Şimdi Ara

Sahibinden.com Çok Feci Dolandırıldım (Ağır Ceza da yargılanıyor)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
111
Cevap
4
Favori
7.589
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Öncelikle belirteyim daha önce de sahibinden sitesinde dolandırıcılara rastlamıştım ama hiçbirinde düşmedi. Bu son olayda ise Kişinin İstanbul Beşiktaş gibi bir yerden satış göstermesi gelin bakın deneyin elden alın demesi. birbirimizi tanımıyoruz o nedenle maden Ankaradasınız kargo ödemeli şekilde göndereyim demesi. Daha da önemlisi üzülerek ifade ediyorum ki satıcı 45 yaşllarında muhtemelen. Yaklaşık 7-8 kez olan telefon konuşmamızda Allah'a emenet olun gibi kelimeler telkefonu kapatması ve en sonundada iki kuruş para için ahiretimi tehlikeye atamam gibi kelimeler kullanarak münafıklığın dibine vurması nedeni ile saf bir anıma geldi ve dolandırıldım. ilk telefonumda başka arayanlar var yarım saat kaldı dönmezlerse tekrar görüşelim vs gibi klasik dolandırıcı numarası ile başlamıştı o an şüpelendim ama yinede kandırılmaktan kaçamadım.
    Bu olay çok zoruma gitt. Param faydalı bir işe, bir hayıra gitse hiç öenmli değil ama arkamdan gülüyor olan bu ahlaksızlara gitmesi çok zoruma gitti. O nedenle hukuki yardım aldım. Dini imgeler kulllarak inandırıcılığını arttırmaya çalıştığı için ek ceza alsın istiyorum. Yakalanırsa ve zararımı karşılayıp kurtulmak istese bile para kabul etmeyeceğim ve ceza almasını isteyeceğim.
    Dilekçem aşağıda. Aynı isimli satıcı ve insanlar olabilkeceğinden ve töhmet olmasın diye isim kısımlarını kaldırıyorum. Belki sizde dolandırılırsanız şikayetçi olmanız böylece daha kolay olur. dilekçe iiçinde çok yorulmazsınız ve dolandırıcılar daha sık şekilde ceza bulur.

CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI’NA
    ANKARA
    www.sahibinden.com sitesinde yer alan 222112208 ilan numaralı ikinci el SONY VPL-HW50ES projeksiyon cihazını satın almak amacı ile 20.07.2015 tarihinde akşam 8 sularında ilanda satıcı olarak görünen ve xxxxxxxxxx ismini kullanan sahsı, yine ilanda telefon numarası olarak verdiği 05396945486 numaradan aradım. Kendisine ürünü satın almak istediğimi ilettim. Kendisi ürün için birinin aradığını ancak kesinleştirmek için yarım saat sonra arayacağını belirterek yarım saat sonra görüşürsek satılıp satılmayacağının belli olacağını söyledi. Yarım saat kadar sonra tekrar görüştük Kendisi ürünü alabileceğimi belirtti. Ürünü İstanbul Beşiktaş civarında elden alabileceğimi veya Kargo ödemeli şekilde gönderebileceğini belirtti. Bende Ankara’da bulunduğumdan kargo ödemeli şekilde anlaştık. Adres bilgilerimi kendisine mesaj attım. 21.07.2015 tarihinde sabah 10 sularında görüştük ve ticari kurum olmadan kargo şirketlerinin bu şekilde gönderimi yokmuş şeklinde bilgi verdi. Bunun üzerine kendim de yurtiçi kargo şubesini aradım ve aynı cevabı aldım. Kendisi ile iki kez daha konuştuk. Görüşmelerimizdeki tutarlı söylemleri nedeni ve “kendisinin para için ahiretini tehlikeye atmamasının söz konusu olamayacağını” belirtmesi üzerine güven duydum ve ürünü havale yolu ile almayı kabul ettim. Kendisi xxxxxxxxxxx numaralı cep telefonuma mesaj atarak xxxxxxxxx adına olduğunu belirttiği Akbank TR62 0004 6012 7588 8000 0160 75 iban numarasını mesaj attı. Söz konusu Hesaba 2000 TL EFT yaptım ve kendisini aradım. “Yarım saat en geç 40 dakika içinde MNG kargo ile göndereceğini, ürünü kontrol etmemi ve ürün sağlam olduğu halde beğenmemem durumunda dahi çekinmeden iade edebileceğimi hiçbir sorun olmadığını, gönderim sonunda gönderi kodunu mesaj atacağını” belirtti. Bir süre zaman geçtikten sonra kendisinden haber çıkmadı. Bende MNG kargoyu aradım ve adıma herhangi bir gönderim olmadığını öğrendim. Bunun üzerine şahıı aradım ancak telefonu kapalı idi ve bir daha kendisine ulaşamadım.

Şüpheli hileli davranışlarıyla beni aldatarak kendisine veya başkasına bir yarar sağlamıştır. Şüpheli benden 2000 TL yarar sağlamak amacıyla hileli davranmıştır.Şüpheli ağırlıklı olarak 2 el eşya satılan www.sahibinden.com sitesine ilan vererek ve projeksiyon makinesinin fotoğraflarını koyup özelliklerini yazarak ve telefonda “beğenmemem halinde makineyi iade edebileceğimi, 2000 TL için ahiretini tehlikeye atmayacağını” söyleyerek, mümkün olmadığını bildiği halde “ödemeyi makineyi teslim alacağım sırada kargo şirketine de yapabileceğimi” teklif etmek suretiyle bana güven telkin ederek ağır oranda, yoğun ve ustaca yalan söylemiş, sergilenişi açısından benim denetleme olanağımı ortadan kaldırmıştır. Kullandığı hile ile beni yanılgıya düşürmüş ve bu yanıltma sonucu kandırıcı davranışlarla yalanlarına inanmamı sağlayarak kendisine veya bir başkasına haksız çıkar sağlamıştır. Daha öncede bu şekilde internet üzerinden alışveriş yapmama ve kötü niyetli kişiler ile karşılaşmama rağmen şüphelinin ustaca yalan söylemesi ve denetim imkânımı ortadan kaldırması nedeniyle ilk kez dolandırıldım.
    05396945486 numaralı hattı kullanan gerçek isim ve adres bilgilerini bilmediğim şüpheli ile hesap numarasına 2000 TL eft yaptığım beni bilişim sistemlerini araç olarak kullanmak suretiyle dolandıran şahıs ile birlikte hareket eden şüpheliden şikayetçiyim.

EDİT : Dolandırıcı kişinin bi kaç suçu daha varmış sanırım. Beni doandırma suçu nedeniyle de İstanbul Bakırköy ağır ceza mahkemesinde nitelikli dolandırılcılıktan dava açılmış. bende dün Ankarada mahkemeye çıktım ve şikayetimi yeniledim. Umarım dolandırıcılara ders olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi t_tunccan -- 25 Aralık 2015; 23:29:47 >

• quote:

Orijinalden alıntı: t_tunccan

quote:

Orijinalden alıntı: Galatas4ray

Hesaptan adamın adresini nasıl bulamadın herhangi bir bankada tanıdıgın varsa tüm sülalesinin kimlik bilgilerine ulaşabilirsin.

Doğru hocam bulunur ama kimlik gerçek mi. Hesap gerçekten bu Hırsızlara mı ait yada kart mı ellerinde. Gerisi savcılığın işi.

Alıntıları Göster
    adam ilk başta gerçekten satmayı düşünmüş yani gidip elden alıcak olsanız satacakmış ama siz parayı önden yollayınca içindeki iblis parmaklamış bu geberesizceyi parayı görünce cebe atayım cihazıda başkasına satar 4000tl para yapmış olurum demiş ve sizi dolanmdırmış.

kesinlikle bu işin peşini bırakmayın bişe çıkmaz diyenlerede aldırış etmeyin ,aynı olay arkadaşımın abisinin başına geldi kendisi polis dolandırıcıyı iban numarasından ve telefon kayıtlarından tespit ettiler adamı yakaladı

çok açık diyorum böyle insanları gözümün önünde dilim dilim doğrasalar durun demem bunlar dünya için zarar hepsinin ölmesi lazım cezaevi bunları akıllandırma ölmeleri şart
  • Keşke yüzyüze yapılsaydi. 50 TL verip hızlı trenle istanbula gelip alsaydiniz. Geçmiş olsun. Şikayette bulunun lütfen.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: SolSerçe

Keşke yüzyüze yapılsaydi. 50 TL verip hızlı trenle istanbula gelip alsaydiniz. Geçmiş olsun. Şikayette bulunun lütfen.
    Pek birşey çıkacağını sanmıyorum ama kolay gelsin.Hakkınızı geri almanız dileğiyle
  • quote:

Orijinalden alıntı: Amphioxus IV

Pek birşey çıkacağını sanmıyorum ama kolay gelsin.Hakkınızı geri almanız dileğiyle

Savcının dediğine göre bu durum nitelikli dolandırıcılık. Şayet yakalanırlar ise ağır ceza da yargılanırlar dedi. Iban sahte kimlik yada öldü kişiye ait olabiliyormuş bunu da bankacı bir arkadaşımdan öğrendim. Umarım yakalanırlar ve başka kimseyi dolandıramazlar

• quote:

Keşke yüzyüze yapılsaydi. 50 TL verip hızlı trenle istanbula gelip alsaydiniz. Geçmiş olsun. Şikayette bulunun lütfen.

Evet sormayın. Sanalpazar yapın dedim. Bilmiyorum dedi. Oğlum yapar sanırım dedi sonra oğlum hiç anlamıyormuş beceremedik biz dedi. Vs vs anlayacağınız iyi kandırdı.

• t_tunccan T kullanıcısına yanıt
    Beşiktaşta yaşıyorum isterseniz açık adresi verin. Size cihazı yollarım tabi karşılığında birseyler yaparsınız çok ciddiyim

• quote:

Beşiktaşta yaşıyorum isterseniz açık adresi verin. Size cihazı yollarım tabi karşılığında birseyler yaparsınız çok ciddiyim

Şimdi çok pis güven duydum size. Kaça hallederiz
    Ah adres olaydı

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    Sahibinden.com da ilan durmuyor mu ? Numaraya ulaşılabilir mi ?

• quote:

Sahibinden.com da ilan durmuyor mu ? Numaraya ulaşılabilir mi ?

Anlaşıp ürünü ben alınca ilanı kaldırdı. Tlf hep kapalı. Engelliyorsa diye skype ile ve arkadaştan adadım kapalı

Banka hesap numarasindan arayıp paranın en son ne zaman çekildiğini öğren. Sosyal mühendislik deneyimlerin varsa kullan yoksa bu konuda yardımcı olurum.

• quote:

Banka hesap numarasindan arayıp paranın en son ne zaman çekildiğini öğren. Sosyal mühendislik deneyimlerin varsa kullan yoksa bu konuda yardımcı olurum.

Böyle bir deneyimim yok malesef. Ama para yatınca bana en geç 40 dakika içerisinde kargo verilecek deyip sonrasında Tlf U kapattığı için o 40 dk içerisinde çektiğini düşünüyorum. Sanırım sahte hesap bile olsa Savcılık bankaya yazar ve bankamatikse bankamatik şube ise şube kamera kayıtlarını alır.
    Tabiki yardımcı olursanız çok sevinirim. Ama aynı dakika yada ertesi gün çekmesi birşeyi değiştirir mi

Özelden numaranizi atın. Yardımcı olayım.

• quote:

Özelden numaranizi atın. Yardımcı olayım.

Size pm atmayı kabul etmiyor. Sanırım pm engellemişsiniz. Siz numaranızı atarsanız arayayım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi t_tunccan -- 25 Temmuz 2015; 13:58:33 >
  • Uğraşma değmez,giden gitmiş.

• quote:

Orijinalden alıntı: Eredesma

Uğraşma değmez,giden gitmiş.

Kesinlikle katılmıyorum. Başımıza ne geldi ise boşverden geldi..

• Cok Uzuldum Hocam Ulkede Hala Boyle Sifatsizlar Var Malesef Hakkinizi Insallah Geri Alirsiniz Gecmis Olsun..

• quote:

Orijinalden alıntı: kurtdeniz60

Cok Uzuldum Hocam Ulkede Hala Boyle Sifatsizlar Var Malesef Hakkinizi Insallah Geri Alirsiniz Gecmis Olsun..

Teşekkürler.

• Hesaptan adamın adresini nasıl bulamadın herhangi bir bankada tanıdıgın varsa tüm sülalesinin kimlik bilgilerine ulaşabilirsin.

• quote:

Hesaptan adamın adresini nasıl bulamadın herhangi bir bankada tanıdıgın varsa tüm sülalesinin kimlik bilgilerine ulaşabilirsin.

Doğru hocam bulunur ama kimlik gerçek mi. Hesap gerçekten bu Hırsızlara mı ait yada kart mı ellerinde. Gerisi savcılığın işi.

• quote:

Orijinalden alıntı: t_tunccan

quote:

Alıntıları Göster
    adam ilk başta gerçekten satmayı düşünmüş yani gidip elden alıcak olsanız satacakmış ama siz parayı önden yollayınca içindeki iblis parmaklamış bu geberesizceyi parayı görünce cebe atayım cihazıda başkasına satar 4000tl para yapmış olurum demiş ve sizi dolanmdırmış.

kesinlikle bu işin peşini bırakmayın bişe çıkmaz diyenlerede aldırış etmeyin ,aynı olay arkadaşımın abisinin başına geldi kendisi polis dolandırıcıyı iban numarasından ve telefon kayıtlarından tespit ettiler adamı yakaladı

çok açık diyorum böyle insanları gözümün önünde dilim dilim doğrasalar durun demem bunlar dünya için zarar hepsinin ölmesi lazım cezaevi bunları akıllandırma ölmeleri şart

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.