adaware ile tarama yaptım buldular temizledi gösterdiler ama değişen bişey olmadı.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.