Şimdi Ara

AH Resmi Olarak Kapanıyor !!! (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
213
Cevap
2
Favori
7.033
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Darkstrom

Paşam olay 5000 saat oynamak değil sen bunu anlayamamışsın daha. Pre-order ile aldığım deli gibi heyecanlandığım ve aylar sonra rezaletin farkına varıp sattığım account ile deliler gibi oynadım. 5000 saatte oynasan yerden birşey düşmüyor. Alıp üstüne takamıyorsun. Hele ilk zamanları tam rezaletti.

AH ile RMAH'ın arasındaki tek fark para o kadar. İkisininde hizmet ettiği saçmalık aynı. Senin dediğini uygulasak ne değişecek? RMAH kalksa ve AH kalsa ne gibi farklılık olacak ki?

AH'nin tek istediğim yönü; gemler, craft malzemeleri, kitaplar vs. sarf malzemelerini tedarik edebileceğimiz seviyeye gelmesi o kadar. Yoksa yine level 60 olanın gerçek oynanış süresi 50 saat, menüde bekleme süresi ise 5000 saat olur. Anlayın artık şunu!

Bakın %100 eminim ki şu an AH ve RMAH gidecek diye bağırıp çağıranlar, 18 Mart'tan sonra "aa ne güzel olmuş" diyecekler. Tabii bunu diyecek olanlar eski veteran D2 oyuncuları ve oyunu gerçekten hakkıyla oynayanlar.

Diablo 2 ilk çıktığında rezaletti. Dengesizlik diz boyuydu. Barbarlar padişahtı resmen ve başka hiçbir karakterle neredeyse oynanmıyordu. Ne zaman D2: LoD geldi, işte o zaman oyun şu anki efsane kategorisine girdi. Ladder, rune, itemizasyon, denge, bnet patchleri, skill ağacına yapılan değişiklikler vs. vs... D3'te aha tam bu yolda ilerliyor.

Edit: AH'nin craftlar için kalmasından ziyade, craft için gerekli olan şeylerin sayısını düşürürlerse hiç gerek kalmaz AH'ye.

Dostum olay 5000 saat oynamak değil bu konuda haklısın ancak oyunu 600-700 saat oynayıp birde bütün herolarla ilgili bir fikri olanlara inanmıyorum,yalan söylüyorlar yada forumda kaale alınıp cevap verilmesini bekliyorlar.Benim kadar fazla oynayanlara emin ol item düşüyor.Şahsen bana çok sağlam droplar düştü onu söyliyim.5000 saat dalgasıda burdan çıkıyor.Şimdi baktım 3500 saat bir hero ile oynamışım.Bu ne demek biliyormusun ? Paragon 100 lvl ile Mp 10 da çok fazla farm yapmak demek.İşte film burda kopuyor.Ben sürekli maksimum mf ile farm yaparak bir ton drop aldım ama adam oynamış 600 saat diyor ki drop düşmüyor,yerden bir tane bile item alıp üstüme takmadım diyor.Yahu geçin bunu geçin.Rmah ile ah nin aynı şeye hizmet ettiğini düşünmüyorum.Rmah bir saçmalık evet bu doğru ama ah olması lazım.He dersenki Ah ye bir ayar çekilsin ayarlar şunlar bunlar onlar olsun o konuda sana katılırım.Ancak ah nin tamamen kalkmasına karşıyım.Bunu ne zaman söylesem yok ah kasarak item dizilir mi bu oyun farm oyunu değil mi vs. yahu arkadaşlar illaki hiç farm yapmadan oyuna 50 saat ah ye 5000 saat vererek üzerini dizmekten bahsetmiyorum ki.Bana item düştü bunu oraya koyup satmak kendime lazım olan bir itemi almak istiyorum hepsi bu kadar.Ben d2 çok az oynadım ama ordaki gibi S Ist O Tal rasha yazarak bir oyun kurucam her giren bota küfür edicem sonra birilerinin gelip takas etmesini beklicem pc başında ! Arkadaş ah ye koy sen farmına devam et ne güzel işte.Bu arada craft malzemeleri sayısı konusunda haklı olabilirsin.Ben sadece fikir sunuyorum.18 marttan sonra belki benim istediğim tarzda adı AH olmayan başka bir sistem getiricekler ve hep birlikte gerçekten seninde dediğin gibi ''aa ne güzel olmuş'' diyebiliriz.Benim bir itirazım yok.D2 Lod konusuna uzağım dediğim gibi az oynadım ama d3 birşeyleri rayına oturtmakta kararlı bu açık bunu görebiliyorum.Son olarak d2 gibi oyun kurarak oyuncunun beni bulmasını beklemek yerine herhangi bir sisteme itemi koyup fiyatını belirleyip zaman kaybetmeden(Casual oyuncularında işine gelen budur) farmıma devam etmek daha mantıklı.

• Öncelikle yazılarında paragraf kullanırsan daha iyi olur.

Bir kişinin 5000 saat oynaması sence ortalama dahilindemidir? Yoksa gereğinden fazlamıdır, orasına sen karar verirsen sevinirim. 5000 saat oynadıktan sonra tabii ki birşeyler düşecek. Hatta 5 dakika oynarsın hop CHC/IAS bir Tal Rasha amulet veya CHC'li bir Mempo düşer, 1-2b'den satar, AH'den flip oynarsın. Belli olmaz bu iş. Ancak şu var ki, bu ihtimal milyonda bir gibi birşey. 1000 oyuncudan 999'u bu problemden müzdarip ve tek çarelerinin AH ve RMAH olduğunu biliyorlar. Çünkü yerden bir halt düşmüyor. Herkes 5000 saat oynayabilse sen haklısın derdim ancak böyle birşey söz konusu değil.

100 saatte oynasan, 5000 saatte oynasan birisi doğru birşeyler diyorsa bu bir gerçektir. Aksini ispat etmeye çalışmak sadece ego tatmini olur. Bu işin bir "bilme" kriteri maalesef yok. Kafası çalışan adam bir şeyi iki dakikada çözer. Zaten D3'ün iyice zırvaladığını 3 yaşındaki çocuk bile anlamıştır artık. Yani demek istediğim şey, bir insanı yaftalamadan önce ne yazıyor diye bir bakın. 10k saat oynarsın, adamın birisi 300 saatlik oynanışla gelir vurur duvara gider, oturup bakarsın arkasından. Yani noobluk ve proluk arasındaki çizgiyi zaman belirlemez.

Öte yandan, Diablo 3 bir farm oyunudur. Ben farmı AH'de yapacaksam, ne gerek var farm yapıp saatlerini vermeye.

Tek diyeceğim şudur; bu oyuna getirileceği söylenen yenilikle çok doğrudur ve oyunun önündeki yol şu an açıktır... taa ki Jay Wilson gibi bir gerizekalı engel koyarsa.

• Wow 11 milyon sattı oyunu alıpta bırakan kaç kişi var bilmiyorum. Yada bırakılsada satısı ne kadar durdu bilmiyorum.. Lakin senelerce wow alıp başını yürüdü.

Peki diablo nekadar sattı 10 milyon. 7 milyon kişi oyunu bıraktı. Demekki bu oyunda sorunlar var.. Bu sorunlar ne grafik nede oynanabilirlik sorunları.. Çünkü onlarca video ve bedava 13 levele kadar bedava oynama imkanı vardı... Bu oyunun sistemi bozuk oldugu icin insanlar oyunu bıraktı.. Enfazla eleştiri alanda rmah sistemi idi. Bırakın artık didiklemeyi birazda bu sistem denensin. Rmahsız bir sistem olustursunlar.. Belki bu sefer oyun yerini bulur..
  • quote:

Öncelikle yazılarında paragraf kullanırsan daha iyi olur.

Bir kişinin 5000 saat oynaması sence ortalama dahilindemidir? Yoksa gereğinden fazlamıdır, orasına sen karar verirsen sevinirim. 5000 saat oynadıktan sonra tabii ki birşeyler düşecek. Hatta 5 dakika oynarsın hop CHC/IAS bir Tal Rasha amulet veya CHC'li bir Mempo düşer, 1-2b'den satar, AH'den flip oynarsın. Belli olmaz bu iş. Ancak şu var ki, bu ihtimal milyonda bir gibi birşey. 1000 oyuncudan 999'u bu problemden müzdarip ve tek çarelerinin AH ve RMAH olduğunu biliyorlar. Çünkü yerden bir halt düşmüyor. Herkes 5000 saat oynayabilse sen haklısın derdim ancak böyle birşey söz konusu değil.

100 saatte oynasan, 5000 saatte oynasan birisi doğru birşeyler diyorsa bu bir gerçektir. Aksini ispat etmeye çalışmak sadece ego tatmini olur. Bu işin bir "bilme" kriteri maalesef yok. Kafası çalışan adam bir şeyi iki dakikada çözer. Zaten D3'ün iyice zırvaladığını 3 yaşındaki çocuk bile anlamıştır artık. Yani demek istediğim şey, bir insanı yaftalamadan önce ne yazıyor diye bir bakın. 10k saat oynarsın, adamın birisi 300 saatlik oynanışla gelir vurur duvara gider, oturup bakarsın arkasından. Yani noobluk ve proluk arasındaki çizgiyi zaman belirlemez.

Öte yandan, Diablo 3 bir farm oyunudur. Ben farmı AH'de yapacaksam, ne gerek var farm yapıp saatlerini vermeye.

Tek diyeceğim şudur; bu oyuna getirileceği söylenen yenilikle çok doğrudur ve oyunun önündeki yol şu an açıktır... taa ki Jay Wilson gibi bir gerizekalı engel koyarsa.

Burdaki insanların dil kurumundan olduklarını düşünmüyorum.Ayrıca yazımın güzelliği kötülüğü mantıksızlığı vs ne düşündükleride umrumda değil.Bu şey gibi tv programlarında birisi birşey anlatır karşı taraf mahcup olduğunda üslubumuza dikkat edelim gibi.Konunun,anlatılanın içeriğini bırakıp üslup tarzından bahsedilmesi :) D3 çıkalı 2 sene oldu sanırım mayıs 16 gibiydi,yanlış olabilir.Bu oyuna ısrarla farm farm farm deniliyorsa o poponun üzerine oturup mecbursun bol bol vakit harcamaya bunuda geçelim.D3 ün nadir güzelliklerinden biridir ilk 5 dakikada 1-2 b lik item düşürmek ve dediğin gibi çok düşük bir ihtimaldir dolayısıyla oyun süreni ne kadar çok çoğaltırsan bu olasılığı azaltırsın.Bir ton oyuncunun ah ve rmahtan nefret ettiğinide biliyorum.Yerden bir çok drop aldım.-Ortada bir gerçek varsa geresi teferruattır bu sözünü bırak bu oyunu dünyanın bütün konularında hayatına lime lime işlemiş bir adamım ben.Yalnız senin söylediğinin doğru olduğunu nerden bilicez dostum ? Bu işin bilme kriteri bol bol vakit gömmektir.He dersinki benim vaktim yok yada dahada ileri gidip kendimi itin poposuna sokayım -ben ağır işşizmiyim abi ne harcıcam vaktimi yada ben çok zekiyim 500 saatte bu oyunun bütün karakteriyle inciğini cinciğini bile anlayabilirim dersen bu gerçekçilik olmaz,işkembeden atmak olur.Bu oyunun bilme kriteri dizini kırıp eğer varsa! saatlerini gömmektir.Bir oyunla ego tatmin eden varsa içler acısı bir durum hatta konunun dışına inceden çıkayım;dört gözle heartstone oyununu bekliyorum lanet beta keyide bir türlü vermediler ayrıca benimle beta key paylaşıcak göğüsü kıllı bir arkadaşda bulamadım :) D3 şu anda şu haliyle skandal bir durumda çok haklısın.Noobluk ve proluğuda zaman belirleyemez bu konudada çok haklısın.Sadece bu oyunu bilip bilmeme daha doğrusu mp 10 paragon 100 ve üstüne çok hızlı farm yaparak oynayanlar tecrübe ederek bilebilirsin.Jay Wilson konusuna girmiyorum bile ,seni tanımıyorum ama muhtemelen en az benim kadar sövmüşsündür kunek looser a :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi parlattim -- 9 Ekim 2013; 22:15:32 >

• Oyunu ilk çıktığı zamandan beri oynuyorum. (oyamıyorum denecek kadar azalarak tabiki.) Başka oyunlarda ah nin olmamasının eksikliği öyle hissediliyorki anlatamam. Eğer elinizdeki item revaçta günün şartlarında yok satacak güzel bir item değilse satmak çok zorlaşıyor. Mesela mempo? Aşağı yukarı fiyatları bellidir ama mesela 1k dps 2.5+ls 60+chd 1.4as olan bir itemin fiyatını kim neye göre belirleyecek? İşte burda pazarcılar devreye girip malı götürecek ve bugun ah ne yahu çok kötü pis şey diyenler asıl ozaman hüngür hüngür ağlayacaklar... Tabi kendileride iyi bir pazarcı olmazsa :) Ah güclüyle gücsüzü cok zamanı olanla olmayanı birbirine yaklaştırır bu unutulmamalı...

Anlatmak istediğim şu ah müthiş bir icat. Düzenleme gelmeli... İsteyen reel paraylada yapabilmeli bunu. Ama bi denge balans lazım bunuda bliz yaparsa 3 5 ay daha oynanır oyun :) Tabi çok sağlam görevler ve çok zor mapler gelmezse ve bunlar sürekli dvm etmezse..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TouchOfSleep -- 9 Ekim 2013; 23:48:52 >

• quote:

Orijinalden alıntı: parlattim

quote:

Öncelikle yazılarında paragraf kullanırsan daha iyi olur.

Burdaki insanların dil kurumundan olduklarını düşünmüyorum.Ayrıca yazımın güzelliği kötülüğü mantıksızlığı vs ne düşündükleride umrumda değil.Bu şey gibi tv programlarında birisi birşey anlatır karşı taraf mahcup olduğunda üslubumuza dikkat edelim gibi.Konunun,anlatılanın içeriğini bırakıp üslup tarzından bahsedilmesi :) D3 çıkalı 2 sene oldu sanırım mayıs 16 gibiydi,yanlış olabilir.Bu oyuna ısrarla farm farm farm deniliyorsa o poponun üzerine oturup mecbursun bol bol vakit harcamaya bunuda geçelim.D3 ün nadir güzelliklerinden biridir ilk 5 dakikada 1-2 b lik item düşürmek ve dediğin gibi çok düşük bir ihtimaldir dolayısıyla oyun süreni ne kadar çok çoğaltırsan bu olasılığı azaltırsın.Bir ton oyuncunun ah ve rmahtan nefret ettiğinide biliyorum.Yerden bir çok drop aldım.-Ortada bir gerçek varsa geresi teferruattır bu sözünü bırak bu oyunu dünyanın bütün konularında hayatına lime lime işlemiş bir adamım ben.Yalnız senin söylediğinin doğru olduğunu nerden bilicez dostum ? Bu işin bilme kriteri bol bol vakit gömmektir.He dersinki benim vaktim yok yada dahada ileri gidip kendimi itin poposuna sokayım -ben ağır işşizmiyim abi ne harcıcam vaktimi yada ben çok zekiyim 500 saatte bu oyunun bütün karakteriyle inciğini cinciğini bile anlayabilirim dersen bu gerçekçilik olmaz,işkembeden atmak olur.Bu oyunun bilme kriteri dizini kırıp eğer varsa! saatlerini gömmektir.Bir oyunla ego tatmin eden varsa içler acısı bir durum hatta konunun dışına inceden çıkayım;dört gözle heartstone oyununu bekliyorum lanet beta keyide bir türlü vermediler ayrıca benimle beta key paylaşıcak göğüsü kıllı bir arkadaşda bulamadım :) D3 şu anda şu haliyle skandal bir durumda çok haklısın.Noobluk ve proluğuda zaman belirleyemez bu konudada çok haklısın.Sadece bu oyunu bilip bilmeme daha doğrusu mp 10 paragon 100 ve üstüne çok hızlı farm yaparak oynayanlar tecrübe ederek bilebilirsin.Jay Wilson konusuna girmiyorum bile ,seni tanımıyorum ama muhtemelen en az benim kadar sövmüşsündür kunek looser a :)

Sen arkadaşı yanlış anlamışsın hocam. Paragraf kullanın derken, uzun yazdığınız için arada boşluklar bırakmadığınız zaman okuması zor oluyor yazınızı. Bunun için dile getirmiş onu.

• Yanlış anlamış olabilirim bunun için özür dilerim arkadaşlar
  • Blizzard Diablo'dan nasıl para kazanacak artık? Oyun satmak o serverların bakımını karşılamaz.
  • GencayA kardesimin sorusu d3 ah-rmah kaldirma tartismalarinin kilit sorusudur.blizz oyunu birakanlari geri dondurerek mi para kazanacak? Oyun ici item-gold satislarindan %15 komisyon alarak mi? Oyun ici item gold satarak mi? Yeni packi satarak mi?
    Bence blizz oyunu halihazirda sattigi ama oynamayanlara da oynayanlara da satmaya calisacak yeni packi.ortada donen tradeden aldigi komisyondan da vaz gecmez.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Diablo 2 yıllarca idare etti, Starcraft 2 uzun zamandır idare ediyor ve daha da eder.
    Server bakımı sanılan kadar pahalı bir iş değil bu arada arkadaşlar, etrafta bir sürü F2P ve B2P oyun var.
  • Arkadaşlar bu ah'da yapılan teklifi iptal etme veya geri alma diye bir şey var mıdır acaba bilen var mı
  • quote:

Orijinalden alıntı: KARATAHTA

Arkadaşlar bu ah'da yapılan teklifi iptal etme veya geri alma diye bir şey var mıdır acaba bilen var mı

Eğer siz bir iteme teklif yapmışsanız yani bid atmışsanız bunu geri alamazsınız, ancak birisi sizden daha fazla teklifde bulunursa goldunuz o zaman geri gelir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: GencayA

Blizzard Diablo'dan nasıl para kazanacak artık? Oyun satmak o serverların bakımını karşılamaz.

Offline mod getirecekler o zaman. Kendi düşen ağlamaz kardeşim. Plansız hareket eder, geleceği öngöremezsen böyle olur.

Lord De Seis gereken cevabı vermiş zaten. Uzun yazılarda paragraf olmayınca okumak işkence oluyor. Yoksa dil bilgisi dersi falan verdiğim yok.
  • quote:

quote:

Blizzard Diablo'dan nasıl para kazanacak artık? Oyun satmak o serverların bakımını karşılamaz.

Offline mod getirecekler o zaman. Kendi düşen ağlamaz kardeşim. Plansız hareket eder, geleceği öngöremezsen böyle olur.

Lord De Seis gereken cevabı vermiş zaten. Uzun yazılarda paragraf olmayınca okumak işkence oluyor. Yoksa dil bilgisi dersi falan verdiğim yok.

Anlıyorum o konuda ben buluttan nem kapıp uyuzluk yapmış olabilirim,gerekenide bir alt yazımda söyledim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: parlattim

quote:

quote:

Anlıyorum o konuda ben buluttan nem kapıp uyuzluk yapmış olabilirim,gerekenide bir alt yazımda söyledim.

Önemi yok dostum. Birbirimizi kırmadıktan sonra bir sorun olmaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: yusufoz31

2 arkadas muzeyede evi kapanıyor diye kızıyor. Anlaşılan diablo'yu farm icinde değil ah ticaret icin oynuyorlarmıs.. Oyunu alanların %70'i oyunu bıraktı.. 10 milyondan fazla sattı oyun.. simdi 3 milyon oyuncu kalmadı oynayan.. Bunların hemen hemen hepsi ah sisteminden oyunu bıraktı... Çünkü Farm olayı tamamen bitti. Ah olayı ile.. Parası olan bastı parayı aldı itemi.. iyi itemlerle zor yerlerde oynayıp item satıp parayı götürdü..

Nereden dönülse kardır.. Ah kaldırma uygulaması Blizzardın yaptığı en iyi iştir.. Eğer loot 2,0 yaması iyi ise. Artık oyunu iyi oynuyan güclü olucak.. cebinde mangırı olan değil... baş parayı ben inferno 10'da oynuyom diye artistlik yap...

10 numara yazmışsın hocam pay to play mantığı en güzel ancak böyle bitirilirdi. Diablo serisi netice itibariyle fanları sayesinde aradan geçen yıllara meydan okudu. Pay to play mantığı ile küstürdüğü ve oyundan uzaklaştırdığı fanlarının ve yeni takipçilerinin gönlünü alacak diye düşünüyorum. Nihayetinde bende bu haber üzerine d3 e başladım. Bliz ın ve diablo serisinde yaptığı en güzel hareket bence.

• Oyuna bir offline mod getirilmesi iyi fikir.
    Ah-rmah isteyen oyle oynar,istemeyen offline oynar.veya ah isteyen ahli istemeyen trade sistemi olmayan bir baska online modda oynayabilir.
    Parayi basip item yapma ve sonrasinda iyi item dusurup satma konusu acilirsa,o parayi basip item alanlarin aldiklarinin nereden geldigi,sonrasinda sattiklari itemlerin kime gittigi gibi sorular doguyor.ah ve rmahdaki binlerce item tamamen bu parali,zamansiz,mutlu azinlik tarafindan konuluyor olamaz herhalde.
    Oyunu birakan milyonlarin ah sistemi yuzunden gittiklerini soylemek,en azindan tek sebebin bu oldugunu soylemek biraz abaliya ayip etmek olur.
    Zamansizlik,parasizlik,oyunun haritalarinin kucuklugu,halihazirda son lvla gelmek icin 4 kere oynadiginiz oyunu sonrasinda paragon 100 icin bir kac yuz bin kere daha oynama zorunlulugu,infernal machine haricinde bir end game contenti olmamasi(bildigim kadariyla),arkadas cevresinin olmamasi,vs vs...
    Bunlar ilk etapta sorunlar ve birakma sebepleri benim aklima gelen.

• Benimde anlamadığım konu ; arkadaş zamanın yoksa senin oyun hakkında nası bir düşüncen olabiir.Sen daha oynayamıyorsun bile.Komutan askere yenilginin sebeplerini sormak için çağırır.Asker geldiğinde bana yenilginin sebeplerini açıkla asker diye sorar.Asker 1. sebep mühimmat yoktu der ve sıralamaya devam edicekken; komutan tamam sus der.Bunun gibi birşey bu mevzuda,senin zamanın yok oyunun craft sisteminden map lerden bosslardan vs vs vs bahsetmeye kalkıyosun.Şahıs olarak algıama holly bunu genele yazdım sana muhalefet olsun diye yazmadım.
  • O kadar yazidan,aciklamadan sonra cikara cikara bu sonucu cikardiysaniz...ne diyeyim,helal olsun.

• quote:

quote:

Blizzard 3 hafta kadar önce oyuna offline mod eklenmeyeceğini açıkladı, bilgilerinize.
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.