Şimdi Ara

Ağdaki cihazların sabit İP sini öğrenme?Acil

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3
Cevap
0
Favori
1.055
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar turktelekomdan sabit ip aldım. modemimde 10 a yakın cihaz var. bunlardan 1 tanesine farklı bir yerden bağlanabilmem lazım. segate global harddisk. Ağdan dosyalara ulaşmamı sağlayan bir harddisk. Localde local ipsini yazarak rahatlıkla bağlanabiliyorum. benim öğrenmem gereken sabit ipyi kullanarak bu cihaza nasıl bağlanırım? Modemimin sabit ipisi olduğunda diğer cihazların sabit ipsi ne oluyor?

• Kullandığın disk Go-Flex sanırım aynısını bende kullanıyorum ama ben internet üzerinden erişmiyorum. Sanırım bunun için seageta sayfasından id oluşturup ilerde yine bu sayfa üzerinden bağlanabiliyorsun

https://www.seagateshare.com/
  • Yerel agdaki ip ile dis ip farkli seyler. Siz yerel agdaki cihaziniza disardan erismek icin sunlari yapmalisiniz:

- Cihazin yerel ip'sini sabitlemelisiniz. Atiyorum 192.168.1.120 yaptiniz.

- Ulasmak istediginiz servisin port numarasini bilmelisiniz. Cihazda ftp server varsa 21 numarali port kullanilabilir mesela. Samba server ise 139 idi yanlis hatirlamiyorsam.

- Modeminizde cihazin ip'si icin belirlediginiz portu acmaliainiz. 192.168.1.120 ip'li cihazda ftp servisi kullanmak icin port 21'i acmak gibi. Internette bolca dokuman var.

- Yerel ag disinda tum islemler dogruysaftp://dis_ip yazdiginizda browser'a cihaza baglanabilmelisiniz. Veya araci programlarla.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.