Şimdi Ara

Age Of Empires II Rehberi (4. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
106
Cevap
9
Favori
112.191
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: SP3ctr3

quote:

Orjinalden alıntı: neuro

hayatımda gördüğüm en kötü rehber. baştan sona yanlışlarla eksiklerle dolu.

1. monkları güçlü olan ırk aztec. maya değil.

2.hiç bir özelliği olmayan gothlar imperialde +10 population barrackstan 7 saniyede basılabilen champion ve oklara karşı neredeyse ölümsüz olan huskarllar ile çok güçlü olabiliyor.

3.azteclere kötü demişsin. eğer altın sorunu yoksa oyundaki tartışmasız en iyi ırklardan biri. eagle+jaguar kombosunu durdurabilecek çok az ırk var. (jaguar teutonic knight dışınaki bütün yayaları en fazla iki vuruşta teutonic knight'i 3 vuruşta öldürüyor.)

4.tarihte türkler bizansa kök söktürmüş olabilir ama oyunda türklere karşı alınabilecek en iyi ırklardan biri bizanstır. (cataphract)

aslında her en iyi ırk diye bir şey olmamasına karşın çoğu pro oyuncuya göre bir kaç istisna harita dışında(yucatan,ghost lake, yada deniz içeren) oyunun en iyi ırkı hunlardır.

en büyük artıları eve gereksinim duymamaları. özllikle arabia türü açık haritalarda çok güçlüler.

al bendende o kadar arkadaşım
    üst düzey land map(yucatan arabia vb..) oyuncusu olarak
    1-gothlara vasıfsız diyen sadece +10 pop limite faydalı diyen biri oyunu bilmiyordur gotların en önemli özelliği barakalarının hızlı çalısmasıdır
    2-catapracte(yazamadım) son kalkanı olmadığından dolayı okçuya karşı zayıftır
    3-vasıfsız dediğin maya aztec bence oyunun en sağlam ırklarındandır yukarda arkadasta demiş aztecte jaguar eagle ikilisi kralına gider arkasına siege yanına atlı bir ırkla destek ver bakayım kim duruo ne gelirse kesersin
    ayrıca taç +4 attack weriyor

maya desen çinle beraber en kral okculara sahip ırk at gibi eagleları ile uzun tanklama yapabilirsin
    4-teutonun sadece tetonicten ibaret gösterilmiş
    5-6-7-
    diye gider bu liste ama uzatmanın alemi yok oyunu bilmeyen birinin elinden çıkma yapılmış bir rehber olduğu bariz her türlü age of sorusu veya maç teklifi için pmleriniz bekliyorum

Madem oyunu bu kadar iyi biliyorsun, konuyu açan arkadaşa pm at, doğrusu budur, yanlışı budur de, gereken düzeltmeleri yapsın.
    Ben de bazı düzeltmeler yapmasını istedim ama "vur abalıya" tavrı ile değil. Forumun amacı biraz da bilgi paylaşımı değil midir?
    Ne bu feryat ne bu figan, anlatın usulca bilmeyenler öğrensin...

• Teşekkürler
  • quote:

2.hiç bir özelliği olmayan gothlar imperialde +10 population barrackstan 7 saniyede basılabilen champion ve oklara karşı neredeyse ölümsüz olan huskarllar ile çok güçlü olabiliyor.

3.azteclere kötü demişsin. eğer altın sorunu yoksa oyundaki tartışmasız en iyi ırklardan biri. eagle+jaguar kombosunu durdurabilecek çok az ırk var. (jaguar teutonic knight dışınaki bütün yayaları en fazla iki vuruşta teutonic knight'i 3 vuruşta öldürüyor.)

4.tarihte türkler bizansa kök söktürmüş olabilir ama oyunda türklere karşı alınabilecek en iyi ırklardan biri bizanstır. (cataphract)

aslında her en iyi ırk diye bir şey olmamasına karşın çoğu pro oyuncuya göre bir kaç istisna harita dışında(yucatan,ghost lake, yada deniz içeren) oyunun en iyi ırkı hunlardır.

en büyük artıları eve gereksinim duymamaları. özllikle arabia türü açık haritalarda çok güçlüler.

arkadaşım sen burada azteclerin tüm özelliklerini saymışsın. Her ırkın kendine özgü onlarca özelliği var ve bizde rehberi bunun için açtık. Aztec başlığı sonunda da yazdığım gibi asıl önemli olan nasıl kullanmasını bilmektir. Ama zaten özelliklere kısaca bir göz attığımızda azteclerin bir çok upgradesinin ve stablenin olmadığını görüyoruz bu nedenle biraz kabataslak bir yorum olmuş olabilir yani bende de biraz hata var. Fazla söze gerek yok gerekli görülen düzenlemeler yapılacaktır.

quote:

Orjinalden alıntı: SVGA

quote:

Orjinalden alıntı: Akales

bu yazıyı hazırlayanlara cok büyük saygım var ama sunu söylemek isterim tam anlamıyla noobsunuz..

hele şu lafa cok sinirlendim ''en gücsüz ırk aztec!!'' arkadaslar bu oyunda en gücsüz ırk yoktur önemli olan kullanabilmektir. benm en sevdigim ırk aztec karsımda hangi ırk olrsa olsn kimse bana karsı koyamıyo.

age 2 conq ta ögrenmeniz gereken tek şey: bu oyunun en güclü askeri paladin degil ve bu oyun sadece kale askerleriyle oynanmaz!!!! ben altın yapmadan bitirdigim oyunları hatırlıyorm sadece skir+halber ile yanında ramle oyun bitiriyorm^^

biz burda oyuncuyu diil birimlerin puanlarını karsılastırıyoruz.e zaten herkesin stratejisini de karşılaştıramayız burda.ewt, sen aztecleri cok ii kullanabilirsin, seni gercekten tebrik etmek lazım, ama oyuna yeni başlayan biri elbette ki tech tree'sindeki cogu terfisi açık, ii bi unique birime sahip bi ırkla başlamak ister.biz de bu konuda boyle arkadaslara yardımcı olmak istedik.hangi ırkın kalesinden hangi birim cıkar, kimin terfileri acık, kim offensive kim defensive, bizim bilgi vermek istedigimiz konular bunlardı.
    ayrıca ilk cumlende tam bi celiski war.yani, "konuşmak istiyorum, ama içimden gelmio" gibi...

arkadaşımıza katılıyorum ayrıca tartışma başlatmak istemiyorum ama sanırım tam okumadım bu ilk sayfada konuşuldu ve aztec başlığının sonuna bir cümle daha ekledim "önemli olan kullanmasını bilmektir". Rehber genellikle oyuna daha yeni başlamış oyuncular içindir sonradan herkes ırkını seçer ve kendi taktiğini geliştirir. Ve daha hoşgörülü olmanızı tavsiye ederim (bunu diğerleri içinde söylüyorum) Eleştirilerinizi küfreder gibi değil daha insancıl bir şekilde yapmalısınız. Bİr çok kişi mesaj yazdı ve her mesajda güncelledim. Bu yazı %100 doğru asla ekleme yapılmaz falan demedim. Bu sözlerimde hiç bir kötü niyet yoktur sadece yanlış anladığınızı anlatmak istedim. Ayrıca bu sözlerinizle profesyonelleştiğiniz anlaşılıyor sizi bir gün savaşmaya bekliyorum (meydan okumuyorum dostça bir teklif)

SONUÇ:
    ■Gerekli düzenlemeler yapılmıştır aztec ve maya ırkları tamamen değiştirilmiştir. Aslında arkadaşlarımız haklı ama bir dahaki sefere daha sakin bir şekilde söylemelerini beklerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Golden-Dragon -- 22 Aralık 2007; 19:19:13 >

• quote:

Orjinalden alıntı: SP3ctr3

quote:

al bendende o kadar arkadaşım
    üst düzey land map(yucatan arabia vb..) oyuncusu olarak
    1-gothlara vasıfsız diyen sadece +10 pop limite faydalı diyen biri oyunu bilmiyordur gotların en önemli özelliği barakalarının hızlı çalısmasıdır
    2-catapracte(yazamadım) son kalkanı olmadığından dolayı okçuya karşı zayıftır
    3-vasıfsız dediğin maya aztec bence oyunun en sağlam ırklarındandır yukarda arkadasta demiş aztecte jaguar eagle ikilisi kralına gider arkasına siege yanına atlı bir ırkla destek ver bakayım kim duruo ne gelirse kesersin
    ayrıca taç +4 attack weriyor

maya desen çinle beraber en kral okculara sahip ırk at gibi eagleları ile uzun tanklama yapabilirsin
    4-teutonun sadece tetonicten ibaret gösterilmiş
    5-6-7-
    diye gider bu liste ama uzatmanın alemi yok oyunu bilmeyen birinin elinden çıkma yapılmış bir rehber olduğu bariz her türlü age of sorusu veya maç teklifi için pmleriniz bekliyorum

madem öyle birilerini aşağılayacak kadar biliyorsun ve yenilmezsinde neden bu zamana kadar kendin bir rehber yapmadın da şimdi muhalefet oluyorsun? O kadar kötü buluyorsan sen kendi rehberini yap o zaman!
    ---

quote:

Orjinalden alıntı: oronar

arkadaşlar bişi sorucam ben makineye karşı oynamak istiyorum oyuna giriyorum adamlar sadece bina yapıp bekliyor saldırmıyor sizce bunu nedeni ne olabilir hiç bir patch filan yüklemedim sadece conquerors paketi kurulu yani çok salakça oynuyorlar çözümü varmı bunun

takımları ayarladın değil mi? yani düşman olarak görünüyor? öyleyse ve hala saldırmıyorsa kulelerinin veya kalesinin etrafından bir adamını geçir yine saldırmazsa sorn olabilir. Eğer öyleyse pm at link yollarım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Golden-Dragon -- 22 Aralık 2007; 19:39:52 >

• Ya tamam düzeltmişsin de. Soruyorum sana. Bu rehberin conqurerostaki tech tree'nin türkçesinden ne farkı var? bunları herkes biliyor zaten.

bence burada önemli olan her ırkın güçlü ve zayıf yönlriyle beraber o ırka karşı alınabilecek en iyi ırk(lar)ı belirmek ve ırklara özel stratejileri yazmak.

mesela benim favori ırkım japonlardır. iyi bir rush ırkı olmamasına rağmen özellikle imperialde ürettikleri championlarla çok güçlü oluyorlar. eğer karşıdaki adam sırf castle ünitesi yapıyorsa samurailer çok işe yarıyor. ayrıca trebuchetleri de bombard cannon kadar rahat kullanabiliyorsun.

japonlarla en çok sevdiğim taktik heavy cavalry archerlarla adamın ticaretini bitirip champion+trebucetlerle adama dalmaktır. genelde işe yarıyor çünkü adamın elinde altını yoksa championları alabilecek ünite basamıyor(okçular ve siege) eğer altının yoksa championlarla savaşamazsın.

güçlü olduğu ırklar:

genelde atlıları güçlü olan ırklara(bizans hariç tutulabilir) karşı çok güçlüler. oyunun en iyi halberdier'i japonlarda bence(+%25 attack speed var. azteclerde +4 attack olmasına rağmen halberdierleri yok)

aztec(jaguar japonları mahvediyor)dışındaki infantry ırklarına karşı güçlüler. (goths,vikings)

okçu ve siege ırklarına karşı zayıflar(chinese,britons,celts,koreans)

türkler:castle age'de barutlu ünite basabilen tek ırk. eğer adam önlem olarak skirmisher basmadıysa castle'da yeniçeriler ile rush'a gidilebilir ki bence türklerin asıl gücü imperialda meydana çıkıyor. çok güçlü yeniçeriler ve bombard ünitelere +2 range geliyor. özellikle savunma oynayanlar için çok iyi. bombard towerlara +2 range geliyor.

türkler oyundaki en uçuk ırk bence. türklerle oynuyorsan ya rezil olursun ya vezir olursun. ortası yok.

eğer çok sağlam altın ekonomisi kurarsan yeniçeri+deve+hussar+bombard cannon ünitelerinin karşısında durabilecek çok az ırk var. burada %25 hızlı altın toplama çok işe yarıyor.

türkler ile yapılabilecek en iyi saldırı oyunun 30-35. dakikalaları arasında imperial'e geçer geçmez yapılan saldırıdır. burada beleş olan upgrade'ler(hussar,chemistry) çok işimize yarıyor. bu upgradeleri harcıyacağımız kaynaklarla ordu basıp bir anda sanki post imperialdaymış gibi adama saldırabiliyoruz.

imperiale geçmiş adam daha upgradeler ile uğraşırken (paladin champion vs) biz hiç upgrade basmadan onlara verceğimiz kaynakları ordu basarak adama saldırıyoruz. (yeniçeri+hussar+bombard cannon) özellikle hussar upgrade'nin beleş olması çok işimize yarıyor. bildiğiniz gibi hussar upgradi çok pahalı.

türklerin en zayıf noktası ise tamamen altına bağımlı bir ırk olması. gerçi bu zayıflığı hızlı altın toplayarak bir nebze kapatıyorlar ama çok tehlikeli. özellikle altın yoksa atlı ırklara karşı bir hiçsin. bırak halberdieri pikeman bile yok.mecburen deve yapmak zorundasın. ama altının iyiyse de senden kral yok.

zayıf olduğu ırklar:

bizans.(deven yoksa cataphractlar biçiyor)
    siege üniteleri güçlü ırklar:celts koreans mongols (onager eğer iyi kullanılırsa yeniçerilerin en büyük düşmanı)
    britons:longbowmenlar range avantajıyla yeniçerileri mahvediyor.

güçlü olduğu ırklar: her türlü yaya ırkları(goth,teutons,japan,aztec,viking),
    britons dışındaki okçu ırkları.

• yahu age of 2 oynasım geldi. eve gider gitmez age of 2 + conquerorsu kuracam hemen
  • Oyunu ırk lar değil OYUNCU kazanır...

by UNIT_SERIM
  • biz arkadaşla oynuyoruz islands bölümünde o persleri alıp fillerle dağıtıyo beni britons ile longbowlar ile etkisiz kalıyorum denizdende saldırıyo ben şimdi bizans alıp karadan paladin charaket mi ne onla + halbedierle fillleri halletsem bizansın donanması perslerin donanmasına başa çıkar mı yoksa vikingleri alıp denizden güç sağlayıp pikemanlar ile mi filleri halletmeye çalışşam sizce hangisi daha mantıklı
  • Ben de şöyle bir katkıda bulunayım: Mayalılar yoktur, Mayalar vardır. Mayalılar olsa olsa bir Türk yiyeceğidir.
  • quote:

türkler:castle age'de barutlu ünite basabilen tek ırk. eğer adam önlem olarak skirmisher basmadıysa castle'da yeniçeriler ile rush'a gidilebilir ki bence türklerin asıl gücü imperialda meydana çıkıyor. çok güçlü yeniçeriler ve bombard ünitelere +2 range geliyor. özellikle savunma oynayanlar için çok iyi. bombard towerlara +2 range geliyor.

türkler oyundaki en uçuk ırk bence. türklerle oynuyorsan ya rezil olursun ya vezir olursun. ortası yok.

eğer çok sağlam altın ekonomisi kurarsan yeniçeri+deve+hussar+bombard cannon ünitelerinin karşısında durabilecek çok az ırk var. burada %25 hızlı altın toplama çok işe yarıyor.

türkler ile yapılabilecek en iyi saldırı oyunun 30-35. dakikalaları arasında imperial'e geçer geçmez yapılan saldırıdır. burada beleş olan upgrade'ler(hussar,chemistry) çok işimize yarıyor. bu upgradeleri harcıyacağımız kaynaklarla ordu basıp bir anda sanki post imperialdaymış gibi adama saldırabiliyoruz.

imperiale geçmiş adam daha upgradeler ile uğraşırken (paladin champion vs) biz hiç upgrade basmadan onlara verceğimiz kaynakları ordu basarak adama saldırıyoruz. (yeniçeri+hussar+bombard cannon) özellikle hussar upgrade'nin beleş olması çok işimize yarıyor. bildiğiniz gibi hussar upgradi çok pahalı.

türklerin en zayıf noktası ise tamamen altına bağımlı bir ırk olması. gerçi bu zayıflığı hızlı altın toplayarak bir nebze kapatıyorlar ama çok tehlikeli. özellikle altın yoksa atlı ırklara karşı bir hiçsin. bırak halberdieri pikeman bile yok.mecburen deve yapmak zorundasın. ama altının iyiyse de senden kral yok.

çok işime yarar sağol

• Belki bir coğunuz biliyorsunuz ama bir kaç bilgide ben vereyim bilgi demeyelim tecrübe diyelim

Tueton knightları yavastır bunları taşımak için siege arabalarını kullanırdık ,

Yeniçerileri sağlam bir kombine ile oynarsak CA çok sağlam oluyorlar ama mızrak atan elemanlar takır takır döküyor

TOWN CENTER rush yapmak için en uygun ırk persler

GOTH ırkıyla oynadığımız zaman herkes rustan ziye BOOM taktiğine yönelirdi (BOOM Castle Age kadar kaynaklara abanmak)

SİEGE araclarını makro , diğer askeri birimleri ozellikle pikemenleri kullanırken mikro çalışırdık.

İlk çağdan taşa abanıp CA ile beraber düşmanın TC sine yakın yere castle yapardık.

2. çağda düşmanın odun kesme yerlerine tower koyardık

Arabia haritasında düşmanın domuzunu çalardık bu çalma hareketi başarılı olursa size en az 3 dakika kazandırdı.

• Eğer karşı tarafta onager yoksa heavy scorpion+halberdier ikilisini durdurabilecek bir şey yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neuro -- 7 Şubat 2008; 1:58:07 >
  • Oyundaki Stratejinin doruk noktası...

Harita: Black Forest
    Zorluk: Hard
    2'ye karşı 1
    Irk: Turks
    Resources: High

Önce Scout ile harita açılabildiği kadar açılır. Sonra 8 adet köylü çıkarılır. 6sı koyuna 4ü oduna gider. Biri ise Barracks inşa eder. Ardındanda yapabildiği kadar ev yapar. Direk Feudale geçilir. 4 köylü çıkarılır. 2si altına 1i taşa gönderilir. 1i de ilk çağdaki ile birlikte inşaat işleri için bekler. Black Forest haritasında düşman sayısı kadar ormandan geçiş yolu vardır(bu oyunda 2 adet) ve bu yollar çok dardır. Hemen bu yollara kat kat sur çekilir. Archery Range yapılır, archer çıkarılır ve surların arkasına geçirilir. Whellbarrow, horse collar vb. araştırmalar yapılır. Ardından ilk iş Castle Age'e geçilir. 1 adet daha inşaatçı çıkarılır. University ve castle yapılır. Çıkarılabilindiği kadar yeniçeri çıkarılır ve surların arkasına geçer. Fortfield Wall Research yapılır. Blacksimith yapılır ve yeniçerilere armor verilir. 2. Town Center yapılır. Yeterince food varsa ilk town centerdan 15 köylü çıkarılır ikincisinde Hand Cart yapılır. 15 köylünün 5i odunculara katılır, 3ü altıncılara katılır, 2si taşçılara katılır, kalan 5i tarla hariç(odun tasarrufu için) değişik kaynaklardan yiyecek toplar(tarlasız olmayacağı için koyuna gönderilen 6 köylü koyundan sonra direk tarlaya başlamalı). Bu sırada saldırılar başlamış olmalı, yeniçeriler bir süre savunmada yeterli olur ama İmpherial Age silahlarına karşı hiçbir şansları olmaz. Bu yüzden ilk iş İmpherial Age'e geçilir, 1 inşaatçı daha çıkarılır ve seige workshop yapılır bombard cannonlar çıkarılır ve sur arkasına geçirilir. Yapılabilirse yeniçeriler Elite yapılır ve yine yapılabilirse surların arkasına Bombard Tower dikilir. Trebuchet ihtimaline karşı hem ucuz hemde hızlı olan Hussarlar çıkarılır. Yeniçeri sayısı artırılır. Bu şekilde sur arkasından savunma uzun süre devam eder. Bu sırada House yapımına yüklenilir. Altın bitmesi ihtimâline karşı Relic toplanır(Tabi önce Monastery yapılıp monk üretilir) En sonunda kaynaklar yakında bitecek gibi ise ağırlıklı olarak Yeniçeri, Bombard Cannon ve yakın mesafe olarakta Champion, Hussar ve Heavy Camel barındıran full upgrade'li bir ordu toplanır ve iki rakipte yokedilir.

Eğer bu taktiği doğru biçimde uygular ve başarılı olursanız oyun bitiminde en az 150000 puan garanti

ÖNEMLİ NOT: RAKİP OLARAK KESİNLİKLE KOREANS, CELTS vb. GÜÇLÜ SEİGE VEAPONLARI VEYA BRİTİONS, MAYANS vb. GÜÇLÜ OKÇULARI OLAN IRKLARI SEÇMEYİN!!!

• quote:

Asıl hunlar oyunun en iğrenç ırklarından biridir tanıdığım ve beraber oynadığım tüm pro oyuncuların görüşü şu: Her ırkın bir diğerine karşı çok önemli özellikleri vardır ama bu özelliklere en az sahip ırklar Hunlar ve Vikingler, En çok sahip ırklar ise Koreliler ve Bizanslılardır.

• Konu hortlamış Ben hala oynuyorum
  • quote:

Orjinalden alıntı: Knight of Night

Asıl hunlar oyunun en iğrenç ırklarından biridir tanıdığım ve beraber oynadığım tüm pro oyuncuların görüşü şu: Her ırkın bir diğerine karşı çok önemli özellikleri vardır ama bu özelliklere en az sahip ırklar Hunlar ve Vikingler, En çok sahip ırklar ise Koreliler ve Bizanslılardır.

Neden dünyanın en iyi oyuncuları hunlarla oynuyor peki?

O zaman açıp bakalım tech tree'ye en fazla açık opsiyon hangi ırkta varsa o en güçlü ırk demektir. O zaman bu rehberler tartışmalar neden yapılıyor?

Bir arkdaş da oyunu ırk değil oyuncu kazanır demiş.

Doğru ama oyuncu nasıl kazanır? Doğru zamanda, doğru yerde doğru ırkı seçerek kazanır.

Koven dünyanın en iyi AoE oyuncusu olarak gösterilir. En iyi 4 oyuncunun katıldığı turnuvada herkes Hunları seçsin Koven'e ver bakalım Bizansları ne yapacak acaba? Direk sonuncu olur.

Tabiki mesela ben istediğim ırkı seçiyim Kovenin de ırkını ben belirleyim öyle maç yapsak beni her türlü yener ama denk güçlerin mücadelesinde ırk seçimi oyunun kaderini belirleyen en önemli faktördür.

• En kralı İspanya atlı tüfekçiler çatır çatır indiriyor
  • quote:

Ben senaryo haritasında denedim öyle olmadı, teutonic knight jaguarı yendi.(Post-imperial, all techs yok, aztek vs. teuton)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jansay -- 16 Ağustos 2009; 21:25:57 >

• Oyunu xp de çalıştırabilen varmı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: runaway_91

Oyunu xp de çalıştırabilen varmı ?

Ben.

XP Prof. SP 2'de tıkır tıkır çalışıyor.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.