< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
Ahlat Ağacı | Nuri Bilge Ceylan (2. sayfa)
-
-
Kış uykusunu vizyona ilk girdiği gün soluksuz izlemiştim.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Bu adamın filmlerinin nesi beğenliyor anlamıyorum, hayatımdan çalınan 3 saat oldu, nedir kardeşim bu insanın içini karartmasını geçtim herhangi bi olay yok ve çok durgun
Film dediğin Tarantino filmleri gibi olacak 2 dk sonra ne olacağını kestiremeyeceksin -
müthiş bir nbc filmi daha. 1-2 hata var yalnız telefonla oynayan hocanın konuşma devam ederken farklı kameraya geçince telefonun kaybolması. yazar adamla konuşurken sağanak yamur yağıyor. 2 dakka sonra dışarı çıkıyorlar her yer kupkuru. Bu hatalara anlam veremedim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rocqo -- 27 Aralık 2018; 23:11:44 > -
Nuri Bilge Ceylan'ın, taşradan kopamadığı bir diğer filmi Ahlat Ağacı. Tabii onu taşranın içine çeken unsurun ne olduğunu filmleri izleyince anlıyoruz. Ahlat Ağacı'nda da gördüğümüz kadarıyla aslında taşra insanı tam olarak kopamayıp, içinde kaldığımız gerçekleri yansıtıyor. Bizi içine alan, ne kadar çırpınırsak içinde sürüklendiğimiz şeyler var o topraklarda. İnsanların yüzlerinden tutalım da iç dünyalarına kadar giden net bir resim bu. Anadolu'nun gelenekçi unsurlarından, baba - oğul ilişkisine dair tüm sahnelerden anlam çıkarmak aslında hiç de zor değil.
Ahlat Ağacı ile net bir şeyi görmek mümkün; okulunu bitirip kendi toprağına dönmüş erkek için hayata tutunma, kendini ifade etme çabasının ne kadar karmaşık olacağı. Her erkek bunu yaşar. Çünkü sizden beklentiler vardır ve bunları rahatlıkla aşamazsınız.
Nuri Bilge Ceylan'ı bu harika şaheseri kazandırdığı için tebrik eder, sizleri de bu karanlık ve kasvetli filmi izlerken bol bol düşünmenizi tavsiye ederim. Yunus Emre, Anton Çehov, Fyodor Dostoyevski, Friedrich Nietzsche, Polat Onat, İbn-i Arabi, Hz. Muhammed, Şemsi Tebrizi ve Peyami Safa alıntılarını filmde görebiliriz. İzleyin, izletin.
-
Yine döktürmüşsünüz hocam. Nuri Bilge gerçekten de ülkemiz için büyük bir değer ve umarım daha fazla şaheser ile karşımıza çıkmaya devam eder. Bana nedense kıymeti pek bilinmiyor gibi geliyor. Belki de Oğuz Atay gibi vefat edince değeri anlaşılır. Ben sanat filmleri izlemeye Nuri Bilge ile başladım ve yerli yapımların dışına pek çıkamadım. Tavsiyeleriniz olursa memnun olurum. -
Aslında son zamanlarda Nuri Bilge'nin ismi hiç ummadığımız yerlerde de anılmaya başlandı. Hatta bugüne kadar Kültür Bakanlığı'ndan en büyük maddi destek bu film için verildi diye biliyorum. Kıymet bilme konusunda maalesef ülke olarak vefasız davranıyoruz. Sadece sanatta değil, neredeyse her alanda böyle sürüp gidiyor.
Yerli yapımların dışına çıkmak istersen de özelden tavsiyeler verebilirim. -
7/10
Uzun ve sıkıcı bir filmdi. Ama görüntü güzel düzenlenmiş ayrıca oyunculuklarda iyi. Sonu hoşuma gitti yine.İzlediğime memnunum ama pek çok insan yarısında uyur filmin.Sanat filmi falan gibi bir şey bu da. Bir zamanlar anadolu'da filmine benzettim. Kaliteli görüntü , iyi oyunculuk , uzun ve ağır senaryo... çok da vurucu olmayan bir son. Bu filmde aynı o kıvamda.
Bu arada afişte gördüğüm kızın 3 dk lık rolü yok ne diye koymuşlarsa , dönüp dolaşıp konu ona gelecek falan sandım -
Aynen bende biryerde bağlarlar diye düşündüm ama hüsrandı, ama filme yorumum gerçekten hoşuma gitti -
Hocam filmi şimdi televizyondan izledikten sonra yorumunuzu okudum.
Gerçekten bakış açınıza hayran kaldım.
Açıkçası sizinle tanışıp sohbet etmek isterim. ☺️
Bu arada filmi çok beğendim, bir de yeni mezun işsiz, kpss çalışan bir genç olunca insan Sinan da buluyor kendini.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Anlam yüklemek isterseniz; her zamanki gibi efsane
Yalın bir şekilde bakarsanız; sıradan aile içi ilişkiler
Genel izleyici olarak bakarsanız; sıkıcı.
Tipik nbc filmi.
Bunda da bizim aileden birşeyler var ama Sivas, bende daha güzel etki bırakmıştı. Kendimi görmüştüm.
NBC... seninle gurur duyuyorum -
https://www.youtube.com/watch?v=KmdFCN29dTs&feature=youtu.be
Doğu Demirkol Yetenek Sizsiniz sahnesinde yuhlanırken bir anda kendisini Ahlat Ağacı filminin setinde bulmasının ilginç hikayesi. -
Karakterde, babanın vurdumduymazlığı ve soğukkanlılığı olması gerekiyor ama Bu kadar b.ktan bir oyunculuk olamaz. Kütüğe kaş göz çizip koysan, hiç konuşmasa, daha dikkat çekici olurdu.quote:
Orijinalden alıntı: Hobbitkoylusu
https://www.youtube.com/watch?v=KmdFCN29dTs&feature=youtu.be
Doğu Demirkol Yetenek Sizsiniz sahnesinde yuhlanırken bir anda kendisini Ahlat Ağacı filminin setinde bulmasının ilginç hikayesi.
peki şuan ülkede yüzbinlerce gencin sinan'ın durumunda olması..
en iyi ihtimalle güç bela atanıp babası gibi vasat bir hayat sürecek olması... ya da farklı işler kovalayıp alakasız işlerde ekmek peşinde koşacak olması... sosyal hayat yok... aşk hayatı yok... hobiler eğlenceler yok... evlenecek para yok... ev araba alıcak para yok... yok da yok...
-
quote:
Orijinalden alıntı: BlackLeadpeki şuan ülkede yüzbinlerce gencin sinan'ın durumunda olması..
en iyi ihtimalle güç bela atanıp babası gibi vasat bir hayat sürecek olması... ya da farklı işler kovalayıp alakasız işlerde ekmek peşinde koşacak olması... sosyal hayat yok... aşk hayatı yok... hobiler eğlenceler yok... evlenecek para yok... ev araba alıcak para yok... yok da yok...
İnsanları eğitmek için yola çıkmış öğretmen adayların polis olması..
-
Sinan'ın odasında mum ışığında annesi ile konuşurken kar yağmaya başlaması ve dışarı bakıp iç çekmesi. Muazzam bir sahneydi sadece şu sahne bir çok filme bedel..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sen Aydınlatırsın Geceyi -- 25 Mart 2021; 23:56:4 > -
Nbc çok sevmeme rağmen bu filmi ön yargılı izlemiştim.başroldeki karakterin gösterileri falan hiç benlik değildi çünkü. Nbc filmlerini birbirleriyle hiç kıyaslayamam ama bunu ilk üçe koyarım
'kuru otlar üstüne' bekliyorum çaresizce :(
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X