< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
Ağır sosyal fobisi olup bu durumu yenen var mı ? (2. sayfa)
-
-
Hayatta bir şeyler yapmama engel oluyor hatta korkudan üniversiteye dahi gidemiyorum.
-
Daha yeni 19 yaşıma girdim hocam ama hayatım boyunca bahsettiğim sorunlardan şikayetçiyim ve düzelemeyip yaşım ilerlerse diye çok korkuyorum.
-
Tamam korkulduğunu anladım ama neyden korkuluyor? Hani hakaret edip dalga geçerler diye mi? Yoksa bıçaklayacak felan mı sanıyosun?
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Üniversitenin ilk günü herkes tanışıp,kaynaşıp gruplaşıp ben ise yalnız kalıp en arka sırada oturursam,aşşağılık kompleksi yüzünden kendimi kötü hissedersem,sunum yapılacağı zaman rezil olursam vb..
-
sadece başlığı okudum ve evet. ağır sosyal fobim vardı ve yendim (!). detaylıca anlattım forumda birçok yerde. ama özetle, korktuğum her şey başıma geldi, intihardan döndüm birkaç sefer de. Yoğun bi süreç sonrasında atlattım. atlatmak denirse gerçi. daha ziyade tarkandaki gibi kaynak suya girdim. şansıma ölmedim. taze şekilde çıktım.
-
22 yaşındayım, evden en son 6 ay önce falan market için çıktım. Çalışmıyorum, aileden geçiniyorum. Herhangibi bir harcamam yok, yani baba parası falan yemiyorum. Hiç karşı cinsten biriyle tanışmadım, şu an 1 tane bile arkadaşım yok. Hayatım boyunca tanıdığım 7 - 8 kişi oldu
-
Online oyunda mı oynamıyorsunuz ? Ben C.s 1.6 arkadaşlarımla buluşmak için istanbuldan konyaya izmire gitmiştim. Şunu demek istiyorum yüz yüze iletişim kurmakta zorlanıyorsanız oyunlar üzerinden sosyalleşmeye çalışın veya discord grupları varmış genel sohbetler için onlara katılabilirsiniz.
-
Umarım troll değildir
-
Yazılımcı olabilirsin
-
Üniversite falan okuyormusun peki ?
-
zaten yazılımcıyım hocam
-
bende sosyal fobi değil de sevilmeme var hocam. tanıştığım insanlarla uyumlu olamıyorum nedense, konuşma uzamıyor daha sonrasında selam falan da kesilip bitiyor arkadaşlık. anormal bir tip de değilim
-
troll değil ve henüz üniversite okumuyorum
-
Benim vardı. Hatta cok kötüydüm. Hala geçmiş değil. Ama büyük oranda yendim diyebilirim.
Sadece üstüne gittim. İşe girdim arkadas edindim. Okulda aktif olmaya karar verdim. Cok rezil de oldum ama buyuk olcude basardım.
Sadece şunu düşün. Bir hayatın var baskası ne der diye yaşama. Gençlik bir daha gelmıyor. Umursamaz olacaksın.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Hadi sosyal fobiyi geçtim aşşağılık kompleksim var hatta bu daha kötü çünkü kendimle barışık değilim,kendimi çirkin,tipsiz görüyorum ve bu durumda da özgüvenim yerle bir oluyor.
-
Tavsiyemdir... Başarılı olabileceğin bir konu seç iyice araştır sonra bu konu üzerinde iyice ustalaş bu biraz zaman alabilir. Yapacağın tek şey ustalaştığın konuya ait bir ortama girmek. Sonrasında göreceksinki senin kendisinden kat be kat üstün olduğın insanlar hiç çekinmeden o ortama girmişler ve haliyle senin bir üstünlüğün olacak buda sana bir özgüven sağlar. Kapıyı bir kez bu şekilde açtinmi gerisi kolay
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X