Şimdi Ara

Ağrı yapmayan böbrek taşı daha tehlikeli!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
3.464
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • BOLU - Abant İzzet Baysal Üniversitesi Üroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Atilla Semerciöz, ağrı yapmayan böbrek taşının daha tehlikeli olduğunu söyledi. Böbrek taşlarının oluşumunda birçok sebebinin etkili olduğunu ifade eden Semerciöz, “Sıcak iklimde yaşamak, yetersiz sıvı alımı, hareketsiz mesleklerde çalışmak, yanlış beslenme alışkanlıkları, fırın gibi yüksek ısı ortamında çalışmak, şişmanlık, tekrarlayan idrar yolu iltihapları, idrar yolu anomalileri gibi sebepler taş hastalığı için risk faktörleridir” dedi. Prof. Dr. Semerciöz, şöyle konuştu: “Bu problem en çok 30-60 yaş arasında ortaya çıkar. Böbrek taşı düşürülürken ağrı, bulantı ve kanama meydana gelebilir ve bunlar teşhis koymayı kolaylaştırır. Ağrı yapmayan taşlar tesadüfen tespit edilir, ancak bu sırada böbrek zarar görmüş olabilir. Bu sebeple ağrı yapmayan böbrek taşı daha tehlikelidir.”

Kaynak:http://www.turkiyegazetesi.com.tr/haberdetay.aspx?haberid=328961

• Sol böbreğimde 12 mm lik bir taş var ve bu boyuta gelene kadar hiç ağrım olmadı işin ilginç tarafı bende ki taş normal röntgende görülmüyor adı nanopak taştı sanırım sadece ultrasongrafi yada tomografide görülüyor.

Bol su tüketmekte fayda var Herkes kendi doktorudur Çıkan idrarın özelliklerine dikkat edilmesi gerekir (rengi-kokusu-acı verip vermediği) önemlidir.

Herkese sağlıklı günler dilerim.
  • böbreğinin birisinin yıllarca ağrımadan taşlardan dolayı çürüyen, enfeksiyon yaymaya başlamasından dolayı nefroktomi ameliyatı ile böbreğini aldırmak zorunda kalan bir kişiyim. tek böbrekle yaşıyorum. üstelik bu hatayı bir tıpçı olarak yaptım. diğer böbreğimde problem olmadığı için sorun yaşamıyorum, zaten insan vücudundaki böbreklerden biri yedek gibidir, tek böbrek diğer böbreğin vazifesini de üstlenebilir.

siz, siz olun sadece böbrek konusu değil genel bir check up'dan mutlaka senede en az 2 defa geçin. değeri kaybedildikten sonra anlaşılıyor. imkanınız varsa da mutlaka özel sağlık sigortası yaptırın.
  • @.Taner. Önce geçmiş olsun diliyorum.Evet neyse ki diğer böbreğiniz sağlammış.Ailemde genetik olarak böbrek sorunu var 2 defa kapalı ameliyet geçirdim sistoskopi yoluyla denediler çok şükür başarılıydı ama bu hiç haberim olmadan 12 mm ye ulaşmış ve düşürülmesi imkansız bir yerde gibi.

Millet olarak hep ertelemekten dolayı bir çok sağlık sorunu ile karşılaşıyoruz.Ve tedavisi mümkün olmayacak boyuta ulaşması bizi derinden yaralıyor.

Herkese sağlıklı bir ömür dilerim.
  • İkinizi de çok geçmiş olsun.

Her üç ayda bir BT çektiriyorum. Bu tür hastalıkları belirlemede yardımcı olur mu? Ben de bazı tedaviler gördüm. Ve bunun sonucu olarak 3 ayda bir kontrollere gidiyorum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: maxz

@.Taner. Önce geçmiş olsun diliyorum.Evet neyse ki diğer böbreğiniz sağlammış.Ailemde genetik olarak böbrek sorunu var 2 defa kapalı ameliyet geçirdim sistoskopi yoluyla denediler çok şükür başarılıydı ama bu hiç haberim olmadan 12 mm ye ulaşmış ve düşürülmesi imkansız bir yerde gibi.

Millet olarak hep ertelemekten dolayı bir çok sağlık sorunu ile karşılaşıyoruz.Ve tedavisi mümkün olmayacak boyuta ulaşması bizi derinden yaralıyor.

Herkese sağlıklı bir ömür dilerim.

umarım düzenli olarak kontrole gidiyorsunuzdur. çünkü yazdığınız gibi genetik faktörler çok önemli ve taş sorunu yaşayan kişiler genelde tekrar yaşama potansiyeline sahip.

• Geçmiş olsun arkadaşlar.En iyisi ihmal etmemek!Aksi takdirde netice ağır olabiliyor bazen maalesef!
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    böbrek taşı ( ciddi )
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.