Daha yeni pasta almaya gittim. Adını yazmayayım ki davalık olmayalım. Kocaeli Seymen tarafında diyeyim bilen bilir. Her yerde 350 lira olan yaş pasta küçük boyu 510'a satıyor. Srandart model. Nedenini sorunca ilk önce "o fiyata yok", sonra "kalite farkı var", en son olarak da "yeni zam geldi" oldu. Sırf yol üzeri diye fiyatı dayamışlar da dayamışlar. Kalite de kesinlikle çok düşük. Bunun adı sadece ama sadece ahlaksızlık. Enflasyon falan yazacak olanlar da her zamma müstehak. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Ahlaksız esnaf
-
-
Alıntı
metni:Bunun adı sadece ama sadece ahlaksızlık. Belki sadece bu cümleyi yazmak yerine işletmenin adını yazsan daha iyi bir sonuç almaz mıydın? Bunu okuyup da oradan pasta alma ihtimali olanlar bir daha düşünürdü.
O cümleyi çıkarsan davalık bir durum da olmayacak. Gerçi yine olmaz da...
-
Kime nasıl geçirebilirlerse işte.Bende geçen hafta evi taşıdım,işçiler döner istedi,gittim bir dönerciye benden tanesine 80 lira alacağına 90 lira almaya kalktı,sorunca da yarım ağızla yanlış oldu kusura bakma dedi,sanki bu huylarını bilmesek inanıcaz.ben belki oranın müdavimi olacaktım ama şimdi önünden bile geçmem artık.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Airbus A350 XWB -- 4 Temmuz 2024; 21:27:12 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Bunun adi ahlaksizlik degil. Serbest piyasa. Pahali geldiyae almazsin bu kadar basit.
Sana onu zorla al diye dayatan yok.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Aslında sıkıntı şu. Parayı kolay kazanan Ahmet gidip alıyor. Diğer esnaf Mehmet de len ben enayi miyim ben de 510 yapayım diyor. Ahmet gibi başka bir kolay para kazanan da Mehmet'den alıyor. Bu zincirleme olarak fiyatların artmasına sebep oluyor. İşine gelmiyorsa alma durumu sonra alayımızın içinden geçip gidiyor. Sanırım neye kızdığımı, işte o ilk ahlaksız esnafa dur denilmediğinde pasta bulamazlarsa b.k yesinlere evrilen yeni ülke düzenini daha iyi anlatabilmişimdir..
alan varsa sıkıntı yok isterse 710 tl den satar sanamı sorucak
En son otomobil ve ev piyasasında böyle demişlerdi. Şimdi kimse kimseye bir şey soramıyor.
Yakında yiyecek fiyatları yüzündek ekmek bile alınmayacak hale gelince kime sorulacağını hep birlikte düşünürüz.
Kafasına göre çoğu esnaf zam yapıyor fakat yaş pasta, Kocaeli gibi bir kentte bir de olmazsa olmaz bir ürün değil. Eğer dediğiniz gibi kalitesiz ve fiyatı haketmeyen bir ürün olduğu halde bu esnaf satıyorsa o zaman gerçekten kalitesiz değil ve tercih ediliyor derim. Örneğin ben sanırım en son yaş pastayı 5-6 sene önce almıştım hatırlamıyorum belki de daha fazla.
-
Sadece kalite farkı deseydi birşey yapamazdın, kalitesini test etmekten başka,
ahlaksız oldğu kadar uyanık değilmiş en azından,
"o fiyata yok" diyor, "tamam" de ömür boyu uğrama.
-
O civarda ümit usta var gölcük tarafına giderken kaliteye bir şey diyemem ama fiyatları makul tutarlar
Sizin dediğiniz yer tatlan sa bir keresinde kuru pasta için abartılı bir para ödediğimi hatırlıyorum
Almazsın olur biter . Tonla pastane var
düşünmeye gerek yok cevap çok basit ; fiyat algısının kırılmasına sebep olan enflasyon %100 lerde giderken faizleri tek hanede tutan seçim kazanmak için hiç bir harcamadan kaçmayanlara sorulmalı
ama biz kalkıp soğan stokçularına , emlakçılara , esnaflara , galericilere hesap soruyoruz
ekmek içinde fırıncıya hesap sorarsak sonraki aşamada içme suyu içinde birilerine hesap sorar hala geliriz
-
Bu sıcakta pasta yenmez. Almayın.
-
He he kesin öyledir.Sen acaba o işletmenin aylık gideri nekadar biliyomursunuki.Herşeye zam geliyor durmadan Una Benzine çalışan maaşlarına vergilere maliyet artıkca Arz bunları fiyatlara tabiki yansıtacak.Kim zararına iş yapmak ister? Bu Ülkede herkes Ahlaksız oldu marketcisinden tut pazarcısına kadar bir hükümet ahlkasız olmadı Ülkeyi yöneten iktidar ahlaksız olmadı.İnsanlar ahlaksız falan değil kardeşim bırakıcaksın kendini kandırmayı Enflasyon artması böyle birşeydir.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Bak cemaatcimizde geldi ebabil kusu
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Yazdığım olay tamamen basiretsiz yönetimi fırsata çevirme şekli. Hatta bakın yorumlardan biri şak diye bilmiş firmayı. Enflasyondan sebep zam yapar firma ama buradaki direk savan.avi
Geçen hanımla kebap söyleyelim dedik insanlık hali canımız çekiyor ve evde yapma şanısımız yok, ayda 2 kere dışardan yiyebilme özgürlüğümüz var ekonomik olarak 1 porsiyon kebap için 300-350 tl ler havada uçuşuyor 1 tane düzgün yorum yok, sinirlenip gidip 2 parça antrikot aldım yanına yarım kilo patates biraz biber ve süt 315 tuttu içecekle 350 de evde pişirdim hadi ona da 50 tl masraf yaz 400 TL 'ye mal oldu löp et yedim, bu saatten sonra bu şekilde takılan esnafa su veren itfayenin hortumunu...
-
Benim anlamadıgım bir esnaf "AHLAKSIZ" ise para kazanamazki? gelen müşteriye 1 defa çakar o müşteri oraya birdaha gitmez.
Zamanla müşterisi azaldıkça ürün satamadıkça dükkanını kapatmak zorunda kalır zira Masraflara giderlere ayıracak bütçe bulamaz.
Bizim burda mesela caddede her 3-4 ayda bir dönerci dükkanları el değiştiriyor esnaf ahlaksızlık yapıyor kaliteyi düşürüyor daha fazla kar edicem diye. Fiyatı arttrıyor 1 defa yiyen 2.ye yemiyor
sonra dükkan el değiştiriyor
-
Bende sana diyorumki hikaye kendinizi böyle kandırıyorsunuz.Hiçbir işletme durduk yere zam yapmak istemez.Zam yapmadan para kazanabilse yapmaz nie yapsın neden yapsın? Ne geçicek eline zam yapınca.Maliyertler artıyor Akaryakıta gene zam geldi Akaryakıta zam gelmesi demek iğneden ipliğiye zam gelmesi demek çünkü bütün lojistik tedarik zinciri akaryakıtla çalışıyor suyla değil.Benzine zam geldimi Adamın dükkanında sattığı ürünlerin maliyetlerinede zam geliyor Unu dün 10₺ aldıysa bugün atıyorum 15₺ almak zorunda kalıyoru geçen ay 800 ₺ Elektrik faturası ödediyse önümzdeki ay 1000₺ ödüyecek.Ekonomi böyle birşeydir domino taşı gibidir bir taş devrildimi bütün taşlar tek tek düşer ki düşüyor yani 4 senedir kendinizi kandırıyorusunuz.Seneye dahada kötü olucak yaz şimdiden bunu bir kenara.Kendinizi kandırıyorsunuz başka birşey değil.Size söyledik defalarca bu formda Hiper Enflasyonla yaşamayı öğreneceksiniz bukadar basit.Akp iktidardan gitmediği sürece bu Ülkeye gün yüzü yok unutun bunu.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aykut291 -- 5 Temmuz 2024; 14:37:59 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Burada ahlaksızlık göremiyorum dediğiniz gibi yol üzeri olduğu için kirası fazladır ve bu maliyeti satışa yansıtmak zorundadır. Bu açıklamayı da size yapmak zorunda zaten değildir. İşletme fiyatını söyler sana çok gelirse anlaşamaz ve ucuz olduğunu düşündüğün başka yerden alırsın bu kadar basit. Sanki adam kandırmış seni.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
En son otomobil ve ev piyasasında böyle demişlerdi. Şimdi kimse kimseye bir şey soramıyor. Yakında yiyecek fiyatları yüzündek ekmek bile alınmayacak hale gelince kime sorulacağını hep birlikte düşünürüz. |
Kime nasıl geçirebilirlerse işte.Bende geçen hafta evi taşıdım,işçiler döner istedi,gittim bir dönerciye benden tanesine 80 lira alacağına 90 lira almaya kalktı,sorunca da yarım ağızla yanlış oldu kusura bakma dedi,sanki bu huylarını bilmesek inanıcaz.ben belki oranın müdavimi olacaktım ama şimdi önünden bile geçmem artık.
|
Aslında sıkıntı şu. Parayı kolay kazanan Ahmet gidip alıyor. Diğer esnaf Mehmet de len ben enayi miyim ben de 510 yapayım diyor. Ahmet gibi başka bir kolay para kazanan da Mehmet'den alıyor. Bu zincirleme olarak fiyatların artmasına sebep oluyor. İşine gelmiyorsa alma durumu sonra alayımızın içinden geçip gidiyor. Sanırım neye kızdığımı, işte o ilk ahlaksız esnafa dur denilmediğinde pasta bulamazlarsa b.k yesinlere evrilen yeni ülke düzenini daha iyi anlatabilmişimdir.. |
Bak cemaatcimizde geldi ebabil kusu
|
Almazsın olur biter . Tonla pastane var
|
Benzer içerikler
- savunma sanayi mühendis maaşları
- muhalif gazeteler hangileri
- b ehliyet 125 cc eğitimi ücreti
- gss forum
- gerçek atatürk
- byd fiyat listesi
- kaliforniyum nedir
- disney plus üyelik iptali
- kara kutu nedir
- cep telefonu operatörleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X