Şimdi Ara

Ahci mod (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
90
Cevap
1
Favori
48.272
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: Tuğer

@hicks

Yönteminizin anlatımını siz bulabilir misiniz acaba?

Ya da ne şekilde arayalım?

Merhaba,

Asagidaki linkten ulasabilirsiniz:

http://forum.donanimhaber.com/m_9301602/mpage_1/key_82801//tm.htm#9323332

Tesekkurler,

Hicks
  • Teşekkürler

Ek: @hicks

nLite aracılığıyla inf dosyasını XP kurulum dosyalarına bütünleştirmekle F6'dan kurmanın arasında bir fark var mı, sonuç açısından? Yani, olmaması lâzım ama, merak ettim.

SP3'lü, ICH10R AHCI sürücülü bir XP diski hazırladım, kullanmadan önce bir sorayım dedim (bu arada, önyükleme ekranında, sürücülerin yüklenmesi kısmında, sürücü isimleri geçerken ICH10R sürücüsünü de gösterdi. Onu belirteyim). Olmazsa, F6 yaparım gene.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 23 Temmuz 2008; 11:22:25 >
  • Merhaba,

Slipstream denilen yontem (nLite vb. programlarla kurulumun kisisellestirilmesi) ile driver ya da hotfix eklemenin, kurulumda bunlari yuklemek (F6 vb.)arasinda hic bir fark yoktur. Unattended (kullanici mudahalesine gerek olmayan kurulum cesidi) kurulumlar icin tasarlanmis yontemler oldugu icin guvenle kullanabilirsiniz.

Tesekkuler,

Hicks
  • quote:

Orjinalden alıntı: hicks

Merhaba,

Slipstream denilen yontem (nLite vb. programlarla kurulumun kisisellestirilmesi) ile driver ya da hotfix eklemenin, kurulumda bunlari yuklemek (F6 vb.)arasinda hic bir fark yoktur. Unattended (kullanici mudahalesine gerek olmayan kurulum cesidi) kurulumlar icin tasarlanmis yontemler oldugu icin guvenle kullanabilirsiniz.

Tesekkuler,

Hicks

abi sen niye teşekkür ediyon ya

valla gece gece aklıma geldi durmadan teşekkür eden biri vardı diye, arama butonundan aradım buldum.

tesekkurler

Miex

hep bunu yapmak istemişimdir

• Neden ettiğini anlamak zor olmasa gerek. Nedeni hakkında düşünmeye bile gerek yok, gayet ortada.

nLite üzerinden AHCI ile SP3 işini yaptım ve o şekilde kurdum Windows'u. Gayet sorunsuz, başarım getirisi de oldu AHCI'nin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 31 Temmuz 2008; 1:28:27 >
  • Peki sata1 hdd ve sata dvd-rwde de performans artırırmı ahci? Birde ben ide controller ları kapayınca windows açılırkenki ekran çıkmıyor artık. Dosta scandisk yaparkenki gibi monitörün başından sonuna bir bar doluyor. Tekrar açmam mı gerek ide controllerı.
  • Benim laptopum'da default Vista kuruluyken sistemi uyku moduna aldığımda sorunsuz şekilde uyanabiliyordu.
    Şimdi ise XP kurdum ancak bilgisayar bekleme moduna bir geçti mi bir daha uyanmıyor. Kapatıp açınca da hdd'de bi yerleri okuyamayıp (system32/ altında bi yerleri) mavi ekran veriyor.
    Ne dersiniz, AHCI kurulumu ile alakası var mıdır?

hdd
    Seagate Momentus 5400.4 250 GB Hard Disk Drive
    250 GB 2.5" (S-ATA)
    * JMicron eSata teknik spesifikasyonu

* Anakart spesifikasyonu

• herkez bişeyler yazmış ama öncelikle belirtilmesi gerekmezmi nedir bu AHCI ? Ben bilmiyorum pc ye ne gibi faydası vardır ne işe yarar kurulursa ne olur kurulmazssa ne olur bir bilen varsa lütfen anlatsın.
  • güzel bir hort olmuş ama konunun özeti kısaca şöyle arkadaşım.
    ahci teoride başarılı, pratikte zort bir sistemdir hiç düşünmene bile gerek yok
  • bende geçen hafta aldığım 500 gb WD CB 32 mb 7200 mb hdd yi ahcı modda çalıştırmak için bir hafta uğraştım en sonunda bugün oldu.. sorun satasız xp cd lerindeymiş.. şimdi kurdum ve gayet sorunsuz çalışıyor... ayrıntılı resimler yarın koyacam şimdilik bi tane resim ekliyorum

Ahci mod
  • quote:

Orjinalden alıntı: carloska

bende geçen hafta aldığım 500 gb WD CB 32 mb 7200 mb hdd yi ahcı modda çalıştırmak için bir hafta uğraştım en sonunda bugün oldu.. sorun satasız xp cd lerindeymiş.. şimdi kurdum ve gayet sorunsuz çalışıyor... ayrıntılı resimler yarın koyacam şimdilik bi tane resim ekliyorum

Ahci mod

bu ahcı modda çalışıyor hali mi?

sanki okuma hızı düşük gibi geldi bana

• merhaba
    ben ahci modu etkinleştirdim, sürücü mürücü kuruldu felan dedi galiba hızlı bi yazı geçti. amma velakin işletim sitemlerinin hiçbiri açılmadı mavi ekran verdi
    acaba etkinleştirdikten sonra işletim sistemlerini tekrardan mı yüklemem gerekir? bi fikri olan var mı
  • Anakartınızdaki sata controller ile ilgili bilgi edinin internetten ona göre bazı anakartlarda ahci mod XP de hiç çalışmıyor, bazılarında sonradan açılması problem yaratıyor önceden açılıp ona göre disketle driver yüklenmesi filan gerekiyor..genelde windows7 de daha sorunsuz bu ahci olayları, detaylı araştırıp ona göre kurun
  • Bende sizin gibi ahci nedir diye sormuştum. Sorunlu çalışabilir dediler.

Sonra deneme amaçlı sistemi formatladım ve AHCI yi aktif hale getirdim. (Win7 x64 kullanıyorum)

Karşıma çıkan sonuç inanılmaz. Kurduğum basit HTPC 10k rpm hdd leri olan sisteminden daha hızlı harddisk performansı destekliyor.
  • arkadasın birisi linkini vermiş fakat silinirse diye alıntı yapıyorum buraya, bende de acer aspire one d 250 var ve ahci kapalı olduğunda makina aşırı derecede yawaş ne yaptıysam olmadı.. aşağıdaki tekniği denemedim henüz windows 7 kuruyorum şuan eğer olmaz ise aşagıdaki tekniği deneyeceğim

quote:

Not sure if this has been posted before, but I managed to successfully enable AHCI mode after installing Windows. Here's how...

AHCI (Advanced Host Controller Interface) is present on newer Intel chipsets such as 975X (ICH7), P965 (ICH8), and P35 (ICH9). AHCI mode is enabled in the BIOS and 3 settings are commonly available: IDE, AHCI, and RAID. The last two (AHCI and RAID) require a driver floppy and the F6 method when installing Windows XP otherwise the hard disks won't be detected.

AHCI mode brings 3 main advantages:

1. Supports NCQ (Native Command Queuing) allowing SATA drives to accept more than one command at a time and dynamically reorder the commands for maximum efficiency.
    2. Supports hot plugging of devices
    3. Supports staggered spin ups of multiple hard drives at boot time

However, in the real world the performance difference isn't huge.

The problem is that if you installed Windows in IDE mode (ie you didn't use F6 and supply a driver disk), then simply changing the BIOS setting to AHCI mode and rebooting will cause Windows to fail and will require a repair install. Most people have been advising to reinstall Windows if you want AHCI enabled.

I managed to enable AHCI on Windows XP Professional for a Gigabyte P35-DS4 (ICH9R) without needing to reinstall. This should work on any P35 ICH9 based board:

1. Go to Intel's download centre and download the latest version of the Intel Matrix Storage Manager (7.6.0.1011, 8/2/2007 at time of writing) for your OS:

http://downloadcenter.intel.com/Prod...=2101&lang=eng

Keep this file as you'll need it again in step 4.

2. Run the installer with the -a switch to extract the files. This will NOT install the software, just extract the files. Follow the prompts as if you were installing the software:

Code:

iata76_enu.exe -a

The above should extract the files to \Program Files\Intel\Intel Matrix Storage Manager. There are two folders, \Drivers and \Drivers64 for 32-bit and 64-bit OS's, respectively.

Copy the file IaStor.sys from the Drivers folder to C:\Windows\System32\drivers\

3. copy the following registry file to your desktop (copy and paste into notepad) and save as ahci.reg

Code:

Windows Registry Editor Version 5.00 [HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\ControlSet001\Control\CriticalDeviceDatabase\pci#ven_8086&dev_2922&cc_0106] "Service"="iaStor" "ClassGUID"="{4D36E96A-E325-11CE-BFC1-08002BE10318}" [HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\iaStor] "Type"=dword:00000001 "Start"=dword:00000000 "Group"="SCSI miniport" "ErrorControl"=dword:00000001 "ImagePath"="system32\\drivers\\iaStor.sys" "tag"=dword:00000019 "DisplayName"="Intel AHCI Controller" [HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\iaStor\Parameters] "queuePriorityEnable"=dword:00000000 [HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\iaStor\Enum] "0"="PCI\\VEN_8086&DEV_2922&SUBSYS_B0051458&REV_02\\3&13c0b0c5&0&FA" "Count"=dword:00000001 "NextInstance"=dword:00000001

4. Double check you've copied the IaStor.sys file as part of step 2. Now do the following:

* Run the ahci.reg file to add the entries into the registry
    * Reboot the computer and enter the BIOS - DO NOT allow it to start Windows yet.
    * Change the setting for the on board Intel controller to AHCI, save and exit BIOS
    * Boot into Windows

When Windows loads it will detect a new hard disk - cancel the wizard for installing the new hardware and run the Intel driver installer you downloaded in step 1.

Reboot the system again and you're good to go

Now, under Device Manager > IDE ATA/ATAPI controllers you should see Intel(R) ICH9 SATA AHCI Controller listed.

Hope someone finds this useful - I wanted to do this as I needed AHCI mode to dual boot Linux and I didn't have a floppy drive on the machine to allow me to install Windows XP in AHCI mode. This is one area Vista has moved forward - it will allow you to install drivers from devices other than A: such as a USB pendrive or CD.

If you want to enable write caching, see einshem's tip here:

http://forums.pcper.com/showthread.p...5&postcount=23

Quote:
    Originally Posted by einshem
    2. All this process worth nothing if you forget at the end to go to device manager, double klick your hard-drive(s) under "disk drivers", go to "policies" tab and mark "Enable write caching for this disk" (I recommend adding this to the guide)
    EDIT: Here is a Registry file that should work for 975X and P965 based boards:

Code:

Windows Registry Editor Version 5.00 [HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\ControlSet001\Control\CriticalDeviceDatabase\pci#ven_8086&dev_2821&cc_0106] "Service"="iaStor" "ClassGUID"="{4D36E96A-E325-11CE-BFC1-08002BE10318}" [HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\iaStor] "Type"=dword:00000001 "Start"=dword:00000000 "Group"="SCSI miniport" "ErrorControl"=dword:00000001 "ImagePath"="system32\\drivers\\iaStor.sys" "tag"=dword:00000019 "DisplayName"="Intel AHCI Controller" [HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\iaStor\Parameters] "queuePriorityEnable"=dword:00000000 [HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\iaStor\Enum] "0"="PCI\\VEN_8086&DEV_2821&SUBSYS_B0051458&REV_02\\3&13c0b0c5&0&FA" "Count"=dword:00000001 "NextInstance"=dword:00000001

• win 7 kurarkende disketten driver istiyormu?
  • Samsung HDSJ103 almıştım Eski harddiskte (Seagae 410AS) ne varsa Acronis clone disk ile kopyaladım. 5 partiton ve ve 3 işletim sitemi vardı. Win7 çalıştığı halde XPler çalışmadı. Sorun Ahci driverlerindenmiş (galiba ATI görünütü kartı sürücüleri güncellerken bozdu) XPkurulum CDsini taktım ve diskkete AHCI diverlerini atarak repair yaptm. Birka sorun çıktı düzelttim sistem yeni HDD de eskisi gibi çalışıyor, kurulma gerek kalmadı.
  • sanırım windows 7 ve Vistadan itibaren sadece biosdan AHCI aktif hale getirilerek sorunsuz şekilde kullanılıyor.Çünkü 7 ve Vista kurulum esnasında artık disk sürücüsü disketi istemiyor buda standart olarak sürücüleri zaten kuruyor demek olabilir.
  • hort!

disket in ahci olarak kurulduğunu falan nasıl anlarız ?
  • bios tan biraz kurcalaman lazım AHCI, IDE ve RAID şeklinde seçenekler vr
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.