Doğru düzgün okumuyorsun bile, benim açtığım konuya da tepeden bakan mesaj atmıştın böyle. Kibir de böyle bir şey. |
Ağır Dolandırıldım Okur Musunuz (5. sayfa)
-
-
Hocam peki dolandiran kisi ortalama bir kutuya agirlik yapsin diye kagit koyup konu sahibine yollasaydi ve kargo takip kodunu saklasaydi.
Mahkemede de kanit olarak ben telefonu yolladim bu da kargo takip kodu deseydi ozaman hukuk burda ne yapabilir ki
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Evet çok heveslenmiştim :/
-
Şimdi şöyle olacak, guzel bir dilekçe yazacaksın ekine de dekontu koyacaksın adliyede yaşlı bir savcının karşısına çıkacaksın bak genç değil yaşlı. Durumu mağdur rolüyle özetleyip dilekçeni havale ettireceksin. Ondan sonra rutin hayatına döneceksin taa ki bir numara seni arayıp eşşek gibi pişman olduğunu parayı geri göndereceğini sadece davayı çekmeni isteyeceği güne kadar. Belki bu hic olmayabilir ancak sen hakkını aramaya koyuldun ve kendin için birşey yaptın.
Hee adam teli gönderseydi ve bozuk olsaydı o zaman doğu su icebilirdin. Hukuk genelde paranın iradenle gönderilip gönderilmediğine bakıyor.
Bankana git yanlış gönderdiğini dolandırıldığını söyleyip itiraz et banka yazı yazar karşı tarafın hesabı bloke olur.
Savcılığa git dilekçeni ver çocuk ve annesini dolandırıcılıktan şikayet et ikisini de hemen yakalarlar paranı geri alırsın.
-
Tanıdık savcı yoksa güzel bir buzlu su iç.
-
Noldu kardeş alabildin mi paranı?
Annesinin adına suç duyurusunda bulunun
-
Eğer bu kişi rizedeyse yardımcı olabilirim.
Kardeş ben unutmadım, bekliyorum. Anca babayı alırsın dediğimde dava sonucunu yüzüme vuracaktın. Açtın mı dava? Aldın mı parayı?
Bizzat başıma gelen olay. Konu başkasının ama örnek olsun diye başımdan geçenleri tüm detayları ile yazdım.
https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/143022451
Bu arada saçma sapan konuşanları değil, bizzat bu durumu yaşayan ders alan insanlarla görüş.
-
Geçmiş olsun. Savcılığa gidip dilekçenizi verin. Mutlaka buluyorlar. Paranı alırsın yada alamazsın bişey diyemeyeceğim.
aklında bulunsun uzaktan get’siz alışveriş yapma. Yada az daha ver, güvenilir sitelerden refused ürünlerden al.
sende hata yok ticaret öyle yapılır ama dolandırıcılar da Pro olmuşlar her hali ile. Ben de 4800 TL maç Book Pro için dolandırılmıştım gelen yıl. Dükkan dı bi de. Öyle görünüyormuş. Savcılığa verdim 6 ay sonra adamı buldular. Yapmadım ben değildim falan demiş ama polisler bırakmamış. Dava dilekçesi geldi bana. Uzun sürüyor ama polis bana uzlaşma yolu açılır dedi. Yani parayı bana öder ben de affeder davamı çekerim yoksa nitelikli dolandırıcılıktan hapis var.
-
quote:
Orijinalden alıntı: mtanhuGeçmiş olsun. Savcılığa gidip dilekçenizi verin. Mutlaka buluyorlar. Paranı alırsın yada alamazsın bişey diyemeyeceğim.
aklında bulunsun uzaktan get’siz alışveriş yapma. Yada az daha ver, güvenilir sitelerden refused ürünlerden al.
sende hata yok ticaret öyle yapılır ama dolandırıcılar da Pro olmuşlar her hali ile. Ben de 4800 TL maç Book Pro için dolandırılmıştım gelen yıl. Dükkan dı bi de. Öyle görünüyormuş. Savcılığa verdim 6 ay sonra adamı buldular. Yapmadım ben değildim falan demiş ama polisler bırakmamış. Dava dilekçesi geldi bana. Uzun sürüyor ama polis bana uzlaşma yolu açılır dedi. Yani parayı bana öder ben de affeder davamı çekerim yoksa nitelikli dolandırıcılıktan hapis var.
Aynen öyle nitelikli dolandırıcılık oluyor. biraz zaman geçer ama her türlü o para geri gelir
-
adliyeye git orda durumunu anlat sana ne yapılcağını söylerler
-
böyle satılık malın yarısını ver kalanını da eline ulaşınca ödersin diyenlerin arada daha önceden bir tanışıklık yoksa yüzde 99 u dolandırıcıdır, anında kaçacaksın. sen GERÇEK bir satıcı olsan tanımadığın insana paranın hepsini almadan ürünü gönderir misin? adam ürünü alıp ya geri kalanın üzerine yatarsa? bunların amacı ne çarparsam kardır hesabı, hatta yüzde 20 sine 30 una bile razı olurlar. gene savcılığa ver ya da ailesine ulaşmaya çalış, belki korkar da parayı iade ederler. geçmiş olsun.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi stuka -- 7 Şubat 2021; 13:38:22 > -
Dava aç. Bakma sen burdakilere, paranı almasan dahi hapis cezası aldırabilirsin
-
Paramı 2021 Eylül gibi geri aldım, mahkeme açıldı ben şikayetimi geri çekmeme rağmen, çocuğa kamu davası açıldı Nitelikli Dolandırıcılık’dan ve kredi kartı kurumlarını kötüye kullanmaktan kamu davası açıldı, mahkemeye çıkmış, toplam 4 yıl 2 ay ceza almış, ücreti geri gönderdiğinden felan ilk suçu olduğundan bu ceza 8’ay a kadar düşmüş. 2 yıl altı da hapise girmiyormuş. Para cezası aldı ve 4 yıl suça karışmama şartı ile o 8 ay ı ve para cezasını ödemiyecek. Yani kısaca arkadaşlar ne olursa olsun şikayetçi olun bulunuyor, ben şikayetimi geri çekmesem çocuk şuan hapisteydi.
Kardeşim paramı aldım, sen neredesin ?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X