Şimdi Ara

Sahibinden.com Çok Feci Dolandırıldım (Ağır Ceza da yargılanıyor) (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
111
Cevap
4
Favori
7.589
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: marseltalon

Öncelikle geçmiş olsun. Sizin adınıza üzüldüm. Adam bence en baştan dolandırmaya niyetliydi öyle elden teslim filan hikaye bence. siz elden teslim kabul etseydiniz misal İstanbulda olsaydınız adam bu sefer başka bir şey uydırcaktı bence. Adamın esas niyeti sizden havale yoluyla para koparmaktı. Böyle insanlar Cehennemin yakıtıdır. Tekrar geçmiş olsun.

Teşekkürler Malesef öyle. Bende böyle pislikle ilk defa karşılaştım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben robin hood tarzi dolandiricilari seviyorum.

Gidip de boyle orta halli, fakir insanlari dolandirmak yerine koc'u sabanci'yi ya da devleti dolandirsa harbiden saygi duyardim. Ve ayakta alkislardim yemin ediyorum. Cunku dolandiricilik zeki adam isidir.

Bu bildigin seref yoksunuymus. Gecmis olsun size de.

• quote:

Orijinalden alıntı: K.B.V.

Ben robin hood tarzi dolandiricilari seviyorum.

Gidip de boyle orta halli, fakir insanlari dolandirmak yerine koc'u sabanci'yi ya da devleti dolandirsa harbiden saygi duyardim. Ve ayakta alkislardim yemin ediyorum. Cunku dolandiricilik zeki adam isidir.

Bu bildigin seref yoksunuymus. Gecmis olsun size de.

Malesef size katılamayacağım. Yeterince zeki ise çalışıp kazansın. Hırsızlık kime karşı olurs olsun hoş görülemez.
  • Geçmiş olsun. Bulunmak istense ebesinin nikahı bile bulunur o adamın. Ama şu vaziyette zor gibi...İnşallah hakkınızı alırsınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 3,14159265358979323846264

Geçmiş olsun. Bulunmak istense ebesinin nikahı bile bulunur o adamın. Ama şu vaziyette zor gibi...İnşallah hakkınızı alırsınız.

Teşekkürler. Aynen Katılıyorum. Isteseler bulurlar ama canım Ülkemde kimse kendine zarar gelmedikçe kendini yormuyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi t_tunccan -- 27 Temmuz 2015; 22:33:44 >
  • geçmiş olsun kardeşim.
    Başımıza ne geldiyse, alacağımız ürünü ucuz alma sevdasından geldi!!!

piyasasını bildiğin bir ürünü neden bu kadar ucuza satılamayacağını bilerek alıyorsun ve adama güvenerek yine ucuz alma sevdasından parayı eft yapıyorsun?

Adam açık bir şekilde belli etmiş dolandırıcı olduğunu ve sen halen adama inanarak parayı gönderiyorsun
    Bu sana ders olsun, bir daha böyle işlere bulaşma güzel kardeşim.

Btk dan adamın en konuştuğu bölgeyi tespit ettirebilirsin, bu şekjilde adama ulaşabilirsin belki.

2000 lira az para değil yazık günah emeğine, alın terine!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi awdasase -- 28 Temmuz 2015; 9:35:52 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: awdasase

geçmiş olsun kardeşim.
    Başımıza ne geldiyse, alacağımız ürünü ucuz alma sevdasından geldi!!!

piyasasını bildiğin bir ürünü neden bu kadar ucuza satılamayacağını bilerek alıyorsun ve adama güvenerek yine ucuz alma sevdasından parayı eft yapıyorsun?

Adam açık bir şekilde belli etmiş dolandırıcı olduğunu ve sen halen adama inanarak parayı gönderiyorsun
    Bu sana ders olsun, bir daha böyle işlere bulaşma güzel kardeşim.

Btk dan adamın en konuştuğu bölgeyi tespit ettirebilirsin, bu şekjilde adama ulaşabilirsin belki.

2000 lira az para değil yazık günah emeğine, alın terine!!

Üsttek mesajları okumadınız sanırım. fiyat uygundu ama üzerine atlanacak bir fiyat da değildi. benzer fiyatlara benzer ürünler bulmak olası. alın terimizi çalmaları elbeete adilik

• Ulan memleket ne hale geldi ya allah böyle adi aşağılık insanların insan demeye dilim varmıyor belasını versin. Kime güvenecez şaşırdık...

• Geçmiş olaun üzücü bir durum gerçekten yani dorumda tanıdık arkadaşa 100 tl yol parası verin gitsin alsın hem tanıdık var demişsiniz . Bu devirde insan insana güvenilmez oldu artık.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selamlar,

Bir hukukçu olarak yapılabilecek her şeyi yaptığınızı söyleyebilirim. Yardımcı olmak niyetiyle başlığa girdim fakat söyleyebileceğim fazla bir şey kalmamış.

Keşke bu şahsın oğlunu da işin içine katsaydınız ifade verirken. Daha korkutucu olabilirdi karşı taraf için. Durumu da bu vatandaşa iletmeyi unutmayın. Sahibinden.com'dan mesaj atıp dilekçenizin fotoğrafını falan yollayabilirsiniz. Ben olsam "seni de yakarım oğlunu da" minvalinde bir şeyler yazardım (tabii adamın gerçekten oğlu olup olmadığı da muamma ama varsa korkar hiç değilse) Ciddi olduğunuzu ne kadar belli ederseniz iş o kadar çabuk çözülür. Geçmiş olsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: delteo

Selamlar,

Bir hukukçu olarak yapılabilecek her şeyi yaptığınızı söyleyebilirim. Yardımcı olmak niyetiyle başlığa girdim fakat söyleyebileceğim fazla bir şey kalmamış.

Keşke bu şahsın oğlunu da işin içine katsaydınız ifade verirken. Daha korkutucu olabilirdi karşı taraf için. Durumu da bu vatandaşa iletmeyi unutmayın. Sahibinden.com'dan mesaj atıp dilekçenizin fotoğrafını falan yollayabilirsiniz. Ben olsam "seni de yakarım oğlunu da" minvalinde bir şeyler yazardım (tabii adamın gerçekten oğlu olup olmadığı da muamma ama varsa korkar hiç değilse) Ciddi olduğunuzu ne kadar belli ederseniz iş o kadar çabuk çözülür. Geçmiş olsun.

Teşekkür ederim. Ilan kapandığı için mesaj atılamıyor. Sahibinden.com a mesaj attım tınlayan yok. Sanırım adalet geç de olsa tecelli eder

• Hocam geçmiş olsun
    .Sahibindencomda benim başımada geldi benzer durum geldi.Cep telefonu yerine boş parfüm şişesi göndermişti şerefsiz. Ptt kargonun eksikligide var tabi ürünü kontrol ettirmediler
    .Hemen savcılığa ordanda bilişim suçlarına gittim.(Adamın bende sadece telefon numarası vardı.Bilişim şubedeki Polis memuru hemen bulabileceklerini söylemişti)
    Daha sonrasında telefonla adama paramı iade ederse savcılıktan dilekçemi geri alacağımı söyledim.
    Paramı iade etti.Dava ne oldu bilmiyorum.Benim başıma gelenleri bilen bir arkadaşda benzer bir olayda kazıklandı .Malesef 3 kuruş ucuz alacağız diye 2 güzel lafa kanıyoruz belkide insanlara güvenmek istiyoruz.
    Bence uğraşın paranızı geri alırsınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sinan34 -- 29 Temmuz 2015; 23:57:40 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sinan34

Hocam geçmiş olsun
    .Sahibindencomda benim başımada geldi benzer durum geldi.Cep telefonu yerine boş parfüm şişesi göndermişti şerefsiz. Ptt kargonun eksikligide var tabi ürünü kontrol ettirmediler
    .Hemen savcılığa ordanda bilişim suçlarına gittim.(Adamın bende sadece telefon numarası vardı.Bilişim şubedeki Polis memuru hemen bulabileceklerini söylemişti)
    Daha sonrasında telefonla adama paramı iade ederse savcılıktan dilekçemi geri alacağımı söyledim.
    Paramı iade etti.Dava ne oldu bilmiyorum.Benim başıma gelenleri bilen bir arkadaşda benzer bir olayda kazıklandı .Malesef 3 kuruş ucuz alacağız diye 2 güzel lafa kanıyoruz belkide insanlara güvenmek istiyoruz.

Beni dolandıran pisliğin telefonu sürekli kapalı. muhtemelen sadece dolandırmak için almış olduğu bir numara idi. Para alsam da şikayetimden vazgeçmeyeceğim. Başkasınıda dolandırsın istemiyorum. cezasını çeksin. Hele dedi ya iki kuruş para için ahiretimi tehlikeye mi atacağım diye hatırladıkça içim bir taf oluyor. bu şekilde dolandırılmak çok zoruma gitti. Bu pislik yüzünden kk da ödeyemedim. normalde cihazı yollasa elimdekini uygun fiyata hemen satacaktım ve işlerimi yoluna sokacaktım. ama yinede paranı al adama ait suçlama düşsün deseler kabul etmeyeceğim. Ebesinin nikah memurunu görsün istiyorum. Dürüst ve temiz insanlara bulaşmasın istiyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: t_tunccan

quote:

Hocam geçmiş olsun

Beni dolandıran pisliğin telefonu sürekli kapalı. muhtemelen sadece dolandırmak için almış olduğu bir numara idi. Para alsam da şikayetimden vazgeçmeyeceğim. Başkasınıda dolandırsın istemiyorum. cezasını çeksin. Hele dedi ya iki kuruş para için ahiretimi tehlikeye mi atacağım diye hatırladıkça içim bir taf oluyor. bu şekilde dolandırılmak çok zoruma gitti. Bu pislik yüzünden kk da ödeyemedim. normalde cihazı yollasa elimdekini uygun fiyata hemen satacaktım ve işlerimi yoluna sokacaktım. ama yinede paranı al adama ait suçlama düşsün deseler kabul etmeyeceğim. Ebesinin nikah memurunu görsün istiyorum. Dürüst ve temiz insanlara bulaşmasın istiyorum

Tam bilmiyorum ama dilekçe geri alınsa bile kamu davası olarak devam edebilir.Uğraşan olmazsada zaman aşımına ugrayabilir diye düşünüyorum.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: t_tunccan

quote:

Hocam geçmiş olsun

Tam bilmiyorum ama dilekçe geri alınsa bile kamu davası olarak devam edebilir.Uğraşan olmazsada zaman aşımına ugrayabilir diye düşünüyorum.

Evet kamu Davası açılır ama bisürü şey Söyler zararını giderdim pişmanlığımı gösterdim vs. Sürünsün hocam Yatsin içerde Başkasına Zarar veremesin.

• Geçmiş olsun abi, bana numaranı pm den atar mısın? Sana yardımcı olayım..

• Ülkenin başındakiler dini kullanıp milleti kandırıyor dolandırıcıda planlı yapmış herşeyi geçmiş olsun diyorum umarım o adama yar olmaz o para sahibinden denilen siteden kargolu ürün alınmaz araba-ev için uygun site diğer tüm ürünlerde dolandırılma ihtimaliniz var. n11-gittigidiyor daha sağlam bu konuda.

Edit: İşin peşini bırakmayın hukuki olarak ne gerekiyorsa yapın belki çözüme ulaşır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Man Of Earth -- 30 Temmuz 2015; 10:29:22 >
  • Yukarıdaki tartışmaya ilişkin ek bilgi: Dolandırıcılık şikayete bağlı olmadığından kamu davası sürer. Zararını tazmin ederse TCK 168/1,2 hükümleri gereği cezasının yarısından üçte ikisine kadarı indirilebilir. Sizin davaya müdahil olup olmamanız (halk arasında söylenen şekliyle şikayetçi olup olmamanız) failin alacağı cezaya doğrudan etki etmez. Zararı karşılaması ise etki eder, bunu kabul etmeme şansınız da yoktur.
  • Hocam sizin de yaşınız büyük sanırım sanalpazar linki açtırabilirdiniz yüzde 3 komisyonu siteye verirdiniz size ürün kargolanıyor alınca kartınızdan para çekiliyor sitenin havuzunda bekleniyor eğer siz ürünü elinize geldiğinde beğenmezseniz kişiye geri kargolayıp paranızı alabiliyorsunuz yani orda dolandırmanın ihtimali çok zordur bu siteden dahi gördüğüm ikinci el ilanlarında hep sanalpazar linki açtırdım öyle aldım sitenin reklamını yapayım diye değil yani bir kez ps3 bir kez ps vita almıştım oyun ve filmleri de koyarsak baya harcamıştım hiç de dolandırılmadım sanalpazarın mantığı yüzünden sahibinden tarzı siteler elden almayacaksanız çok sıkıntı maalesef
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sarısin

Hocam sizin de yaşınız büyük sanırım sanalpazar linki açtırabilirdiniz yüzde 3 komisyonu siteye verirdiniz size ürün kargolanıyor alınca kartınızdan para çekiliyor sitenin havuzunda bekleniyor eğer siz ürünü elinize geldiğinde beğenmezseniz kişiye geri kargolayıp paranızı alabiliyorsunuz yani orda dolandırmanın ihtimali çok zordur bu siteden dahi gördüğüm ikinci el ilanlarında hep sanalpazar linki açtırdım öyle aldım sitenin reklamını yapayım diye değil yani bir kez ps3 bir kez ps vita almıştım oyun ve filmleri de koyarsak baya harcamıştım hiç de dolandırılmadım sanalpazarın mantığı yüzünden sahibinden tarzı siteler elden almayacaksanız çok sıkıntı maalesef

Teşekkürler ilginiz için. Savcı uzlaşıp uzlaşmayacağımı sorduğu için uzlaşmaya tabi olabileceğini düşünmüştüm.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.