Anakartımın Özellikleri Kuzey Köprüsü VIA VT82C694X/T Apollo Pro133A/T Desteklene FSB Hızları 66 MHz, 100 MHz, 133 MHz Desteklenen Bellek Türleri FPM, EDO, PC66 SDRAM, PC100 SDRAM, PC133 SDRAM
Bellek Denetleyici Bank Interleave 4-way
Bellek Zamanlamaları CAS Latency (CL) 3T RAS To CAS Delay (tRCD) 3T RAS Precharge (tRP) 3T RAS Active Time (tRAS) 6T
Bellek Yuvaları DRAM Yuvaları #1 256 MB (PC133 SDRAM)
AGP denetleyici AGP Sürüm 2.00 AGP Durum Etkin AGP-Aygıt MSI FX5200 (MS-8936) AGP Açıklık (Aperture) Boyutu 64 MB Desteklenen AGP Hızları 1x, 2x Şu Anki AGP Hızı 2xFast-Write Desteklemiyor Side Band Addressing Destekliyor, Etkin
Anakartımın adı Ibm 656386G cipseti Via Apollo Pro133A via'nın sitesinde 4x modunu desteklediğini yazıyo..ama ne yaptıysam 4x olmadı.. bilen biri yardım ederse sevinirim..bir programla 4x modunu aktif edebiliyorum .ama bu sefer oyun oynarken çıkıyo hata veriyo..renkler birbirine karışıyo..Ama 16 Mb lık bir ekran kartı taktığımda 4x modunu gösteriyo..128 Mb lıkta 2x gösteriyo..bilen birisi yardım etsin lütfen.
anakartın en fazla 2x hızı destekliyor sanırım. emin olmak için biosa gir orda agp hızlarına bak en yüksek hangisiyse onu saç.
biosta öyle bir ayar bulamadım..Anakartın 4x olduğunu biliyorum çünkü ıbm'in sitesinde öyle yazıyo..birde 16Mb'lık ekran kartı taktığımda 4x modunu destekliyor..
quote:
Orijinalden alıntı: ismail_1555
biosta öyle bir ayar bulamadım..Anakartın 4x olduğunu biliyorum çünkü ıbm'in sitesinde öyle yazıyo..birde 16Mb'lık ekran kartı taktığımda 4x modunu destekliyor..
biosta olmalı .
biosun benimkisi gibiyse. önce 2. bölüme gir ordan da 1 ciye agp hızı 4x falan yazar. agp aperture size 64 mb yazar. bulursan agp aperture size(agp açıklık boyutu)ı da 128 mb yap.
sırasıyla bütün seçeneklere gir.
quote:
Orijinalden alıntı: enis1024
biosta olmalı .
biosun benimkisi gibiyse. önce 2. bölüme gir ordan da 1 ciye agp hızı 4x falan yazar. agp aperture size 64 mb yazar. bulursan agp aperture size(agp açıklık boyutu)ı da 128 mb yap.
sırasıyla bütün seçeneklere gir.
Alıntıları Göster
agp hızını bulamadım biosta ama apg aperture yi buldum 64 mb'tı 128 yaptım..olmadı yine
quote:
Arkadaşım merhaba;
Via anakartlar için yama paketleri vardır. "Via Hyperion Pro" adlı yazılımlarla bu tip destek gerektiren durumların giderilmesinde işe yararlar.
İçerisinde AGP ile alakalı seçenekte bulunur. Bunu bir yükle belki değişir durum. Ama dikkatli ol bunun sürümleri mevcut, seninkine uygun anakart CD'sinde olabilir.
Saygılarımla...!
quote:
Orijinalden alıntı: cyborg1981
Arkadaşım merhaba;
Via anakartlar için yama paketleri vardır. "Via Hyperion Pro" adlı yazılımlarla bu tip destek gerektiren durumların giderilmesinde işe yararlar.
İçerisinde AGP ile alakalı seçenekte bulunur. Bunu bir yükle belki değişir durum. Ama dikkatli ol bunun sürümleri mevcut, seninkine uygun anakart CD'sinde olabilir.
anakartın özelliklerinde 4x destekliyor ibaresini göremedim ben.chipset 4x destekliyor ama anakart değil anladığım kadarıyla.yani bu kartta 4x çalışmaz gibi.
anakartta 4x destekliyor..anakartın cd'sinde agp 4x gibi driver var ama 98 için..
quote:
anakartta 4x destekliyor..anakartın cd'sinde agp 4x gibi driver var ama 98 için..
anakartın marka ve modelini yazsana . ben senin için bulayım chipset driveını.
quote:
Orijinalden alıntı: enis1024
anakartın marka ve modelini yazsana . ben senin için bulayım chipset driveını.
Alıntıları Göster
Anakartın Adı : IBM 656386G Anakart çipseti : Via apollo Pro 133A
quote:
Arkadaşım merhaba;
Saygılarımla...!
Alıntıları Göster
quote:
Orjinalden alıntı: cyborg_1981
Arkadaşım merhaba;
Saygılarımla...!
indirip yükledim ama bişey farketmedi hala 2x..
quote:
quote:
Arkadaşım merhaba;
Saygılarımla...!
indirip yükledim ama bişey farketmedi hala 2x..
Alıntıları Göster
Arkadaşım o zaman sistemini formatla. Eğer Win XP'den önceki bir işletim sistemi kullanıyorsan XP kur.
Dostum aklıma başka bir şey gelmiyor şimdi, ama sonra n'olur bilemem. Parçaların hakkında genel bilgi verirsen daha iyi olur, belki XP için uygun değildir.
Saygılarımla...!
quote:
Arkadaşım o zaman sistemini formatla. Eğer Win XP'den önceki bir işletim sistemi kullanıyorsan XP kur.
Dostum aklıma başka bir şey gelmiyor şimdi, ama sonra n'olur bilemem. Parçaların hakkında genel bilgi verirsen daha iyi olur, belki XP için uygun değildir.
Saygılarımla...!
Alıntıları Göster
quote:
Saygılarımla...!
zaten xp kullanıyorumm..formatladım ama olmadı yine..
quote:
quote:
Saygılarımla...!
zaten xp kullanıyorumm..formatladım ama olmadı yine..
Alıntıları Göster
%99 Kullandığın ekran kartı 2x.
quote:
Orijinalden alıntı: xXx_xXx
Alıntıları Göster
quote:
Orjinalden alıntı: xXx_xXx
yok kardeş başka bilgisaya taktığım zaman 8x modunu bile destekliyor ekran kartı..
quote:
quote:
Orjinalden alıntı: xXx_xXx
yok kardeş başka bilgisaya taktığım zaman 8x modunu bile destekliyor ekran kartı..
Alıntıları Göster
Arkadaşım benim de via chipsetli anakartımda(asus tuv 4x) aynı sorun var.Bunun cdsinde via 4 in 1 driver vardı ve windows me de iken yüklerken agp turbo mode seçince anakartı 4x de çalıştırıyordu.Ama bi arkadaşım vianın bu p3 anakartlarında 4x olayının sorunlu olduğunu bana söylemişti.Bi gün formattan sonra tekrar yüklerken registery error vermişti ve cd romu görmemişti tekrar sitelerden 4 in 1 yüklemiş ve cdromu gösterebilmiştim.Zaten cd deki 4 in 1 xp de yüklenmiyor bile.Anlayacağın biosta 4x görünse dahi benchmark programlarında 2x diyip duruyor.Ben de ararken forumda sana rastladım.Bizim bu sorun çözülmez gibime geliyor.Ben de 32mb tnt2 m64 4x kart var buna agp 8x taksam 2x de ken çalışır mı diye soracaktım.4x de sorun olmadığını biliyordum ama 2x lerde kart yanar falan demişlerdi.Eğer 2x de olsaydı anakartın ekran kartının yanması gerekirdi.Çok karışık mevzu ben çözemedim yüklemediğim 4 in 1 kalmadı.ama sana bi adres vereyim dün yükledim ben fakat benchmark programından test edemedim biri 4 in 1 biri de 4x modu aktive eden registery key önce 4in1 sonra registery keyi yükle ve benchmarkta bak.Düzelirse bana da haber verir misin? http://support.asus.com/download/download.aspx?SLanguage=en-us burda ürün olarak motherboard series:socket 370 model:tuv 4x yazarsın ve ordan 4in1 ve AGP 4X turn on Registry key for VIA 694x N.B. in Windows 95/98/ME/NT40/2000 registery keyi yüklersin.Bu arada sormadım senin anakart soceket 370 mi? p3 işlemcili mi=?
quote:
Orijinalden alıntı: fatih2405
Arkadaşım benim de via chipsetli anakartımda(asus tuv 4x) aynı sorun var.Bunun cdsinde via 4 in 1 driver vardı ve windows me de iken yüklerken agp turbo mode seçince anakartı 4x de çalıştırıyordu.Ama bi arkadaşım vianın bu p3 anakartlarında 4x olayının sorunlu olduğunu bana söylemişti.Bi gün formattan sonra tekrar yüklerken registery error vermişti ve cd romu görmemişti tekrar sitelerden 4 in 1 yüklemiş ve cdromu gösterebilmiştim.Zaten cd deki 4 in 1 xp de yüklenmiyor bile.Anlayacağın biosta 4x görünse dahi benchmark programlarında 2x diyip duruyor.Ben de ararken forumda sana rastladım.Bizim bu sorun çözülmez gibime geliyor.Ben de 32mb tnt2 m64 4x kart var buna agp 8x taksam 2x de ken çalışır mı diye soracaktım.4x de sorun olmadığını biliyordum ama 2x lerde kart yanar falan demişlerdi.Eğer 2x de olsaydı anakartın ekran kartının yanması gerekirdi.Çok karışık mevzu ben çözemedim yüklemediğim 4 in 1 kalmadı.ama sana bi adres vereyim dün yükledim ben fakat benchmark programından test edemedim biri 4 in 1 biri de 4x modu aktive eden registery key önce 4in1 sonra registery keyi yükle ve benchmarkta bak.Düzelirse bana da haber verir misin? http://support.asus.com/download/download.aspx?SLanguage=en-us burda ürün olarak motherboard series:socket 370 model:tuv 4x yazarsın ve ordan 4in1 ve AGP 4X turn on Registry key for VIA 694x N.B. in Windows 95/98/ME/NT40/2000 registery keyi yüklersin.Bu arada sormadım senin anakart soceket 370 mi? p3 işlemcili mi=?
Alıntıları Göster
şöyle bişey olabilir o zaman.elimdeki ekran kartı 8x destekli diyorsun.bazı anakartlar güvenlik dolayısı ile 8x destekli ekran kartı takıldığı zaman bunu direk olarak 2x olarak çalıştırıyorlar.4x olarak çalıştırmıyor.sorunun nedeni bu olabilir.eski anakartımda da böyleydi.
quote:
Orijinalden alıntı: FelixCrail
şöyle bişey olabilir o zaman.elimdeki ekran kartı 8x destekli diyorsun.bazı anakartlar güvenlik dolayısı ile 8x destekli ekran kartı takıldığı zaman bunu direk olarak 2x olarak çalıştırıyorlar.4x olarak çalıştırmıyor.sorunun nedeni bu olabilir.eski anakartımda da böyleydi.
Alıntıları Göster
Felix arkadaş benim anart 4x ekran kartı 4x neden onu da 2x destekliyor gösteriyor?
quote:
Orijinalden alıntı: fatih2405
Felix arkadaş benim anart 4x ekran kartı 4x neden onu da 2x destekliyor gösteriyor?
Alıntıları Göster
bilemiyorum valla.her ikisininde 4x olduğundan emin ol.emin isen hızı gösteren programı değiştirip öyle dene bide.programlar bazen yanlış bilgi verebiliyor.o da olmadı bioslarını update etmeyi dene.
ama şunu da söleyim.2x-4x kartlar kullanıyorsanız muhtemelen oyunla aranız pek yok.dolayısı ile şuanki veri aktarım hızı hızı fazlası ile size yetecektir.genede doğru hıza çıkmaya uğraşın ama olmuyorsa bios update işine pek girmeyin bilginiz yoksa.bios update her zaman riskli iştir çünkü.elinizdeki karttan edebilir sizi.