Şimdi Ara

Ağırlık istasyonu alıp evde çalışmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
11.164
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 1 aydır spor salonuna gidiyorum bırakıp evde çalışmayı düşünüyorum evde rahat rahat don atlet istediğim müziği dinlemek sıra beklememek zaman

kaybetmemek daha cazip geliyo bana. Şunun gibi bi ağırlık istasyonu alıp evde çalışsam na
    sıl olur sizce

evde koşu bandım , bisikletim , 7,5 ar kiloluk diskli dambıllarımla halterimde var . Sizce spor salonundan alınan verimi yakalayabilirmiyim ?

• bu paraya bir koridor barfiksi al, artan miktarla da zemin malzemesi alıp bir tane katlanabilen bench (sehpa) al.

yine artan miktarla iki tane daha tak çıkarlı dumbell set ile bir adet bar daha al. bunlara da 10 ve 5 kglık plaka al.

elinde patlamayacak bir düzen kurarsın.

toplam plaka ağırlığı 60kg bu aletin. ve bu seni bir kaç ay idare edecektir. halter ağırlığının kgsi döküm 3.5 kromajlı 5-6 liradır (kromajlı tavsiye edilir sağlam olması bakımından) ve tüm bedenini tek bir halterle çalıştırabilirsin (tabi ki yeterli ağırlığı takmak şartıyla) şimdi 60 kg ağırlık 210-360 tl arasında değişir (tercihine göre tabi ama ben kromajdan vaz geçmem) 360 de. ancak evde çalışırken habire ağırlık takıp çıkarmak istemeyeceksin. o yüzden 2. dumbell seti ve halter barını al diyorum. bak bu set 514 tl bunu al. hepsi burada da
    Delta Strength Machine Multi-Fonksiyonel Deluxe Ağırlık Sehpası - 5500 ürüne bak 151 tl (gerçi ben bench press olayının çok gerekli olmadığını düşünüyorum) şimdi amaç evde iki hafif iki orta seviyede halter ve dumbell seti olması.
    bunu sağlayınca zaman kaybetmeden hızlı bir şekilde antremanlarını yaparsın. maliyeti de 660tl olur. üstelik bu sistemle 60kgı geçinve elinde salonun odanın ortasında atsan atılmaz satsan satılmaz 1200tl lik devasa bir elbise askısı olmamış olur. baktın ara verdin, salona geri yazıldın sökersin halterleri dumbelları koyarsın plakaları yatağın altına durur. ve emin ol 60kgı (şu anki durumunu bilmiyorum ama aydemiş akbaş gibi bile olsan en kötüsü) bir kaç ayda kaldıracaksın. ayrıca ev durumunu bilmem ama bu istasyonlar genelde kablo ve plaka sesi çıkarır. halter - dumbellda ise ıkınmassan ve yere bir yalıtım malzemesi atarsan kimse çalıştığını bilemez. benim 13 sene önce aldığım ilk tak çıkar dumbellar (kromajlı tabiki) hala ilk dükü gibi duruyor. sadece tozunu alıyorum ara sıra (salona gidiyorum düzenli 2 senedir)

verim konusunda ise tabiki verimi alırsın (hatta geçersin bile) zira zaman olarak inanılmaz avantajlıdır evde çalışımak (ulaşım yok, masraf yok (ilk sistemi kurduktan sonra tabi ki), sıra yok) ancak motivsyon ve disiplin oolayı çok önemli.

• Arkadaş o değil de bu sitede fiyatlar nerede yazıyor ? Mesela konuyu açan arkadaşın koyduğu ürünün fiyatı nerede yazıyor ? Ne zamandır merak ettiğim bir konu
  • ben google'a yazıp gördüm fiyatı. ama dediğin gibi gitti gidiyor linkleri hep fiyatsız...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Executor06

Arkadaş o değil de bu sitede fiyatlar nerede yazıyor ? Mesela konuyu açan arkadaşın koyduğu ürünün fiyatı nerede yazıyor ? Ne zamandır merak ettiğim bir konu

Ürün kapatıldığı için fiyat yok

açık bir ürün

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Teknik_Psikopat -- 13 Mayıs 2013; 9:41:24 >

• Kapatıldı derken satıcı mı satışa kapatmış yoksa birisi satın almış da ondan mı kapalı
  • O kadarını bilemem ama kapalı ürünlerde fiyat yazmaz
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Evde çalışma istasyonu hk.
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Teknik_Psikopat

O kadarını bilemem ama kapalı ürünlerde fiyat yazmaz

Eyvallah, şimdi farkettim yukarıda sarı olarak yazıyormuş satışa kapatıldığı. Bu siteden ne zaman link verilse böyle ürünler görüyorum o yüzden ben de artık kafayı yeme noktasına geldim, sayfanın her köşesine bakıyordum nerede arkadaş bu fiyat diye
  • Bende yaşadım o durumu zamanında
  • Yabanci forumlarda gordum adamlar bench masalarini 50 dolara kendileri imal ediyorlar geriye bi tek agirlik almak kaliyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bench press abartılıyor demiştim

okuyun lütfen

ve yerine ağırlık verilmesi gereken egzersiz

• quote:

Orijinalden alıntı: kuros

bench press abartılıyor demiştim

okuyun lütfen

hocam mabilim gönderdiğiniz sayfaları açamadım bana bi özet geçermisiniz?

• quote:

bench press abartılıyor demiştim

okuyun lütfen

Ağırlık istasyonu alıp evde çalışmak

Burada military press'in etki ettiği grupları vermiş ama, sizce de omzu daha çok zorlamıyor mu bu hareket? Bench kadar vurur mu sizce göğüse?

Bu arada ben de evde istasyon kuruyorum Sehpayı bench için alıp almamak arasında kaldım şimdi..

• hocam durum şöyle açıklanabilir.

bu yazdıklarımı daha önce burada çok yazdım ama yine yazıyorum üşenmeden.

ağırlık egzersizlerinde hareketler bir kaç guruba ayrılır:
    a- çok eklemli (ingilizce compound)- tek eklemli (isolated) -
    çökme (squat) çok eklemli bir harekettir birden fazla eklemin hareket etmesi gerekir.
    Ancak barbell curl (halterle pazu (biceps) çalışmak) tek eklemli bir harekettir. Tek eklem çalıştığı için normal şartlarda vücutta sadece ön kolların (çoğu kişi bu forumda ön kolla üst kolu karıştırır) hareketi gerekir.

b- statik hareketler - dinamik hareketler -
    statik hareketler (bench press, barbell curl gibi) yapılırken vücudun ağırlık merkezinin oynamadığı, sadece vucüt harici ağırlığın hareket ettiği ağırlıktır.
    dinamik hareketlerde ise (squat- barfiks- şnav gibi) varsa hem ağırlık hem de vücudun ağırlık merkezinin hareket ettiği hareketlerdir.

bu grubun ayrımının bilincinde olmak çok önemli:
    en güzel örnek leg press ve squattır. leg presste biliyorsun 45 derece eğim var. bu 0.7 ağırlık demek. 90 kilo birisi squat yaptığında bara ne takarsa taksın en az 75 kilo kaldırıyor. ki bu leg press makinasında 107 kiloya tekabül eder. Salonda genelde gördüğüm insanlar squat yapmak yerine leg press makinasına geçip 50-60 kilo ağırlık takıp leg press yaparlar. yani görüyorsun bunu yapana kadar iki eline 10ar kilo dumbell al ve squat yap daha çok ağırlık kaldırmış olursun. yani hele hele erkeklerde vücut ağırlığı önemli bir bileşendir. bir diğer nokta leg press yaparken sadece bacaklar çalışır. ama squat yaparken bütün vücut hareket halinde ve tabandan tavana hareket söz konusu olduğu için kalb daha çok atar, kalori yakımı daha çok olur, daha çok eklem devreye girdiği için daha çok kas çalışır, yani şekle girmek kolaylaşır, artan verimden dolayı hızlanır.

şimdi temel hareketler a grubundaki çok eklemli hareketlerdir. zira en çok ağırlığı bu hareketlerde kaldırırız. bench press de, standing barbell press de
    bu bakımdan temel hareket. ama bench press statik. yani yatıyorsun sadece kollar oynuyor... ama standing barbell press hele hele her tekrar ağırlığı yere bırakır yerden alırsan (yani koparmayı (clean and jerk deki clean kısmı) yerden kesme) yaparsan müthiş dinamik ve kalbin makineli tüfek gibi atar... üstelik bu şekilde sırtını da çalıştırırsın...

bir de erkekler göğüse bayanlar omuza bakar... yanlız, tek başına şiş göğüs kasları yerine gelişmiş omuzlar daha dikkat çekicidir.

olay bundan ibaret... ister bench al ister alma... ama bu hareketi ve dumbell saide raise hareketini iki elin kanda olsa yap...

• quote:

hocam durum şöyle açıklanabilir.

bu yazdıklarımı daha önce burada çok yazdım ama yine yazıyorum üşenmeden.

ağırlık egzersizlerinde hareketler bir kaç guruba ayrılır:
    a- çok eklemli (ingilizce compound)- tek eklemli (isolated) -
    çökme (squat) çok eklemli bir harekettir birden fazla eklemin hareket etmesi gerekir.
    Ancak barbell curl (halterle pazu (biceps) çalışmak) tek eklemli bir harekettir. Tek eklem çalıştığı için normal şartlarda vücutta sadece ön kolların (çoğu kişi bu forumda ön kolla üst kolu karıştırır) hareketi gerekir.

b- statik hareketler - dinamik hareketler -
    statik hareketler (bench press, barbell curl gibi) yapılırken vücudun ağırlık merkezinin oynamadığı, sadece vucüt harici ağırlığın hareket ettiği ağırlıktır.
    dinamik hareketlerde ise (squat- barfiks- şnav gibi) varsa hem ağırlık hem de vücudun ağırlık merkezinin hareket ettiği hareketlerdir.

bu grubun ayrımının bilincinde olmak çok önemli:
    en güzel örnek leg press ve squattır. leg presste biliyorsun 45 derece eğim var. bu 0.7 ağırlık demek. 90 kilo birisi squat yaptığında bara ne takarsa taksın en az 75 kilo kaldırıyor. ki bu leg press makinasında 107 kiloya tekabül eder. Salonda genelde gördüğüm insanlar squat yapmak yerine leg press makinasına geçip 50-60 kilo ağırlık takıp leg press yaparlar. yani görüyorsun bunu yapana kadar iki eline 10ar kilo dumbell al ve squat yap daha çok ağırlık kaldırmış olursun. yani hele hele erkeklerde vücut ağırlığı önemli bir bileşendir. bir diğer nokta leg press yaparken sadece bacaklar çalışır. ama squat yaparken bütün vücut hareket halinde ve tabandan tavana hareket söz konusu olduğu için kalb daha çok atar, kalori yakımı daha çok olur, daha çok eklem devreye girdiği için daha çok kas çalışır, yani şekle girmek kolaylaşır, artan verimden dolayı hızlanır.

şimdi temel hareketler a grubundaki çok eklemli hareketlerdir. zira en çok ağırlığı bu hareketlerde kaldırırız. bench press de, standing barbell press de
    bu bakımdan temel hareket. ama bench press statik. yani yatıyorsun sadece kollar oynuyor... ama standing barbell press hele hele her tekrar ağırlığı yere bırakır yerden alırsan (yani koparmayı (clean and jerk deki clean kısmı) yerden kesme) yaparsan müthiş dinamik ve kalbin makineli tüfek gibi atar... üstelik bu şekilde sırtını da çalıştırırsın...

bir de erkekler göğüse bayanlar omuza bakar... yanlız, tek başına şiş göğüs kasları yerine gelişmiş omuzlar daha dikkat çekicidir.

olay bundan ibaret... ister bench al ister alma... ama bu hareketi ve dumbell saide raise hareketini iki elin kanda olsa yap...

bu yazdıklarınızdan pek anlamadım ama bu aletle dediginiz hareketlerden ne kadarını yapabilirim
    http://www.hepsiburada.com/liste/altis-hg-100-home-gym-calisma-istasyonu-kirmizi-siyah-altis-5-kg-x-2-adet-koseli-dambil-set-ciftli-hediyeli/productDetails.aspx?productId=sporaltis628&categoryId=355457

+ olarak evde 2 dambıl ve uzun halterim (Bar) var

• evde dumbel ve halter varsa sadece bir barfiks barı al koridora başka bir şeye gerek yok...
  • quote:

evde dumbel ve halter varsa sadece bir barfiks barı al koridora başka bir şeye gerek yok...

PM attım yardımcı plurmusun

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.