Şimdi Ara

ağız içi fotoğraf çekimi için makina önerileri... (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
39
Cevap
0
Favori
7.430
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Evet olabilir o da doğru. 100-105mm mantıklı gibi o zaman.
  • arkadaşlar evet çok yakın çekimlerde hastanın nefesinden buğulanma problemi yaşanıyor...en azından kompakt makiinalarda yaşadığım sıkıntılardan biri bu...

tamamen bilgisizce ve mantık yürüterek soruyorum...elimdeki nikon af 80-200mm 2,8 D lens ile 20 cm'ye kadar mesafeden makro çekimler yapabilir miyim?
  • 80-200'ün minimum odak mesafesi 1,5 metre diye hatırlıyorum
  • sanırım ben akıl yürütmemeliyim komik duruma düşebilirim... en iyisi bilen birilerinin yazmasını beklemek...
  • Bilen birini beklemek derken? Daha fazla ne gibi bilgi bekliyoinuz ki?
  • quote:

Orijinalden alıntı: PlutosDaddy

Bilen birini beklemek derken? Daha fazla ne gibi bilgi bekliyoinuz ki?

Nikon SLR konusunda çok güzel fotoğraflar çekseniiz de, Fotoğrafçılık diplomanız yoksa lütfen bu topici terk edin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Lupara_ -- 13 Kasım 2010; 1:26:51 >
  • quote:

Bilen birini beklemek derken? Daha fazla ne gibi bilgi bekliyoinuz ki?

sanırım yanlış anlaşıldım...bilen brileri derken sizleri kastettim zaten...daha fazla bilgi beklediğim için yazmadım...teşekkürler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi boracho -- 13 Kasım 2010; 12:29:51 >
  • hocam makineden çok objektif -makro- ve de bükülebilen obketif aksesuarlarını düşün derim... ayrıca gözlük camları için buğu önleyici sprey ya da bezler var... onlar da işine yarar...
  • Bir sürü profesyonel var burda ve önerilerini sunmuşlar ama ben yine de fikrimi yazmak istiyorum.
    Bence sizin d-SLR makineye ihtiyacınız yok.
    Kompakt bir makinenin d-SLR kalitesine ulaşamayacağını biliyorum ancak bir dişçinin ağız içi fotoğraf çekmek için d-SLR makine + makine fiyatına yaklaşan makro lenslere para vermesi gereksiz diye düşünüyorum.
    Bence sizin ihtiyacınız olan tek şey güzel bir ışıklandırma. Manuel ayarlara izin veren bir kompakt kullanırsanız bol bol deneme yaparak kısa sürede optimum kaliteyi yakalayacağınıza eminim.

Buğulanma problemi bir ayna ve bir asistanla çözebilirsiniz. Bence ağıza çok fazla yaklaştığınız için sorun yaşanıyor. Halbuki çektiğiniz resimlere %100 crop yaptığınızda oldukça tatmin edici bir sonuç elde edeceksiniz.
    Ağız içini alttan ve üstten çekmek için uygun bir ayna ağıza yerleştirilir. Hastanın nefesinden dolayı meydana gelen buğulanma asistanın bir miktar hava üflemesiyle yok olur. youtube'da dental photography ile ilgili çok sayıda video var. d-SLR kullanan da olmuş, kompakt makine de. Bence kompakt yeterli.

Şu anda evde kimse olmadığı için resim koyamıyorum ama akşama doğru uygun bir denek bulursam LX3 ile bir fotoğraf çekip yollayabilirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ölü ozan

hocam makineden çok objektif -makro- ve de bükülebilen obketif aksesuarlarını düşün derim... ayrıca gözlük camları için buğu önleyici sprey ya da bezler var... onlar da işine yarar...

çok teşekkür edderim...
  • quote:

Orijinalden alıntı: faruk

Bir sürü profesyonel var burda ve önerilerini sunmuşlar ama ben yine de fikrimi yazmak istiyorum.
    Bence sizin d-SLR makineye ihtiyacınız yok.
    Kompakt bir makinenin d-SLR kalitesine ulaşamayacağını biliyorum ancak bir dişçinin ağız içi fotoğraf çekmek için d-SLR makine + makine fiyatına yaklaşan makro lenslere para vermesi gereksiz diye düşünüyorum.
    Bence sizin ihtiyacınız olan tek şey güzel bir ışıklandırma. Manuel ayarlara izin veren bir kompakt kullanırsanız bol bol deneme yaparak kısa sürede optimum kaliteyi yakalayacağınıza eminim.

Buğulanma problemi bir ayna ve bir asistanla çözebilirsiniz. Bence ağıza çok fazla yaklaştığınız için sorun yaşanıyor. Halbuki çektiğiniz resimlere %100 crop yaptığınızda oldukça tatmin edici bir sonuç elde edeceksiniz.
    Ağız içini alttan ve üstten çekmek için uygun bir ayna ağıza yerleştirilir. Hastanın nefesinden dolayı meydana gelen buğulanma asistanın bir miktar hava üflemesiyle yok olur. youtube'da dental photography ile ilgili çok sayıda video var. d-SLR kullanan da olmuş, kompakt makine de. Bence kompakt yeterli.

Şu anda evde kimse olmadığı için resim koyamıyorum ama akşama doğru uygun bir denek bulursam LX3 ile bir fotoğraf çekip yollayabilirim.

teşekkür ederim yorumunuz için....bir meslaktaşım slr like ile oldukça tatmin edici fotoğrafla çekiyor dediğinizde büyük ölçüde haklısınız...ama biraz merak sanırım çok ayrıntı elde etmek istediğim vakalarım oluyor...ve evet bizde asıl problem ışık...ve tabi ışığın açısı,gölgeleme ve hastanın tam karşısında çekim yapma gerekliliği...başka bir gereklilik ise renk seçimi özellikle ön bölge dişlerde...bir de dslr istmemein nedeni genel fotoğrafçılık merakımın da olması...ama sanırım yardımcı olan arkadaşlarımın da yönlendirmesi ışığında makro lens ve bir nikon d 90 işimi görecek gibi duruyor...hasta başında çok fazla zaman kaybı olursa ikinci el bi fuji s1800 alıp çok daha kısa sürede tatmin edici fotolar elde edebilirim sanırım...

tekrar çok teşekkür ederim...

• s1800 iyidir... hem geniç açı.. hem sürer makro 2 cm var...
    ama dslr ile istediğiniz gibi, s1800 ile makinenin istediği gibi foto çekersiniz
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ölü ozan

s1800 iyidir... hem geniç açı.. hem sürer makro 2 cm var...
    ama dslr ile istediğiniz gibi, s1800 ile makinenin istediği gibi foto çekersiniz

teşekkür ederim dediğiniz çok doğru...sanırım seçimimi kanon d90 ya da d7000 arasında kullanacağım...en azından elimdeki lensi de değerlendirmiş olurum...arkadaşların önerdikleri 105 mm makro lens ile de çok doyurucu ağıziçi fotolar elde edebilirim diye düşünüyorum...

bilgilerini paylaşan ve yorum yazan herkese teşekkür ederim...
  • Makro lense ihtiyacınız olmadığı konusunda ısrarcıyım
  • ihtiyacınız olan ışıklandırma sistemi, nekadar önemli olduğunu buradanhttp://www.youtube.com/user/prophotolife görebilirsiniz....

makina çok önemli değil, önemli olan o daracık yeri nasıl aydınlatacağınız önemli
  • quote:

60-70mm gibi makro lenslerde ağızdan buhulanma olabiliyormuş çekim esnasında, ben de ilk başta 60mm önermiştim fakat araştırınca bunu öğrendim. Belki ufak bi detay ama genelde 100mm 105mm öneriyorlar.

sevgili arkadaşlar
    yıllar önce bir söyleşide dinlemiştim. hamamda çekim yapan muhabir ve kameramanlar buğulanma sorununu çözmek için objektifi tükürükle ıslatırlarmış. günümüzde de buğu önleyici araba camı spreyleri bu işe yarayabilir belki. üstatlar ne buyururlar bilemem, ama buğulanma sorunu denince aklıma geliverdi.

saygılarımla.
  • quote:

Orijinalden alıntı: elmaci

quote:

60-70mm gibi makro lenslerde ağızdan buhulanma olabiliyormuş çekim esnasında, ben de ilk başta 60mm önermiştim fakat araştırınca bunu öğrendim. Belki ufak bi detay ama genelde 100mm 105mm öneriyorlar.

sevgili arkadaşlar
    yıllar önce bir söyleşide dinlemiştim. hamamda çekim yapan muhabir ve kameramanlar buğulanma sorununu çözmek için objektifi tükürükle ıslatırlarmış. günümüzde de buğu önleyici araba camı spreyleri bu işe yarayabilir belki. üstatlar ne buyururlar bilemem, ama buğulanma sorunu denince aklıma geliverdi.

saygılarımla.

Hamam, sauna tarzi mekanlarda makine en az yarim saat oncesinden mekana birakilir ki lens ortam isisina ulassin ve bugu yapmasin. Tukuruk on mercege yardimci olsa da arka ve orta merceklere etki etmez; on mercek biraz temizlense belki cekime izin verir fakat detay kaybi kacinilmazdir. Tabii bu durum dental cekimlerde farkli fakat yine de tam anlamiyla efektif olcagini sanmiyorum. Gozlugunuzu camsil ile temizler misiniz?

Uzaktan cekerim tam detayli alirim gibi bir oneride bulundum sahsen, halen onerimi dogru buluyorum.

İmla hatam olduysa affola, sehirdisindayim telefonla bu kadar oluyo:)

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.