< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi J.MOURINHO -- 2 Nisan 2017; 0:1:6 > |
Septum Deviasyonu Ameliyatı Oldunuz mu? Sorularınızı Cevaplıyoruz
Septum deviasyonu ameliyatı olmuş kişilerin yorumları, bu operasyon hakkında değerli bilgiler sağlayabilir. Bu metinde, bu ameliyatı geçirmiş kişilerin sıkça sorduğu soruları yanıtlayacağız.
Septum Deviasyonu Ameliyatı Nedir?
Septum deviasyonu ameliyatı, burun içindeki septumun düzeltildiği cerrahi bir işlemdir. Septum, burun boşluğunu ikiye ayıran bir kemik ve kıkırdak yapısıdır. Deviasyon, septumun bir tarafa doğru kaymasıdır ve bu durum nefes almada güçlüğe neden olabilir.
Ameliyat Ne Zaman Gereklidir?
Septum deviasyonu ameliyatı genellikle aşağıdakiler gibi belirtilerle karşılaşıyorsanız önerilir:
- Nefes almada güçlük
- Horlama
- Tekrarlayan sinüs enfeksiyonları
- Burun kanaması
- Yüz ağrısı
Ameliyat Süreci
Septum deviasyonu ameliyatı genellikle genel anestezi altında yapılır. Cerrah, burnun içinden küçük bir kesi yaparak septum'a ulaşır. Ardından septumun deviasyonu düzeltilir ve ?????? kemik veya kıkırdak çıkarılır.
Ameliyat Sonrası Beklentiler
Septum deviasyonu ameliyatı sonrası iyileşme süreci kişiden kişiye değişir. Genellikle aşağıdakileri yaşayabilirsiniz:
- Burun içinde tamponlar veya splintler
- Ağrı ve şişlik
- Burun akıntısı veya kabuklanma
Sorularınız mı Var?
Septum deviasyonu ameliyatı hakkında başka sorularınız varsa, lütfen doktorunuza veya sağlık uzmanınıza danışmaktan çekinmeyin. Onlar size özel durumunuza göre en iyi tavsiyeyi verebilirler.