Bir sorun hakkında danışmak istiyorum. Şirkette yöneticiler hariç diğer kullanıcıların internetini nasıl kısıtlayabiliriz? Böyle bir yazılım arıyorum. Kullanıcılara belirlenen siteler dışında giremeyecekleri bir yazılım, ancak admin yetkisi olanlar serbestçe dolaşabilecek gibi... İnternette pek kaynak bulamadım, genelde haber sitelerindeki sansür haberleri çıktı :) Bu konu hakkında fikri olan var mıdır?
Konu günceldir
quote:
Orijinalden alıntı: Jacoff
Selam arkadaşlar,
Bir sorun hakkında danışmak istiyorum. Şirkette yöneticiler hariç diğer kullanıcıların internetini nasıl kısıtlayabiliriz? Böyle bir yazılım arıyorum. Kullanıcılara belirlenen siteler dışında giremeyecekleri bir yazılım, ancak admin yetkisi olanlar serbestçe dolaşabilecek gibi... İnternette pek kaynak bulamadım, genelde haber sitelerindeki sansür haberleri çıktı :) Bu konu hakkında fikri olan var mıdır?
Opendns sitesini bi araştır. yada programsız olarak ağdaki tüm kullanıcıların system32/drivers/etc/host dosyasının içine girilmemesi gereken adresleri yaz.
quote:
Orijinalden alıntı: expertneron
quote:
Orijinalden alıntı: Jacoff
Selam arkadaşlar,
Opendns sitesini bi araştır. yada programsız olarak ağdaki tüm kullanıcıların system32/drivers/etc/host dosyasının içine girilmemesi gereken adresleri yaz.
Hocam aslında aradığım o tür değil daha çok bir paneli olan ve ağı yöneten bir sistem. Mesela eski çalıştığım şirkette webroot vardı, oyun sitelerine girmeye çalıştığımızda (steam, bsc vs.) o siteye erişim yetkimiz olmadığını bildiren bir sayfa ile karşılaşıyorduk. İş için girmemiz gereken site yasaklı olduğunda IT'ye bilgisayar adını bildiriyorduk ve bizim için yasağı kaldırıyordu. Bunun gibi bir sistem arıyorum, ücretsiz öncelikli olmak üzere ücretli de olabilir