Şimdi Ara

Ağır Dolandırıldım Okur Musunuz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
100
Cevap
2
Favori
7.335
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
18 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Herkese iyi akşamlar arkadaşlar, bugün sahibinden 2100 tl dolandırıldım... Olayı kısa ve öz açıklayım:
    3 gün önce ben ilanı gördüm telefon iphone adama yazdım böyle böyle ben muğladayım buluşalım dedim ‘ilanı Muğla diye koymuş’ ben şuan Rizedeyim 2 hafta sonra gelicem hocam dedi. Biz 3 gün boyunca konuştuk çok samimi geldi 16 17 yaşındaydı güvendim ona abi dedi şimdi get açarım ama sen telefonu alıp içindeki birşeyleri değiştirip geri gönderirsen olan bana olur, bana da bu nedense mantıklı geldi. Yarı yarıya yapalım dedik çocuk o kadar zekiki whatsapp delili felan olmasın diye Abi ben telefonu sıfırlıcam şimdi dedi tuşlu telefona geçicem dedi, Bende tamam dedim sonra sahibindenden konuştuk işte baya ben 2100 tl yi attım. 10 Dakika Sonra aradım kardeşim dedim hangi kargo ile vericeksin ups dedi saat de tam 13:20 felandı abi dedi şuan yemek molası var ben 13:40 gibi gidicem sonra telefonu kapattı o gidiş bu gidiş. Hattı felan çıkarmış kırmış herhalde, Yaptığım Eft Hesabı Annesinin üstüneydi.

şimdi arkadaşlar benim kanıtlarım Dekont ve Whatsapp’da önceki konuşmalar var yani ilk baştaki ben savcılığa veya Karakola gitsem bu iti yakalarlar mı para mı geri alabilir miyim bilen arkadaşlar lütfen söylesin 🙏🏻 Çok moralim bozuk
    Bazı arkadaşlar sazan gibi felan atlamasaydın demesinler arkadaşlar yardım edin.

Telefon normal fiyatı idi arkadaşlar yani 4700 e alıcaktım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi canismy -- 3 Eylül 2020; 22:38:8 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• 'Kimsenin hukuki bir sorumluluğu yok' bu yazıyı yazdığınıza göre ya siz de birilerini dolandırıyorsunuz ya da dünyadan haberiniz yok.

Umarım arkadaşımız hakkı olanı almak için davasını açarda yüzünüze dava sonucunu yapıştırır.

Edit: Bu arada arkadaşımıza geçmiş olsun diliyorum ve bir tüyo veriyorum. Hesabına para yolladığınız kişiler o paradan bir nevi sorumludur yani birisi sizin hesabınıza alakasız bir şekilde 100.000₺ attığında o para size ait olmuyor bankanızı arayıp böyle bir para beklemediğinizi belirtmek zorundasınız diğer türlü sebepsiz zenginleşmeye girer.
    Hukuki bilgin olmadan hukuki bilgin varmış gibi uydurmuşsun.

İşin hukuki kısmı şöyle ki. Satış sözleşmesi şekle bağlı olmayan sözleşmelerdendir. Öyle ki hiç konuşmasanız kaş göz işareti yapmış olsanız bile sözleşme kurulabilir.

Sözleşme kurulduğuna göre burada bir borca aykırılık var. Sen davanı ben 2100 liramı geri istiyorum şeklinde değil ben telefonu istiyorum şeklinde de açabilirsin. Yahut sebepsiz zenginleşmeye dayanarak paranı da geri isteyebilirsin. Ayrıca bir de ceza yargılamasına gidebilirsin ki gitmeni tavsiye ederim. Çocuğu yakaladıkları anda artık senle anlaşmaya çalışacaklar. İnternetten dolandırıcılık yapmanın cezası daha fazla. O yüzden sen önce savcılığa git konuşmaları, ödemeyi vs sun. Ulaşılamadığından falan bahset süreç uzun sürecek ama ona da yapacak bir şey yok. Sana da ders olsun.
    Bakın 'sattım' dediniz. Ortada satılan bir mal var. Bu arkadaşın durumunda ortada bir mal yok ve direkt olarak dolandırma var. Ayrıca parayı alan taraf içinse sebepsiz zenginleşme söz konusu.

Hukuk sandığınız kadar basit bir şey değildir ufak bir açık ufak bir kanıt bile davanızda haklı çıkmanıza yol açar bu da benden size bir tüyo.
  • canismy C kullanıcısına yanıt
    Arkadaşlar sizce ne olur soğuk su mu içeyim

• Annesinin adı ve soyadından sosyal medya veya 118 li hatlardan kendisine ulaşmayı dene.

Elindeki evrakları zaten savcılığa versen hertürlü dava açılır.

Su içmene gerek yok, hakkını ara.

• III I II III I I kullanıcısına yanıt
    Biraz araştırdım hep takipsizlik kararı veriliyormuş eğer avukat felan tutarsam kazanamazsam herşeyi ben ödücem Hakkımı tabiki arıyacağım

• Zatı Muhterem kullanıcısına yanıt
    Ortalam fiyatlar 5.000 ama ilan fiyatı 4700’dü

• Zatı Muhterem kullanıcısına yanıt
    Benim düşüncem çocuk ailesinden habersiz yapıyor bunları oyun felan sattım diyor sonra

• yazdıklarının %40'ını anlamadım.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Kısaca 16 yaşında biri tarafından dolandırıldım

• kusura bakmada sen kaşınmışsın. telefonun piyasa fiyatı 5000tl iken sen telefonu 2100tl ye almaya çalışmışsın. yani esasen ilk önce sen o kişiyi kazıklamaya kalkmışsın.

• DHF_Viper kullanıcısına yanıt
    Bu Dolandırıcılığa giriyor yanlız insanların Güvenini boşa kullanma eğer iyi bir avukat tutarsam alırım parayı geri sadece soruyorum o para Haram olsun çıkar ondan

• ozbey08 kullanıcısına yanıt
    Telefonun Piyasası 5000 TL ben 4700’e alıcaktım ilk başta 2100 gönderdim tel gelince geri kalanı göndercektim

Kardeşim ben bir tekstil firmasında E-Ticaret Sorumlusu olarak çalışıyorum, Gittigidiyor, Hepsiburada, Trendyol, n11 ve kendi sitemiz olmak üzere 5 farklı pazaryerinde satış yapıyoruz, sözleşmeleri de kanunu da biliyorum, o parayı geri alabilmenin imkanı yok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Peki abi, diyelim mahkeme oldu Hakim bu çocuğa sormucak mı parayı aldın ürünü göndermedin kanıtlar var diye çocuk ne dicek ? Para gitti o zaman :(

• Kardeşim 2. el cihaz alacaksanız gidip cihazı kontrol edip parayı elden verip alacaksınız. Sonra böyle dolandırılırsınız. Ya da hiç 2. el almayacaksınız gidip paşa paşa sıfırını alacaksınız. Burası Türkiye kimseye güven olmaz bu konuda bunu bir daha yüzümüze çarpıyor.

• Hocam geçmiş olsun ama şu son dönemde açılan konulardaki mağduriyet hep aynı daha konuyu bile okumadan kesin parayı göndermiştir eleman da ürünü yollamayıp cevap vermemiştir dedim bence hesap işlemlerine paranın çekildiği tarihe ve mümkünse o tarihteki kameralara bakmak gerek

Bak hukukla hiç alakan olmadığı bu mesajdan belli zaten. Mahkemede dava açabilmen için önce savcılığın dosyayı mahkemeye intikal ettirmesi ve kamu davası açması gerekir. Sen elindeki dekontla savcılığa gidip suç duyurusunda bulunduğunda %99 oranında takipsizlik verip dosyayı kapatacaklar, dava bile açılmayacak yukarıda yazdığım sebeplerden ötürü. Çünkü ortada hukuki bir bağlayacılık yok.

Hadi diyelim davanı açmayı başardın, hukuki yolla bunun tazminini alman çok zor. Çünkü dava bitse bile (Ki bu adliyedeki yoğunluklardan dolayı 1-2 yıl alıyor) istinaf denen bir itiraz yolu var. İstinafın sonuçlanması da 6-12 ay alıyor. O bittiğinde de muhtemelen 3 yıl geçmiş olacak ve ne karar çıkacağını bilmiyorsun. Her şeyin senin açından iyi gittiği hayali üstünde dursak bile 2-3 yıldan önce davan sonuçlanmaz.

Bu yargı rezillikleri için Tüketici Hakem Heyeti geldi zaten. Mesela sen bu telefonu bir tüzel kişilikten, güvenilir bir pazaryerinden alsan; zaten böyle bir sorun yaşamazdın ama oldu diyelim büyük ihtimalle de kurtarırdın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Sağol teşekkür ederim bilgilendirdiğin için olan oldu Avukatımızla görüştük. Yarın yüz yüze görüşücez bakalım reis :D Bir daha yapmayız bu hatayı paraya değilde o çocuğun yaptığı şeye üzüldüm gencecik daha Annesinide yakıcak haberi yok

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.