Şimdi Ara

Ağır Dolandırıldım Okur Musunuz (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
100
Cevap
2
Favori
7.336
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
18 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Aferin sana ama o çocuğa dahada aferin. Bu da sana tecrübe olsun!!! Çocuk sana para karşılığı bir tecrübe vermiş oldu! Sen sen ol bu kadar saf temiz olma!!! Eline mal geçmeden parayı yollama! Bir işini yaptırken önden para verme! İşin olsun öyle para ver!!! Çok tanıdık değilse bu kuralı çiğneme!!! Hak etmişsin kusura bakma. İyi bir ders almış oldun tabi bunu da unutamazsın artık umarım :) geçmiş olsun.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hocam savci takipsizlik verir. Tanidik savci vs varsa yardimci olsa bir telefon etse annesine babasina olay cozulur. Cunku eve gelecek bir mahkeme kagidi herkesi korkutur.

• bunun çok benzerini ben geçen ekşi'de okudum. birebir aynı olay. demek ki bu net bir şekilde çalışan bir yöntem. 

• Chandler Bing kullanıcısına yanıt
    Çete olmuş puştlar

• marcelor kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler yinede ben ailesine birşey olur diye düşünmedim değil bir puşt yüzünden sonuçta annesinin ibanı

• İç hocam. Get ilanla göndertecektin veya elde alacaktın. Bunların dışında yaptığın iş dolandırıcının ekmeğime yağ sürer.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: DHF_Viper

Bak hukukla hiç alakan olmadığı bu mesajdan belli zaten. Mahkemede dava açabilmen için önce savcılığın dosyayı mahkemeye intikal ettirmesi ve kamu davası açması gerekir. Sen elindeki dekontla savcılığa gidip suç duyurusunda bulunduğunda %99 oranında takipsizlik verip dosyayı kapatacaklar, dava bile açılmayacak yukarıda yazdığım sebeplerden ötürü. Çünkü ortada hukuki bir bağlayacılık yok.

Hadi diyelim davanı açmayı başardın, hukuki yolla bunun tazminini alman çok zor. Çünkü dava bitse bile (Ki bu adliyedeki yoğunluklardan dolayı 1-2 yıl alıyor) istinaf denen bir itiraz yolu var. İstinafın sonuçlanması da 6-12 ay alıyor. O bittiğinde de muhtemelen 3 yıl geçmiş olacak ve ne karar çıkacağını bilmiyorsun. Her şeyin senin açından iyi gittiği hayali üstünde dursak bile 2-3 yıldan önce davan sonuçlanmaz.

Bu yargı rezillikleri için Tüketici Hakem Heyeti geldi zaten. Mesela sen bu telefonu bir tüzel kişilikten, güvenilir bir pazaryerinden alsan; zaten böyle bir sorun yaşamazdın ama oldu diyelim büyük ihtimalle de kurtarırdın.

Hocam peki güvenilir bir pazaryeri olduğunu nasıl anlayacağız? Adam ismini ya xmarket yapıp da satarsa

• 11_serhat_11 kullanıcısına yanıt
    Reis sana önerim Turkcell Vodofone gibi bayilerden al sahibindenden ben 11 pro almıştım hiç bir sorun çıkmadı onlarda çıkmıyor

• Tüm kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulunun.

Bir şey olmaz, diyenlere takılmayın.

• Hocam öyle yerden/kişiden alışverişmi yapılır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi poyrazispir12 -- 2 Eylül 2020; 0:37:27 >
  • Sebepsiz zenginlesme davasi oluyor galiba bu konularda, mesela yanlislikla baskasinin hesabina para gondersiniz o zaman da sebepsiz zenginlesme davasi acikiyor diyo duymustum, tabi bir avukata danismak gerekiyor.

• İlk önce geçmiş olsun

İkici el cihaz alıyorsun

1 - Cihazı görmüyorsun gelsede nasıl telefon geleceği ?

2 - Cihazın kayıtlı veya garantili olup olmadığını bilmiyorsun (Kayıtlı ise edevletten belgesini iste)

3 - Cihaza imei atılıp atılmadığını bilmiyorsun

4 - Cihaz gelmeden parasını ödüyorsun

Ülke yobazlıkta ve çakallıkta 1 numara olmuş bunun eğitimle alakası yoktur

Eğitimlisi bunun daha üst versiyonunu yapıyor

İkinci el telefon alsam

1 - Kimliğin fotokobisinin altına marka / model / imei bu kişiye .... TL satım diye kağıt alırım

2 - Kayıtlı ise edelvet kayıt belgesinide isterim ve yanımda sorgularım

Hırsızın veya aranan kişinin telefonunu alıp almayacağın nereden belli telefonun üstünde saf katıksız mı yazıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bjkyener -- 2 Eylül 2020; 0:50:48 >
  • DHF_Viper kullanıcısına yanıt

"Online alışveriş böyle bir şey değil ya."  

• Çocuk zeki değil de sen biraz .... zekalıymışsım

• Fatalrhymer16 kullanıcısına yanıt
    Kardeşim kanıtlarım duruyor neden yalan atayım adamlar aynı olayı yapıyor Sana yemin bile edebilirim

• quote:

Orijinalden alıntı: DHF_Viper

Bu mesaj silindi.
    Hukuki bilgin olmadan hukuki bilgin varmış gibi uydurmuşsun.

İşin hukuki kısmı şöyle ki. Satış sözleşmesi şekle bağlı olmayan sözleşmelerdendir. Öyle ki hiç konuşmasanız kaş göz işareti yapmış olsanız bile sözleşme kurulabilir.

Sözleşme kurulduğuna göre burada bir borca aykırılık var. Sen davanı ben 2100 liramı geri istiyorum şeklinde değil ben telefonu istiyorum şeklinde de açabilirsin. Yahut sebepsiz zenginleşmeye dayanarak paranı da geri isteyebilirsin. Ayrıca bir de ceza yargılamasına gidebilirsin ki gitmeni tavsiye ederim. Çocuğu yakaladıkları anda artık senle anlaşmaya çalışacaklar. İnternetten dolandırıcılık yapmanın cezası daha fazla. O yüzden sen önce savcılığa git konuşmaları, ödemeyi vs sun. Ulaşılamadığından falan bahset süreç uzun sürecek ama ona da yapacak bir şey yok. Sana da ders olsun.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• öncelikle geçmiş olsun. bence bu olaydan ders çıkarın, belki de bu olay ileride 10bin 20bin veya daha büyük rakamlarla dolandırılmanıza engel oldu. eğer siz malı görmeden parayı veriyorsanız(bu seferlik bir şey olmadı diyelim) diğer alışverişleri de böyle yapmanız muhtemeldi.

• Hakkını Arayan Serçe kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim 🙏🏻🙏🏻

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.