Şimdi Ara

ağız içi fotoğraf çekimi için makina önerileri...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
39
Cevap
0
Favori
7.425
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

ben diş hekimiyim ve sıkıntı çektiğim konu intraoral( ağız içi ) fotoğraf çekimi...

şimdiye kadar kompakt makinalar ile çekim yapıyordum fakat artık slr like ya da dslr makina almaya karar verdim...

sizden ricam bana ağız içinde net çekimler yapabileceğim makro kalitesi yüksek makina önerilerinizi iletmeniz...ayrıca fotoğraf sanatına da yeni yeni merak salıyorum...aldığım makina ile ileri düzeylerde çekimler de yapmak için kendimi geliştirmek istiyorum...bütçe konusunda 2000 liraya kadar çıkabilirim...

şunu da belirteyim konuya tamamen yabancıyım...yani lenslerin mm değerleri filan hiçbir bilgim yok...aldığım makina ile çekerek ve okuyarak öğrenmek istiyorum...slr like ya da düşük özellikli bir dslr den mi başlamalı yoksa bu paraya çok iyi özellikli bir dslr mi almalı...

forumlaarı çook takip ettim size herkesin sorduğu soruları sormak istemezdim fakat ağız içi çekimi gibi bir fark var benim durumumda...farklı bir fikir olabilir diye düşündüm...

bu arada birkaç makina aklıma yattı onları da yazmak istiyorum...bunların dışındaki önerilere de açığım...

nikon d90
    canon 550d
    canon 1000d
    fuji s2800 (slr like)
    pentax k x
    pentax k r

donanım haberden şimdiye kadar çok şey öğrendim ve sizlerin yardımseverliği ve iyi niyetinize her zaman güveniyorum....

cevaplar için şimdiden taşekkür ediyorum...

• fuji s2800 yeterli olacaktır kanımca
  • ağızın içini aydınlatmak için ring flaş lazım olabilir onun için canon 1000D yeterli olucaktır artan parayla ring flaş alırsınız
  • İlk olarak Makro çekimler için ve kaliteli olması gerektiğinden makro lens almak zorundasınız.Yani makine gövdesi ve makro lens alacaksınız.
    Gövde olarak Pentax K-x,Pentax K-r,Pentax K10D ve Nikon 3000D ,Canon 550D tavsiye ederim.Bunlar içinden benim ilgilendiğim üç gövdede Pentax olanlar.Diğer gövdelerde olduça iyiler.Pentax K10D renk skalası diğer gövdelerden daha iyi,yani daha canlı renkler yakalıyor nedeni ise sensörünün ccd olması.Makro lens konusunda ise ağız içi çekileceğinden nasıl bir makro lens lazım emin değilim benden çok daha tecrübeli olan kişiler mevcut,onlar sizi daha iyi yönlendirecektir.Benim tavsiyem Pentax gövdelerinden biri ve iyi bir makro lens almanız olur.Muhtemelen bu ikili 1800 civarı tutacaktır.İlerleyen zamanlarda istediğiniz alana göre lens alabilirsiniz ayrıca.

Ek olarak ek flaş almanız da gerekebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Knisath -- 12 Kasım 2010; 12:45:49 >

• merhaba bende full frame makina alma arifesinde ve 6000-7000 lira gibi bi bütçeye çıkmışken diş hekimimin çıkardığı ücretle tüm hayallerim altüst olduhekimim 2 dişime kanal tedavimi yapıp kanalları temizledikten ve genişlettikten sonra geçici dolguyu basıyor.birkaç saat içinde dişte kocaman bir apse ve alt çene tükürük bezlerinde şişme meydana geliyor.Geçici dolguyu çıkardığı anda rahatlıyorum.Zaten bu bahsettiğim dişler baya bi tramva yaşadığı için pek iyi durumda değiller.şimdi kutu kutu antibiyotik kullanıcam ve bir kez daha kanal tedavisi denencek eğer yine başarılı olunmazsa 2 diş çekilip impilant yapılcak ve buda benim full frame hayallerimin sonu demek
    sizin sorunuza gelirsek dslr ağırlıklı düşünüyorsunuz ve doğrusu bencede bu marka model farketmez ama 1/1 makrosu olan bi lens edinirseniz mükemmel sonuçlar elde edersiniz.Nede olsa kapalı alan çekimleri yapacağınız için iyi iso performansı ve iyi diyaframlı bi lense ihtiyaç duycağınızı düşünerek sigma pentax kx ve 17-70mm f2.8-4.5 dc macro öneriyorum

• arkadaşlar fotoğrafı yükleyebildim mi bilmiyorum...örnek olması açısından göstermek istedim...

fotoğraf ağız içi ekim olarak başarılı görünse de küçük kare bölgesi oldukça flu çıkmış ve dişetinin o parlak görüntüsünü maskelemiş...

dikdörtgenin bulunduğu kısım asıl önemli kısım dişler...o bölgede dişin dış tabakası minenin parlaklığı neredeyse hiç yok...işte ben bunun gibi detaylarda başarılı olmak istiyorum...

ve öneriniz istediğim makinayı yalnızca bu iş için değil temel ve ileri düzeyde de kullanmak istiyorum...

önerileriniz dikkate alıcam yalnızca örneklemek açısından resmi koydum...çok teşekkür ederim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi boracho -- 12 Kasım 2010; 13:13:59 >

• quote:

Orijinalden alıntı: güney tan

merhaba bende full frame makina alma arifesinde ve 6000-7000 lira gibi bi bütçeye çıkmışken diş hekimimin çıkardığı ücretle tüm hayallerim altüst olduhekimim 2 dişime kanal tedavimi yapıp kanalları temizledikten ve genişlettikten sonra geçici dolguyu basıyor.birkaç saat içinde dişte kocaman bir apse ve alt çene tükürük bezlerinde şişme meydana geliyor.Geçici dolguyu çıkardığı anda rahatlıyorum.Zaten bu bahsettiğim dişler baya bi tramva yaşadığı için pek iyi durumda değiller.şimdi kutu kutu antibiyotik kullanıcam ve bir kez daha kanal tedavisi denencek eğer yine başarılı olunmazsa 2 diş çekilip impilant yapılcak ve buda benim full frame hayallerimin sonu demek
    sizin sorunuza gelirsek dslr ağırlıklı düşünüyorsunuz ve doğrusu bencede bu marka model farketmez ama 1/1 makrosu olan bi lens edinirseniz mükemmel sonuçlar elde edersiniz.Nede olsa kapalı alan çekimleri yapacağınız için iyi iso performansı ve iyi diyaframlı bi lense ihtiyaç duycağınızı düşünerek sigma pentax kx ve 17-70mm f2.8-4.5 dc macro öneriyorum

öncelikle geçmiş olsun diliyorum...dişlerinizdeki sıkıntı çok karşılaştığımız bir durum...eğer elinizde dişinize ait filmler varsa bana pm atabilirsiniz en azından fikrimi belirtirim...makro lens konusundaki önerilerinizi not aldım çok teşekkür ederim...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Knisath

İlk olarak Makro çekimler için ve kaliteli olması gerektiğinden makro lens almak zorundasınız.Yani makine gövdesi ve makro lens alacaksınız.
    Gövde olarak Pentax K-x,Pentax K-r,Pentax K10D ve Nikon 3000D ,Canon 550D tavsiye ederim.Bunlar içinden benim ilgilendiğim üç gövdede Pentax olanlar.Diğer gövdelerde olduça iyiler.Pentax K10D renk skalası diğer gövdelerden daha iyi,yani daha canlı renkler yakalıyor nedeni ise sensörünün ccd olması.Makro lens konusunda ise ağız içi çekileceğinden nasıl bir makro lens lazım emin değilim benden çok daha tecrübeli olan kişiler mevcut,onlar sizi daha iyi yönlendirecektir.Benim tavsiyem Pentax gövdelerinden biri ve iyi bir makro lens almanız olur.Muhtemelen bu ikili 1800 civarı tutacaktır.İlerleyen zamanlarda istediğiniz alana göre lens alabilirsiniz ayrıca.

Ek olarak ek flaş almanız da gerekebilir.

konuya çok hakim olmasam da pentax modellerinin çok tavsiye edildiğini ve memnun kalındığını okuyorum...tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim...

• quote:

Orijinalden alıntı: boracho

arkadaşlar fotoğrafı yükleyebildim mi bilmiyorum...örnek olması açısından göstermek istedim...

fotoğraf ağız içi ekim olarak başarılı görünse de küçük kar bölgesi oldukça flu çıkmış ve dişetinin o parla görüntüsünüü maskelemiş...

dikdörtgenin bulunduğu kısım asıl önemli kısım dişler...o bölgede dişin dış tabakası minenin parlaklığı nereddeyse hiç yok...işte ben bunun gibi detaylarda başarılı olmak istiyorum...

ve öneriniz istediğim makinayı yalnızcaa bu iş için değil temel ve ileri düzeyde de kullanmak istiyorum...

önerileriniz dikkate alıcam yalnızca örneklemek açısından resmi koydum...çok teşekkür ederim...

Resim gözüküyor,bu tür çekimler için Sigma 105mm f/2.8 EX DG Makro lens işinizi çok iyi görür diye düşünüyorum ama diğer arkadaşların tavsiyelerine de bakmalısınız.Bir de flaş seçiminiz de önemli bu çekimler için

• quote:

Orijinalden alıntı: boracho

quote:

Orijinalden alıntı: güney tan

merhaba bende full frame makina alma arifesinde ve 6000-7000 lira gibi bi bütçeye çıkmışken diş hekimimin çıkardığı ücretle tüm hayallerim altüst olduhekimim 2 dişime kanal tedavimi yapıp kanalları temizledikten ve genişlettikten sonra geçici dolguyu basıyor.birkaç saat içinde dişte kocaman bir apse ve alt çene tükürük bezlerinde şişme meydana geliyor.Geçici dolguyu çıkardığı anda rahatlıyorum.Zaten bu bahsettiğim dişler baya bi tramva yaşadığı için pek iyi durumda değiller.şimdi kutu kutu antibiyotik kullanıcam ve bir kez daha kanal tedavisi denencek eğer yine başarılı olunmazsa 2 diş çekilip impilant yapılcak ve buda benim full frame hayallerimin sonu demek

öncelikle geçmiş olsun diliyorum...dişlerinizdeki sıkıntı çok karşılaştığımız bir durum...eğer elinizde dişinize ait filmler varsa bana pm atabilirsiniz en azından fikrimi belirtirim...makro lens konusundaki önerilerinizi not aldım çok teşekkür ederim...

Filimler hekimimde ve filimleri istemem gerçekten biraz ters olur.Ona güvenmediğim fikrine kapılır.Oysa tabiki sizede göstermek isterdim.Çok bakımlı bi ağzım var ve karşılıklı alt çenemde bulunan 2 azı dişim dışında diğer 30 tanesi pırıl pırıl.Bu iki diş ise 10 senedir dolgu-apse gibi bi sürü tramva geçirdi.Neyse dün diş hekimim geçici dolguları çıkardı ve oraceftin 500mg verdi.Günde 2 kez 10 gün kullanıcam sonra duruma bakıcak.Henüz antibiyotikten 2 tane almış olmama karşın apseler indi.İşte kullancaz 10 gün olmazsa bi kutu daha verecek sonrada kanal tedavisine devam edip dolgulıycak sanırım.Bu 2 diş bana kaç kutu antibiyotik yutturdu size anlatamam.Hep aynı sıkıntı iltahap kurutuluyor 1 sene hiç sıkıntı yok sonra yine apse
    Açıkçası diş bir organdır ve benim için çok önemlidir ama artık çekilmesine sıcak bakıyorum bende.Yıllardır bu iki diş yüzünden kanımda iltahap gezip duruyor,yuttuğum antibiyotiklerde cabası

Arkadaşın biri size 105mm f2.8 önermiş bence yeni başlıyan biri sabit odaklı lens almamalı diye düşünüyorum.Örnek verdiğiniz tarzda fotolar çekecekseniz kit lens bile yeter size öğrenene kadar işi.Örneğin kanal tedavisi yapçağınız bir dişin kanallarını filan çekecekmisiniz?

• Sigma 70mm f2.8 makro lens + adam gibi bir ring flaş tavsiye ederim. gövde çok dert değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozturert

Sigma 70mm f2.8 makro lens + adam gibi bir ring flaş tavsiye ederim. gövde çok dert değil.

öneri için çok teşekkürler...yukarda bir arkadaşın tavsiye ettiği sigma 105 mm lens ile 70 mm arasındaki fark ne şekiilde belli eder kendini...eğer sizi sıkmıyorsam ve çok kapsamlı bir soru olmadıysa cevaaplarsanız çok sevinirim
  • güney tan
    evet filmleri hekimden istemek ok hoş değil...biz buna inatçı enfeksiyon diyoruz...hekiminiz eminim elinden geleni yapıyordur...burası bir paylaşım ortamı olduğundan yardımcı olabileceğim bir konu olursa lütfen çekinmeden pm atın...amacım asla hekiminize saygısızlık yapmak değil....sadece yardımcı olmak...foto konusunda olamıyorum bari bu konuda olayım naçizzaane...

sabit odaklı lenslerin ne gibi bir farkı var açıkçası bilemiyorum ve sanırım kullandıkça öğreneceğim...ağız içinde çok kapsamlı çekme imkanı yok....tahmin edildiği üzere açı da müsait değil bir dişin kanallarının giriş bölgesinin fotolarını çekmek için...ama ağız içine yerleştirilen küçük aynalarla bu açı elde edilebilir diye düşünüyorum...tekrar teşekkürler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi boracho -- 12 Kasım 2010; 14:28:45 >
  • selam uzun zamandır uğramıyordum buralara meraktan bir bakayım dedim ve yazma gereği duydum. Bence Siz flashı çok kullanmamalısınız çünkü flash doğal ışığı kaybeder sahte parlaklıklar ve ya matlıklar oluşabilir. İso su orta derecede bir makina sizin işinizi görebilir nacizane d90 öneririm ama diğer makinalarda işinizi görür. Bunu dışında lens olarakta 105 mm macro sizin işniz tam görecektir diyaframı biraz kısıp resimdeki derinliği arttra bilirsiniz -4-5 gibi. Sabit odaklı lens demek ile zoom olmayan lens mesela 50 mm sadece 50 mm dir yani yakınlaşmak için sizin ileri gidip gelmeniz gerekir fakat çok keskin lenslerdir damarlara kadar alırsınız. Onun dışında dar açılıdır yani konuya biraz uzaktan bakmanız gerekebilir fakat ışığı kesmemek adına daha sağlıklı olur. biraz pahalıdır ama macro olduğu için börtü böcek fotoğraflarında bile kullanılır. Yalnız sizin diyafram ayarlarını çözmeniz gerekecek alan derinliği sizin için önemli mesela ağız açık bir hastanın arka dişlerini flulaştırmadan çekmek için f-4 f-8 de kullanmanı gerekecek gibi.

inşallah kafanızı karıştırmadan anlatmışımdır.

Dip not ( 105 m macro biaraz pahalı bir lenstir kit lenslere göre alıcağınız makina atıyorum d90 ise zaten 18-105 bir lens ile gelecektir isterseniz önce o lens ile bir denemeler yapın kesmez ise hani damar dişin kenarındaki kırığın inciği cinciği diyorsanız 105 macro derim....)

• quote:

Orijinalden alıntı: grafiker

selam uzun zamandır uğramıyordum buralara meraktan bir bakayım dedim ve yazma gereği duydum. Bence Siz flashı çok kullanmamalısınız çünkü flash doğal ışığı kaybeder sahte parlaklıklar ve ya matlıklar oluşabilir. İso su orta derecede bir makina sizin işinizi görebilir nacizane d90 öneririm ama diğer makinalarda işinizi görür. Bunu dışında lens olarakta 105 mm macro sizin işniz tam görecektir diyaframı biraz kısıp resimdeki derinliği arttra bilirsiniz -4-5 gibi. Sabit odaklı lens demek ile zoom olmayan lens mesela 50 mm sadece 50 mm dir yani yakınlaşmak için sizin ileri gidip gelmeniz gerekir fakat çok keskin lenslerdir damarlara kadar alırsınız. Onun dışında dar açılıdır yani konuya biraz uzaktan bakmanız gerekebilir fakat ışığı kesmemek adına daha sağlıklı olur. biraz pahalıdır ama macro olduğu için börtü böcek fotoğraflarında bile kullanılır. Yalnız sizin diyafram ayarlarını çözmeniz gerekecek alan derinliği sizin için önemli mesela ağız açık bir hastanın arka dişlerini flulaştırmadan çekmek için f-4 f-8 de kullanmanı gerekecek gibi.

inşallah kafanızı karıştırmadan anlatmışımdır.

Dip not ( 105 m macro biaraz pahalı bir lenstir kit lenslere göre alıcağınız makina atıyorum d90 ise zaten 18-105 bir lens ile gelecektir isterseniz önce o lens ile bir denemeler yapın kesmez ise hani damar dişin kenarındaki kırığın inciği cinciği diyorsanız 105 macro derim....)

çok teşekkür ediyorum ççok aydınlatıcı oldu benim için...nikon d 90 sanırım kültleşmiş ve fotoğraf kalitesi pek de tartışılmayan bir makina...lens konusunda ise önerdiğiniz lensleri deneyeceğim ve evet inciği cıncığı dişe ait ne varsa görmek ve hastalarıma istiyorum...genel fotoğrafçılık konusunda da makroçekimler çok ilgimi çekiyor...

bir de elimde fotoğrafçılıklla uğraşmayan kuzenimin eline geçmiş ve kullanmadığı bir lens var nikon af 80-200 2,8 D...bu lens benim işimi görür mü ya da makinamı aldığımda bu lensi hangi çkimler için tercih etmeliyim...

teşekkürler...

• Kız arkadaşım da diş hekimi ve kliniğe ekipman alcaklardı. Hem maliyet hem de kullanılabilirlik açısından Nikon D40 - 105mm f2.8 vR - Nikon R1 flaş sistemi önermiştim ben şahsen. Tabii çeşitli variasyonlar da olabilir, atıyorum gövde daha düşük veya daha yüksek bir model seçilebilir, flaş sistmi R1 olmasın da daha ucuz bir halka flaş olsun yine iş görür.
  • quote:

Orijinalden alıntı: PlutosDaddy

Kız arkadaşım da diş hekimi ve kliniğe ekipman alcaklardı. Hem maliyet hem de kullanılabilirlik açısından Nikon D40 - 105mm f2.8 vR - Nikon R1 flaş sistemi önermiştim ben şahsen. Tabii çeşitli variasyonlar da olabilir, atıyorum gövde daha düşük veya daha yüksek bir model seçilebilir, flaş sistmi R1 olmasın da daha ucuz bir halka flaş olsun yine iş görür.

teşekkür ederim...

yukarda biir arkadaşımızın bahsettiği gibi flaş ağıziçinde renk yoğunluğunu etkileyebilir diye düşünüyorum...ama arka grup dişlerde ağıziçi karanlık olduğundan ışık yetersiz gelebilir...ben kompakt makinalarla çekim yaptığımda flaş oldukça patlama yapıyordu ışıkta...bir de koltuğumuzda kullandığımız ışık kaynağı var(reflektör) onunla yaptığım çekimle daha başarılı oluyor flaşa göre...

• TTL ölçüm ile güzel bir pozlama telafisi size gereken tüm detayları verecektir. Flaş kullanmadan çekim yapmak zor olur, box spotu kullancaksanız da kelvin değerini manuel girmeniz renk konusunda daha tatmin edici sonuçlar verir fakat tek kaynak olacağından bazı kısımlar yine gölgede kalır; ben yine de ringflash ya da R1 gibi bir sistem öneriyorum.
  • PlutosDaddy +1
    Halka flaş + makro lens setleri dişçi seti diye satılır. Sigma 70mm de çok satan lenslerden biri. 105mm de olur. 105mm ile çekerken belki mesafeden dolayı hastanın gözüne de flaş gelebilir ama kullanan biride sormak gerekli.
    Ağız içinde yüksek ISO kullanarak çekeceğiniz fotoğrafta detay göremezsiniz büyük ihtimal.
  • 60-70mm gibi makro lenslerde ağızdan buhulanma olabiliyormuş çekim esnasında, ben de ilk başta 60mm önermiştim fakat araştırınca bunu öğrendim. Belki ufak bi detay ama genelde 100mm 105mm öneriyorlar.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.