Şimdi Ara

AGPDE HAYAT DEVAM EDİYOR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
859
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • AGP sistemlerin ömürleri tahmin ettiğimizden daha uzun olacak arkadaşlar. Özellikle son dönemde agp platformuna desteği kesen bir çok üretici olduğundan ekran kartları konusunda son derece sınırlı kalmış ama halen işlemci-bellek-anakart yönünden fazlasıyla iş gören sistemlerini değiştirmek zorunda kalan bir çok kullanıcı oldu. Umarız Gainward gibi bir çok firma daha bu platforma destek vermeyi sürdürürler ve agp sistemlere sahip kişiler de yeni oyunları oynayabilmek için sistemlerini ucuz fiyatlara elden çıkarmak zorunda kalmazlar. Özellikle bir köprü yardımıyla pci-e native grafik işlemcilerini (FX5900'ları hatırlayın bir köprü ile pci-express olarak satılıyorlardı) agp sistemlerde çalıştıran Gainward gerçekten iki muhteşem kartı arka arkaya piyasaya sürdü son zamanlarda. Bu kartları ülkemizde göremesek te talebin farkında olan bir kaç firma bu konuyla ilgilenebilir zannediyorum.

1. KART
    512MB Gainward BA7800GS512 Golden Sample 399€
    http://www.alternate.de/html/product/details.html?artno=JBGWA2&showTechData=true&#tecData

24 pp, 425MHz gpu, 1200MHz bellek, dual DVI-I, Süper soğutma sistemi
    bu kartta 7900GT çekirdeği kullanılmış arkadaşlar unutmayalım!!! henüz piyasaya sürülüyor bu kart

2. KART
    512MB Gainward BA7800GS-512-TV-DVI 389€
    20pp, 425MHz gpu, 1200MHz bellek, dual DVI-I aynı süper soğutucu bunda da mevcut
    bu kart bir süredir piyasada 7800GT çekirdeği kullanılmış

2. kartın fotosu

2. kartın incelemesi
    http://www.theinquirer.net/?article=30502

[sosyal mesaj] böyle ürünleri ülkemizde de görmeyi isteriz [/sosyal mesaj]

• AGP'de hayat devam ediyor da ülkemiz için bunu söylemek çok güç.
    Şu an kaç bilgisayarcıda bulabilirsin AGP kart.
    Yeni kartları bulmak çoook zor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MaiNStreaM

AGP'de hayat devam ediyor da ülkemiz için bunu söylemek çok güç.
    Şu an kaç bilgisayarcıda bulabilirsin AGP kart.
    Yeni kartları bulmak çoook zor.
    post kasıyo demeyin bir de şu fotoları ekleyeyim

@mainstream : ben yaza almanyadayım bi arkadaşa tavsiye ettiydim de sana getireyim diye, istemedi. Herhalde millet de pek hevesli değil bu ürünlere, bence bu ürünlerin çıkması istenirse agp için de uygun fiyatla bişiler yapılacağının göstergesi...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ufster -- 19 Nisan 2006; 22:45:13 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ufster

post kasıyo demeyin bir de şu fotoları ekleyeyim

@mainstream : ben yaza almanyadayım bi arkadaşa tavsiye ettiydim de sana getireyim diye, istemedi. Herhalde millet de pek hevesli değil bu ürünlere, bence bu ürünlerin çıkması istenirse agp için de uygun fiyatla bişiler yapılacağının göstergesi...

Alıntıları Göster
    kart çok pahalı

• AGP hem eski teknoloji hemde az bulunduğu için daha pahalı!!!
    Bu durumda agp kart almak baya zararlı gözüküyor!
    Ama hala agp kart kullanıyorm 1-2 sene daha idare eder beni...
  • quote:

Orijinalden alıntı: yattara 61

kart çok pahalı

Alıntıları Göster
    7900GT'den yaklaşık 50-60€ daha pahalı ve aynı çekirdeğe + 2 katı belleğe sahip nasıl çok pahalı anlamadım???
    AGP X800GTO'lara bile o kadar para istendiği düşünülürse bence bu kartlar çok iyi tercihler.
  • quote:

7900GT'den yaklaşık 50-60€ daha pahalı ve aynı çekirdeğe + 2 katı belleğe sahip nasıl çok pahalı anlamadım???
    AGP X800GTO'lara bile o kadar para istendiği düşünülürse bence bu kartlar çok iyi tercihler.

Alıntıları Göster
    ya bence çok saçma yazdıkların git 78 dolara pcie anakart al....agp8x veriyolu sağlarken..pcie 16x veriyolu sağlıo sence hangisini firmalar tercih etmeli...anakartta şu mesela olabilir (msi k8n neo3 nf4)

SaygıLAr..

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: WEST_BOY

ya bence çok saçma yazdıkların git 78 dolara pcie anakart al....agp8x veriyolu sağlarken..pcie 16x veriyolu sağlıo sence hangisini firmalar tercih etmeli...anakartta şu mesela olabilir (msi k8n neo3 nf4)

SaygıLAr..

Alıntıları Göster
    bilgisayarcılara gidip bir sorun belki enteresan gelecek ama şuan agp anakartlar, ide hdler gibi eski teknoloji ürünlerin satışları diğerlerinin çok ama çok üstündeymiş.. ben bozuk pci-x ekran kartını denetmek için 4 bilgisayarcı gezdimki bunlar orta ölçekli mağazalardı.. 4ündede pci-x toplu denemeye hazır makine bulamadık. sebebini sorduğumdada pci-x zengin işi pek satılmıyor haala dendi..

• quote:

Orijinalden alıntı: Technics

bilgisayarcılara gidip bir sorun belki enteresan gelecek ama şuan agp anakartlar, ide hdler gibi eski teknoloji ürünlerin satışları diğerlerinin çok ama çok üstündeymiş.. ben bozuk pci-x ekran kartını denetmek için 4 bilgisayarcı gezdimki bunlar orta ölçekli mağazalardı.. 4ündede pci-x toplu denemeye hazır makine bulamadık. sebebini sorduğumdada pci-x zengin işi pek satılmıyor haala dendi..

Alıntıları Göster
    AGP kartlar da SD-DDR ram misali zor bulunan, bulunduğunda da pahalı olan kartlar olacak. Bu gayet açık. Bence de AGP ölmedi ama güzel bir hayatı olacağı da söylenemez. SD ramler gibi can çekişecekler, üretimleri sınırlı sayıda olacak.

• quote:

Orijinalden alıntı: Somebodysomeone

AGP kartlar da SD-DDR ram misali zor bulunan, bulunduğunda da pahalı olan kartlar olacak. Bu gayet açık. Bence de AGP ölmedi ama güzel bir hayatı olacağı da söylenemez. SD ramler gibi can çekişecekler, üretimleri sınırlı sayıda olacak.

Alıntıları Göster
    ati ve nvidia destek vermedikten sonra agp ölür zaten
    böyle bir iki firmanın yaptıgı reklam kokan hareketlerle olmaz

tr ye gelmeyecegi bariz belli bir olay zaten
  • quote:

Orijinalden alıntı: Technics

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: Technics

pci-x le pci-e çok farklı şeylerdir karıştırıyorsunuz.
    Bu arada 7900gt ve 7600gt içinde agp sürümlerinin çıkacağı haberi duyuldu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gurkans -- 20 Nisan 2006; 1:16:41 >

• quote:

Orijinalden alıntı: gurkans

quote:

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: gurkans

quote:

PCI-X kartlar PCIe lere göre daha fazla bant genişliğine sahip genellikle serverlarda kullanılan kartlardır.

Sanırım orda arkadaşın dili sürştü. PCIe demek istedi.

• quote:

Orijinalden alıntı: Somebodysomeone

quote:

Orjinalden alıntı: gurkans

quote:

PCI-X kartlar PCIe lere göre daha fazla bant genişliğine sahip genellikle serverlarda kullanılan kartlardır.

Alıntıları Göster
    doğrudur. bu ayırımı bilmiyordum açıkçası öğrenmiş oldum :)

quote:

Orjinalden alıntı: Somebodysomeone

• quote:

Alıntıları Göster
    Ya güzel de süper de agp ekran kartını türkiyeye ithalatçılar bilerek sokmuyor !
    Inanın ankart üreticilerinden(msi,asus,gigabaty) daha katılar bizimkilerden burda.
    (Bu üçü anakart üreticisi pci ex li ankartlarını satmak için agp yi hemen kesmekle biliniyor biliyorsunuz).
    Bizimkiler böyle yapıyor çünkü Türkiyede ne kadar da eskiye oranla satışlar %100 artsa da hala türkiyede satış yapılan asıl çoğunluk eski kullanıcılar.
    Türkiyedeki ithalatçı bunları hedeflediği için agp yi kesmek istiyor update yapsınlar diye.Satış olsun diye.
    Hatta asus pci -ex e geçişi daha esnek tutmak için socket 478 li pci ex ankartlar çıkarmış(3 tane farklı model var) ama bunları türkiyeye getirmenin bilgisayar satışına darbe vurmak anlamına geleceğini düşündüğü için bizimkiler özellikle getirmiyorlar.
    Mesela bende 3.2 prescott var.Allah aşkına söyler misiniz bu cpuyu 1900xtx ile kullanırsam ne kaybederim ben.Benim gibi dolu adam var anakartı getirseler kapışılır çünkü cpu yu ve ramlaeri değiştirmiyon.
    Ama amaç bizim gibi adamların sadece anakart yerine ekran kartı ,ram ve cpuyu birden almamızı istemeleri işte nokta bu !

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iborotti1980 -- 20 Nisan 2006; 1:31:17 >

• quote:

Orijinalden alıntı: iborotti1980

Ya güzel de süper de agp ekran kartını türkiyeye ithalatçılar bilerek sokmuyor !
    Inanın ankart üreticilerinden(msi,asus,gigabaty) daha katılar bizimkilerden burda.
    (Bu üçü anakart üreticisi pci ex li ankartlarını satmak için agp yi hemen kesmekle biliniyor biliyorsunuz).
    Bizimkiler böyle yapıyor çünkü Türkiyede ne kadar da eskiye oranla satışlar %100 artsa da hala türkiyede satış yapılan asıl çoğunluk eski kullanıcılar.
    Türkiyedeki ithalatçı bunları hedeflediği için agp yi kesmek istiyor update yapsınlar diye.Satış olsun diye.
    Hatta asus pci -ex e geçişi daha esnek tutmak için socket 478 li pci ex ankartlar çıkarmış(3 tane farklı model var) ama bunları türkiyeye getirmenin bilgisayar satışına darbe vurmak anlamına geleceğini düşündüğü için bizimkiler özellikle getirmiyorlar.
    Mesela bende 3.2 prescott var.Allah aşkına söyler misiniz bu cpuyu 1900xtx ile kullanırsam ne kaybederim ben.Benim gibi dolu adam var anakartı getirseler kapışılır çünkü cpu yu ve ramlaeri değiştirmiyon.
    Ama amaç bizim gibi adamların sadece anakart yerine ekran kartı ,ram ve cpuyu birden almamızı istemeleri işte nokta bu !

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: iborotti1980

Katılıyorum ve bizim ithalatçılardan bekliyorum.

Yoksa kimse onlara istedikleri halde HAYIR size göndermeyiz demez.

Edit: Ama düşünüyorumda bunu yapmak zorundalar sanki. Biraz daha süreyi uzatabilirlerdi ama.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Somebodysomeone -- 20 Nisan 2006; 3:25:11 >

• quote:

Orijinalden alıntı: WEST_BOY

SaygıLAr..

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: WEST_BOY

SaygıLAr..

ya kardeşim kaç yaşındasın sen ve saçma kavramının ne olduğuna aklın henüz eriyor mu bunları merak ediyorum...

Bir çok kişi halen athlon xp ve p4 northwood sistemler kullanıyor, şimdi adamlar mis gibi sistemlerinden ekran kartı bulamadıklarıiçin vaz mı geçsinler, senin mantık herkezde olsa yandık valla!!! P4 socket 478 için olan pci-e anakartlar kaliteli değil kesinlikle iyi bi s478 anakartı olan kimseye tavsiye etmem. Bu mantıkla P4 3.2 northwood + ic7-max3 sistemi olan biri bu ikisini de elinden çıkarmak zorunda halbuki şu anki prescott 3.2'ler (540, 640) bu sisteme göre performans olarak oyunlarda daha avantajlı değil. 400€'ya 512MB bir 7900GT alıyor bu kartlara sahip olanlar bunu da unutma. Benzer bir pci-e ekran kartı ise sadece 30-40€ daha ucuzken (512MB versiyonu) senin anakart fantazin bayağı abes kaçıyor...

not: pci-e 16x veriyolunun agp 8x e nazaran bir artısı yok çünkü şu anda hiçbir ekran kartı agp 8x bant genişliğini aşacak veri transferi yapmıyor kuzey köprüsü ile olay bu kadar açık... Hatta agp 8x geçtiklerinde bile bir faydasını görmemişlerdi...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ufster -- 20 Nisan 2006; 4:17:07 >

• quote:

Orijinalden alıntı: LINEBACKER

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: LINEBACKER

nvidia ve ati destek vermese de yürür bu olay talep oldukça. buradaki agp kartların hiçbiri native agp değil yani fabrikadan pci-e arayüzüne sahip çekirdeklerle çıkıyorlar, gainward karta o köprü çipini ekleyip pci-e sinyallerini agp sinyalerine çevirterek bu kartları agp sistemlerde çalıştırıyor. İsterlerse diledikleri her çekirdeğe uygulayabilirler bu tekniği, mesele nvidia ve ati de bitmiyor mesele agp sistem sahiplerinin talebiyle alakalı ki bu kartlar talep olmasa üretilmezdi...

edit : tr'ye gelme olasılığı çok düşük hatta 0'a yakın. ben bu kartı 2. el shuttle bir sistem bulursam kendim bile almayı düşünüyorum yazın almanya'dan, 7900GT sonuçta daha ne diyim... Bu arada 7900GT olanın saat hızları 450/1250 olarak açıklanmış üstüne üstlük 1.4ns bellekler ile yani 1.5-1.6 GHz'e ulaşmak işten bile değil... Bendeki 7600GT 1.4ns bellekler 1550+ görüyor bunlar da görür diye düşünüyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ufster -- 20 Nisan 2006; 5:17:31 >

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: LINEBACKER

nvidia ve ati destek vermese de yürür bu olay talep oldukça. buradaki agp kartların hiçbiri native agp değil yani fabrikadan pci-e arayüzüne sahip çekirdeklerle çıkıyorlar, gainward karta o köprü çipini ekleyip pci-e sinyallerini agp sinyalerine çevirterek bu kartları agp sistemlerde çalıştırıyor. İsterlerse diledikleri her çekirdeğe uygulayabilirler bu tekniği, mesele nvidia ve ati de bitmiyor mesele agp sistem sahiplerinin talebiyle alakalı ki bu kartlar talep olmasa üretilmezdi...

edit : tr'ye gelme olasılığı çok düşük hatta 0'a yakın. ben bu kartı 2. el shuttle bir sistem bulursam kendim bile almayı düşünüyorum yazın almanya'dan, 7900GT sonuçta daha ne diyim... Bu arada 7900GT olanın saat hızları 450/1250 olarak açıklanmış üstüne üstlük 1.4ns bellekler ile yani 1.5-1.6 GHz'e ulaşmak işten bile değil... Bendeki 7600GT 1.4ns bellekler 1550+ görüyor bunlar da görür diye düşünüyorum...

Alıntıları Göster
    Ne kadar büyükmüş yaw

• quote:

Orijinalden alıntı: yattara 61

kart çok pahalı

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: yattara 61

kart çok pahalı

+1
  • quote:

Orijinalden alıntı: VipLimE

quote:

Orjinalden alıntı: yattara 61

kart çok pahalı

+1

Alıntıları Göster
    bu fiyata bir borad ve pci-x kart alırım be

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.