S.a Arkadaşlar bendeki pc yaklaşık 7-8 senelik ben sadece internete girip müzik dinlediğim için hala bana yetio yalnız ufak kardeşim oyun meraklısı olduğu için sistemdeki fx5200 128 mb ekran kartından hiç hoşnut değil bende yeni bir agp 8x ekran kartı almayı düşündüm araştırdım ve en iyisi hd 3850 olduğunu gördüm yalnız bu kartın enerji sarfiyatı yüksek olduğu için bendeki çakma powerıda değiştirmem gerekecek şimdi sizlere danışmak istediğim acaba x1600 pro - 1650 - 1900 gibi kartlarda var acaba bunlardan birini alıp powerı hiç değiştirmeden bölemi kullansak yoksa yeni 450 500 w lık bi powerla hd 3850 mi alıyım bu seferde çok masraflı oluyo diorumki madem öle yeni bi kasa toplayım valla bilemedim çok kafam karıştı siz ne dersiniz acaba ?
O sisteme ekran kartı da alsan diğer bileşenler düşük kalacağı için pek bir fark olmayacaktır.
quote:
Orijinalden alıntı: hapocod
O sisteme ekran kartı da alsan diğer bileşenler düşük kalacağı için pek bir fark olmayacaktır.
P4 3.0 Ghz işlemci MSI 865PE NEO 2 Anakartım 2GB da RAM var alınacak ekran kartı çok bişey değiştirmicekse boşa masraf etmeyip yeni kasa toplamalıyım sanırım benim için yeterlide gelgelelim ufaklık için oyun falan sıkıntı oluo . tşkler cevabınız için .
quote:
Orijinalden alıntı: hapocod
yapacağın minumum masraflı sistem gene 2 nci el e5200+g31 anakart+2 gb ram+400 wattlık power+2 nci el 3870 ekran kartı gayet idare edeblecek bi sistem daha aşaığı p4 .30 ghz alırsın 945 anakart 1 gb ram v.s. ama bunlara vereceğin paraya biraz daha ekleyip ilk önerdiğim sistemi al derim
quote:
Orijinalden alıntı: ghost recon advanced
yapacağın minumum masraflı sistem gene 2 nci el e5200+g31 anakart+2 gb ram+400 wattlık power+2 nci el 3870 ekran kartı gayet idare edeblecek bi sistem daha aşaığı p4 .30 ghz alırsın 945 anakart 1 gb ram v.s. ama bunlara vereceğin paraya biraz daha ekleyip ilk önerdiğim sistemi al derim
Alıntıları Göster
50 liraya hallederim die düşündüğüm olay yine bana 700-800 liraya patlıcak gibi görünüo bayadır aklımdaydı zaten
quote:
Orijinalden alıntı: EsrarengiZ_44
50 liraya hallederim die düşündüğüm olay yine bana 700-800 liraya patlıcak gibi görünüo bayadır aklımdaydı zaten
Alıntıları Göster
yeni sistem al baya bi farkeder, 1000 liraya 4 çekirdekli amd kurarsın
quote:
Orijinalden alıntı: Master_Evil
yeni sistem al baya bi farkeder, 1000 liraya 4 çekirdekli amd kurarsın
Alıntıları Göster
evet monitör hariç 1000 liralık bi kasa toplayabilirim 1 ay içinde , bu arada monitörümde samsung 943nw değiştirip hd yada daha ii bi monitör almak daha mantıklı olacak teşekkür ederim hepinize ilgilendiğiniz için ...
quote:
evet monitör hariç 1000 liralık bi kasa toplayabilirim 1 ay içinde , bu arada monitörümde samsung 943nw değiştirip hd yada daha ii bi monitör almak daha mantıklı olacak teşekkür ederim hepinize ilgilendiğiniz için ...
Alıntıları Göster
yeni kasa toplamam 1-2 ayı bulacak bu süre içerisinde 2.el shappire x1600 pro veya 1650 alsak ii olurmu yoksa hiç değmezmi acaba
quote:
yeni kasa toplamam 1-2 ayı bulacak bu süre içerisinde 2.el shappire x1600 pro veya 1650 alsak ii olurmu yoksa hiç değmezmi acaba
Alıntıları Göster
değmez kasayı topla sen
quote:
Orijinalden alıntı: Ahm__22
4-5 sene önceki oyunları oynarsın
quote:
benim sistemi yap önce kasayı al monitörü salla, ben kasayı aldıktan 1.5 sene sonra anca alabildim monitörü ki eskisi 17"di
quote:
fx5200den sonra x1650pro gibi bi karta geçmen tabiiki fark yaratır....
ama kardeşinin oynadığı oyunlara da bağlı bu durum
mesela pes 2011i fuller o kart
yada nfs serisinden underground1-2,most wanted,carbon gıbı oyunlarıda full yada fulle yakın açar
cod2 yi fuller cod 4-5-6 için ise orta ayarlarda açar
crysisi en düşük ayarlarda açar(ben 1680x1050 lowda oynamıştım)
colin mcrae rally 2-3-4-2005 serisini oynar
farcry fear half lıfe2 gıbı efsanelerı fulle yakın detayda oynar
e daha ne yapsın yahu
quote:
Orijinalden alıntı: BAYOKAN84
quote:
fx5200den sonra x1650pro gibi bi karta geçmen tabiiki fark yaratır....
ama kardeşinin oynadığı oyunlara da bağlı bu durum
mesela pes 2011i fuller o kart
yada nfs serisinden underground1-2,most wanted,carbon gıbı oyunlarıda full yada fulle yakın açar
cod2 yi fuller cod 4-5-6 için ise orta ayarlarda açar
crysisi en düşük ayarlarda açar(ben 1680x1050 lowda oynamıştım)
colin mcrae rally 2-3-4-2005 serisini oynar
farcry fear half lıfe2 gıbı efsanelerı fulle yakın detayda oynar
e daha ne yapsın yahu
Alıntıları Göster
yeni kasayı toplayana kadar bu kartı alıyım o zaman (x1650) zaten 50 lira civarı 2.el ... peki powerı değiştirmeme gerek kalırmı bide hangi marka tavsiye edersiniz 2-3 marka var aynı model sanırım
quote:
yeni kasayı toplayana kadar bu kartı alıyım o zaman (x1650) zaten 50 lira civarı 2.el ... peki powerı değiştirmeme gerek kalırmı bide hangi marka tavsiye edersiniz 2-3 marka var aynı model sanırım
Alıntıları Göster
buradaki yorumları anlamak mümkün degil. adamın fx5200 ekran kartı var ekran kartı değiştirmek istiyor ve gelen yanıt hicbirşey değişmez!
nasıl değişmez en dandiginden ati x1650 alsa bile cag atlar adam! 50-100 liralık bir parca icin 1000 liralık masraf cıkartıyorsun bi de..
aşagı yukarı aynı sisteme sahipiz bende fx5200'den 9600xt'ye gecmiştim ve fark gerçekten cok büyüktü. bi de x1650'ye geçersen rahatlıkla işini görür
quote:
Orijinalden alıntı: oktayd
buradaki yorumları anlamak mümkün degil. adamın fx5200 ekran kartı var ekran kartı değiştirmek istiyor ve gelen yanıt hicbirşey değişmez!
nasıl değişmez en dandiginden ati x1650 alsa bile cag atlar adam! 50-100 liralık bir parca icin 1000 liralık masraf cıkartıyorsun bi de..
aşagı yukarı aynı sisteme sahipiz bende fx5200'den 9600xt'ye gecmiştim ve fark gerçekten cok büyüktü. bi de x1650'ye geçersen rahatlıkla işini görür
Alıntıları Göster
Bana en uygun kart x1650 pro gibi gelio en azından kardeşimin ihtiyaçlarını bi süre daha karşılar ve masrafa girmemiş oluruz oktay kardeşin dediği gibi yalnız aklıma takılan bişey var ati radeon x1650 pro tek model deilmi ikinci el sayfasında var bi tane 256 mb mavi renk kart başka bi sitedede 512 mb lık var tam olarak hangisini almalıyım acaba
Bana en uygun kart x1650 pro gibi gelio en azından kardeşimin ihtiyaçlarını bi süre daha karşılar ve masrafa girmemiş oluruz oktay kardeşin dediği gibi yalnız aklıma takılan bişey var ati radeon x1650 pro tek model deilmi ikinci el sayfasında var bi tane 256 mb mavi renk kart başka bi sitedede 512 mb lık var tam olarak hangisini almalıyım acaba
valla iice kafam karıştı ne diyosunuz arkadaşlar şunu al diyin alıyım kurtulıyım sizin sayenizde şu işten x1600 var x1650 var bide renk renk desen desen marka marka arkadaş valla ne tuhaf iş her parçayı böle düşünürsem ben kasa falanda toplayamam yani ...
quote:
valla iice kafam karıştı ne diyosunuz arkadaşlar şunu al diyin alıyım kurtulıyım sizin sayenizde şu işten x1600 var x1650 var bide renk renk desen desen marka marka arkadaş valla ne tuhaf iş her parçayı böle düşünürsem ben kasa falanda toplayamam yani ...
dostum en temizi x1650 senin icin. x1950 falanda var fakat verim alamazsın ondan. bu arada x1600 kesinlikle alma
quote:
Orijinalden alıntı: oktayd
quote:
dostum en temizi x1650 senin icin. x1950 falanda var fakat verim alamazsın ondan. bu arada x1600 kesinlikle alma
Alıntıları Göster
Çok teşekkür ederim kardeşim bu arada forumda satan varsa alabilirim ... baya modeli var x1650nin tam almam gereken hangisiki link verebilirmisiniz örnek açısından ddr2 ddr3 saphire ati hangisi olmalı ?
quote:
Çok teşekkür ederim kardeşim bu arada forumda satan varsa alabilirim ... baya modeli var x1650nin tam almam gereken hangisiki link verebilirmisiniz örnek açısından ddr2 ddr3 saphire ati hangisi olmalı ?
Alıntıları Göster
512mb yada 256mb olup olmadığına bakmadan önce ddr2 ddr3 olup olmadığına bakarsın
bulabılırsen ddr3 olanını al 256-512 cok farketmez
yani 256mb ddr3 bellekli modeller 512mb ddr2 belleklilerden daha performanslıdır.....
aşağıda örnek bi resim koyuyorum....
quote:
Orijinalden alıntı: BAYOKAN84
512mb yada 256mb olup olmadığına bakmadan önce ddr2 ddr3 olup olmadığına bakarsın
bulabılırsen ddr3 olanını al 256-512 cok farketmez
yani 256mb ddr3 bellekli modeller 512mb ddr2 belleklilerden daha performanslıdır.....