Şimdi Ara

Septum Deviasyonu Olucak Arkadaşlar Okusun.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.835
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Ben 06.10.2016 Tarihinde septum deviasyonu ameliyatı oldum.Sizlere nasil bir süreç olduğunu anlatıcam.

1-) Ameliyat sabahı hastaneye gidersiniz en az 6 saat midenize birsey girmemesi lazim yoksa ameliyatta kusma ihtimaline karsi ameliyata alinmazsiniz.(Normal agizdan çıkan kusma degil ciğerlere gider ve ölürsünüz).
    Odanıza yerlesirsiniz ve ameliyat saatini beklemeye baslarsiniz rahat olun genelde bu ameliyat genel anestizi aldiginiz icin hic birsey hissetmezsiniz.Ameliyat saati gelir ameliyathane ye indirilirsiniz 20-30 dk orda bekliceksiniz size sakinlestirici v.s yapiyorlar.Zaten sakinlestiriciyi yedikten sonra daha rahat oluyorsunuz.Anestazi uzmani geliyor ve sana adin ne kac yasindasin tarzinda soru soruyor ve bir kac saniye icinde sen artik uyumussun ameliyatın baslamis uyandiginda ağzında kuruluk hissi burnun icini tıka basa doldurmuslar çok degisik birsey.
    2-) Ameliyattan ciktiktan sonra uyanmaniz icin ameliyathane de bekletilir ve uyandiktan sonra odaniza cikarilirsiniz.Anestazi aldiginiz icin cok yorgun olucaksiniz kalkamazsiniz zaten yerinizden.Korkmayin 2 saate anestazi etkisi kaybolcaktir 3 saat gectikten sonra süt icin ve bol bol su anestazi ilaclari vucudunuzda kalmasin küçük abdest le aticaksiniz.Gelelim tamponlu ilk gecenize o gece ölüm uyuyamazsiniz agriniz olucak yuzunuz gozunuz sisicek morluklar olucak (kim olmicak diyorsa yalan oluyor o kisi size yalab atiyordur) zaten o ilk gece hastanedesiniz ertesi gun cikiyorsunuz ve tamponlarla mucadele daha da zorlasiyor.Benim tamponum bez tampondu dengesiz doktor fark etmemis silikon tampon hastane de kalmamis bes koymak zorunda kalmislar 4 gun kaldi burnumda bez tamponlar 4 günün bitmesi icin neler yapiyorum inanamazsiniz:)
    3-) Ve onemli gün geldi tamponlar cikariliyor.Pansumancinin odasinda bekliyorum ilk beni alicak kapida herkes anlatiyor boyle aciyor soyle aciyor ulan bir korku geldi beni cagirdi iceri gittim oturdum koltuga neyse bir ilac sıktı cekiyorum gozunu kapat aman allahim ruhum cikiyordu resmen serefsiz tamponla beraber sanki beynimi de cikaricak oyle bir agri oldu digerine geldi sira ama oda acidi cikarirken ben mutluyum yine de tamponlar gitti diye ulan adam geldi simdide kendi kendine eriyen tampon koyucaz dedi hayda dedim sıçtık simdi dedim kendi kendime neyse onlari da yerlestiriken ufak bir agri oldu.Şunu anladim bu deviasyon ameliyati problem degil zor olani ameliyat sonrasi suan da ameliyattan sonraki 6. Günüm ve burunlarim hala tıkanık rahat nefes alamiyorum insallah duzelir bu durum sorulariniz varsa yazin.
    Bu arada 20 yasindayim ve Bursa devlet hastanesinde oldum ameliyati.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• AlkollüEjderiya A kullanıcısına yanıt
    Geçmiş olsun Size. Bu ameliyattan ben de 2010 yılında olmuştum.
    Bu ameliyatı horlama ve uyku problemleri için olmuştum fakat hayatımın etkileyen daha başka sorunlara yol açtığını yaşayarak gördüm ve tecrübe ettim. O zamana kadar belki var olan alerjik rinit sonradan çok farklı boyutta yaşam kalitesi etkilemeye başlamasıyla (okul sosyal ve günlük hayatta) 2014 yazında artık sürekli hastalanma yorgun ve halsizlikten iyi bir alerji doktoruna muayene oldum. O zamana kadar hiç aklıma gelmedi bu ameliyattın etkileyebilecek.
    Doktor muayenesinde burnumdan ameliyat geçirdiğimı soyledince dikkat kesilip yaşadığım alerjik rinit durumu artıracağını söylemişti.
    Olabilir mi diye düşünmüştüm.
    Tabi burnunuzda nefes almada fiziksel bir sorunda bu ameliyattan başka çözüm de yok tabi.
    Ameliyat sonrası da 1 hafta 10 gün sıkıntılı.
    İnşallah sıkıntısız anlatırsınız.

• Suanda ameliyatımdan 7 gün gecti ilk 4 gun olum gibiydi sonradan rahatladim tabi ki simdi yavas yavas nefes aliyorum ama hala tikaniklik var onlarda insallag zamanla gecicektir.

• geçmiş olsun. ben de 2001 yılında lokal anestezi altında olmuştum. düzeltilen bölge yıllar sonra hafif de olsa yeniden deviasyona uğradı.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.