Şimdi Ara

Ağımdaki Birini Bulmak İçin

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
819
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • kaldıgım yerde interneti 20 ye yakın kişi tek modem üzerinden kullanıyoruz. aslında internet hızı gayet iyi fakat uyanık bi arkadaş devamlı rapid den download yapıyor ve interneti acayip yavaşlatıyor. bunu yapan kişiyi nasıl bulabilir ve engelliyebilirim ??

• rapidin adresini modemden yasakla artı tek bağlantı üzerine o kadar 20 kişide yuh yani ha az gayret etseydiniz 50-100 kişi toplasaydınız.
  • tek baglantı war ama çogatıcı war yukarda 40 lık o yüzden sorun olmuyo. modem den dedigini yaparsak kimse giremez ancak bana en çok kullanan kişi lazım. sorun çıkaran bi tek o war.
  • Çoğu modemde syslog özelliği var artık Bilgisayarınıza syslog programı kurup (Syslog watcher2)http://ra pi dshare.com/files/226837240/Syslogwatcher.rar Modemden syslog ip si olarak bilgisayarınızı gösterin. Böylece hangi ip hangi siteye giriyor bütün logları bilgisayarınıza kaydedersiniz. Ben kullanıyorum iyi birşey. Sizde 20 kişi var Bunu öğrenirlerse size baya kızabilirler. Malum her türlü siteye giriş yapma ihtimalleri var ve öğrenirlerse rahat edemezler..

Ayrıca kablosuz bağlananlarda varsa Modeme hangi mac adresileri bağlanmış basit bir exel makrosu ilede takip edebilirsiniz. (MAC adreslerini bilgisayar kullanıcısı olarak atarsanız direk isimleri çıkar) Fena değil ama sürekli exel açık kalmak zorunda..

• modem sende ise bw controller kullan herkese eşit bw sağla.
  • syslog server ile konu çözüme kavuşturulmuş gibi görünmekle birlikte pek tatmin edici cevap olmadığını varsayarak ki bu soruyu soranın modem sahibi olmadığını düşünüyorum. bu vesileyle aşağıdaki uygulamaları tercihine sunuyorum.

1. öneri: bw sınırlaması olmadığını düşünürsek, kıssasa kıssas öneriyorum. yani ağı meşgul edenler kervanına katılma önerisi. gir microsofta SP2 indir, ya da daha büyük bir boyutta dosya da seçebilirsin. hızı gayet iyidir microsoft' un, bu vesileyle ağı iyi meşgul edecektir.

2. öneri: mevcut ağ bağlantısını geçici olarak yok edeceksin. buna lag oluşturmak da denebilir. çoklayıcının fişini çekebilirsin. ya da bu dikkat çeker dersen, kökten çözüm; sen en iyisimi sigortaları indir.

3. öneri: modemden çıkış tek ip olacağı için ilgili siteyi rahatsız edecek tarzda ping atma da senin işini kolaylaştırır. bunu denemeni bilhassa tavsiye ederim.

4. öneri: modemin restart kodunu bul. ilk şikayete gelen, rapidcidir.

• saolun arkadaşlar güzel çözümler sumuşsunuz hepsini deniyecem ellerinize sağlık.
  • beyler peki kurdugumuz bir ağ içinde bir kullanıcının nereye girdigini ne indirdiginiz yada agın yuzde kaclik kismini kullandigini nasil anlariz ..Bunun icin bir yazilim var mi

kablo net +linksys wrt 54gc kullaniyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.