Hocam tavsiyem güvendiğiniz bir esnaf ile gidip bir gün sohbet edin, gelir giderlerini sorun. Gerçekten o kadar kolay değil, dükkan kiralarının ne kadar uçuk olduğu malum, en dandik dönercide bile 3-4 kişi çalışıyor bir elemanın aylık masrafı minimum 30 bin. Sizin söylediğiniz çayı yükek fiyata satan yerlerde çok daha yüksek tabi ki çalışan eleman sayısı. Sattığın ürüne vergi veriyor, üzerine aylık kazancının %20sini devlete ek gelir vergisi olarak verme zorunluluğun var. Yani 20 liraya çay içiyorsan, 3 lirası mâliyet 3.5 tl'si gelir vergisi. Stopaja falan girmedim bile bakın. Stopajı çalışan masrafı kirası onu bunu derken en küçük yer bile sabah dükkanı -5000 zarar ile açıyor zaten. Haliyle tabi ki müşteri sayısına göre fiyat çekme zorunluluğu doğuyor. Ha tabi ki kötü esnaf, geçiren esnaf çok fazla o ayrı bir konu benim herkes ak kaşık gibi bir argümanım yok kesinlikle, ama hayat da söylediğiniz "çayın masrafı 2 tl niye 10'dan satmıyolar" kadar basit değil. |
Ahlaksız esnaf (3. sayfa)
-
-
Ülkemizdeki vahşi kapitalizm ABD'de bile yok. Biz de esnaf ticaret yapma değil halkı soyma peşinde.
-
Eşimle antalyada tatil yapiyoruz yolda susadik kucuk bakkala girdim eşim alman olduğu için almanca muhabbet ediyoduk adam kutu kolaya 55₺ fiyat çekti direk attim kolayi önüne çiktim hepsi kafayi yemiş almanyada bile kutu kola 20 lira ne zannediyolar acaba milleti
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
sattığın ürünü aynı fiyatla yerine koyamıyorsun.
adamda bunu öngörüp, olması gerekenden
daha fazla fiyat arttırıyor.
yoksa baş edemezki. ne yapsın, her hafta etiketmi
değiştirsin.
kimse hükümeti eleştirmesin
kimse ekonomiyi eleştirmesin
tek suçlu var, esnaf!
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bu hafta italya'dayım. Öyle kafalarına göre fiyat yazamıyorlar. Dandik mekanda da fiyatlar aynı iyi mekanda da. Sudan tut yemeğe kadar. Hatta semt semt fiyat sabitleme limitleri var. Limit arası da en pahalı ürün için 3-5 Euro falan.
Bana dünyanın lafını söyleyen, serbest piyasa kardeşim diyenler gelsin de serbest piyasa nasıl olur bir görsün.
Hükümeti savunduğumu zannetmek de ayrı komedi. Yazılanı bile düzgün okumuyorlar cevap verirken. Balık baştan koktu zaten ama onların başta olması tesadüf değil. Senin benim gibi uyanıklar içinden çıktılar. Herkes tokatlayabildiği ölçüde tokatlıyor. Sen de çanak tutuyorsun serbest piyasa diyerek.
Üslup ve şöyle yazsan daha akıllıca olur diyenler baş tacı.
Bazen şu siteye niye takılıyorum, anlayacak adam nerede diyorum sonra tek tük eskilerde kalan güzel insanlar geliyor yorum yapıyor, yeri geliyor karşıt görüşünü düzgün okuduktan sonra ortaya koyuyor sen de olsun be bu dostlar için değer diyorsun.
Yakıta zam geldi diye zam yapanlar,yakıt fiyatları düşünce neden indirim yapmıyor ? Herhangi bir şeye %10 zam geliyorsa bunlar fırsatı değerlendirip %30 zam yapıyor.Akp gidince ticari ahlaksızlıkda gidecekmi sanıyorsunuz ? Türkiye ticari ahlaksızlık hep vardı,zamanı gelince yüzünü gösteriyorlar.
-
Bunu sana nasıl anlatabilirim bilmiyorum Enflasyon artması nedemek bunu bir araştır.Fiyat düşmesi die birşey yok ekonomide.İndirim uygulanır oda şu anki piyasa koşullarında mümkün değil.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aykut291 -- 10 Temmuz 2024; 12:42:18 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Mazota %5 zam geldi diye %10 zam yaparsam enflasyona katkım olur mu ?
Veya fırınım olsa elektriğe %30 zam geldi diye her ürüne %10 zam eklersem enflasyona katkım olur mu ?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KISKANIYORLAR -- 10 Temmuz 2024; 19:36:10 >
A’dan Z’ye kadar haklı bir konu. Hatta arttırmak gerekirse vergi kaçıran mı dersin, haddinden fazla zam yapan mı dersin, aynı ürünü kartla alınca komisyon kesen mi dersin var oğlu var. Bir an önce bu ahlaksız esnafların bitmesi dileğiyle
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Bunun için Excellde kendiniz similasyon yapabilirsiniz.Bir şirket açın içine maliyet kalemleri koyun sadece mazota %5 zam gelmesiyle olmuyor.
Şirketleri, esnafları bilmesek hak vereceğiz bunlara.Ona haklı buna haklı diye diye işin bokunu çıkardılar.
Beğenilmeyen ÜÇ HARFLİ marketler olmasa o zaman hard zorno yapardı ESNAF gardaşlarımız.
Ama öyle ama böyle fiyatları zaten fezaya çıkardı ŞARK KURNAZI ESNAF gardaşlarımız.
Ülkemiz fiyatları LONDRA + ROMA + PARİS + NEWYORK fiyatlarını katladı geçti bı ESNAF gardallarımız sayesinde.
Hükümet felan işin bahanesi, bu fiyatlar ile dünyada en pahalı ürün satabilen ESNAF gardaşlarımızın payı çok büyük.
ANADOLU İRFANI sahibi ESNAF gardaşlarımız iyiki varlar ;)
Aranızda bir tane delikanlı yok mu araba fotolarını profile koymayı biliyorsunuz, satın onu gidip açın bir mekan, ucuza satın batırın bu ahlaksızları hadi göreyim sizi? Zor mu geldi yoksa?
Ucuza satan hızlıca batar. Konu bu kadar basit. Eğer bu kadar talebe rağmen ucuza satanlar piyasada artmıyorsa bunu yapmak imkansız demektir, yanlış kesime ağlamayı bırakın, bunlar daha iyi günleriniz.
-
Şunu anladım, gerçekten kitap okuma alışkanlığı şart. Ne yazmışım, ne anlatmak istemiştim pek anlaşılmamış. Daha çok vay başlıkta esnaf geçiyor, ben de esnafım/esnaf çocuğu-eşi-dostu-akrabasıyım, e bir de muhalifim. Bu kesin hükümeti savunmuştur, lafı sallayayım de cevap olsun.
He ya he. Tamam fahiş zamlarla piyasanın ekstra yükselmesine sebep olan ahlaksız esnaf haklı. Vergisini düzgünce ödeyen, sistemin nasıl olacağına/olduğuna örnek veren ben haksız.
Benim tuzum kuru. Kim neyi görür birlikte görürüz. Benim evlerim de arabalarım da var. Miras kalacak yüklüce şeyde var. Çok olsa basar giderim yurt dışına, siz de savunduğunuz esnafların insafına kalan fiyatlarla boğuşursunuz. Siyasileriniz de o esnaf içinden çıkar köprünün iki tarafına adam koyar, Nasrettin bile bulamazsınız arkasından kaçacak.
4 senedir aynı yalanlara kanmanız sizin tercihiniz birşey diyemem.Seçimden önce marketlere fırsatcı bunlar diyorlardı ceza kesiyorlardı seçim bittikden sonra bitti kalkdı.Şimdi hükümet gerçeklere döndü enflasyonu düşürmedikce bu beladan kurtulmamız mümkün değil diyor.Gözününüz içine baka baka aldatıyorlar sizi ama siz ısrarla kendi algınızıla yorumlayı tercih ediyorsunu bu sizin sorununuz.Herkes fırsatcı herkes durduk yere zam yapıyor :) Ne diyim mutluluklar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aykut291 -- 11 Temmuz 2024; 9:50:55 >
Laftan anlıyor musun ki? O esnafı sattığı fiyat kurtarıyor, aşağısına satarsam hiç satmayayım daha iyi diyor ve satmıyor anlaman çok mu zor?
Bazısı düşük seviye takılır, sürünmeyi kendine ilke edinir, asgari ücretle çalışır, esnaf olur en düşük fiyatlara satar, ev alamaz, araba alamaz,
düzgün yaşayamaz, çoluk çocuğu iyi okullara gidemez, adam'dan bunları mı istiyorsun? Böyle olmak zorunda mı? Öyle olan sensin. Herkesi kendin gibi olmasını mı istiyorsun?
-
Ahlaksızlık bunun neresinde ben mi anlayamadım acaba?
Serbest piyasa, isterse 1000TL ye satar, tabi satabiliyorsa. Valla ben olsam baktım alıyorlar her gün zam yaparım.
-
Doğru söylüyorsun. Hıyarım var diyene koşan çok olduktan sonra bu olur. Hele bir de adam hıyar demiş yenilen hıyar dememiş ki diyerek de korunduktan sonra.
İşin özünü, anlatmak istediğimi anlamayana cevap yazmakla uğraşmıyorum, gücenmeyin.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X