Şimdi Ara

AHMET ÜMİT vs ELİF ŞAFAK (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
0
Favori
683
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Elif Şafak da kim Ahmet Ümit'in yanında Bi Aşk'ı okudum, daha da okumam
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ricky.McFloyd

İkisinide henüz okumadım :D Nedense bilmiyorum Türk yazarlara hep biraz uzak kalmışımdır. halbuki okuduğum kitaplarıda beğendim. Elif Şafak'ın meşhur Aşk'ı almıştım fakat zamanında beğenmemiştim bitiremedim. Bir ara tekrar okumayı düşünyorum. hazır burada da bu iki yazarın hayranlarına rastlamışken tavsiye edebileceğiniz en iyi kitaplarını söyleyebilir misiniz ?

İstanbul Hatırası,Bab-ı Esrar ve Sultanı Öldürmek öneririm Elif Şafak ın Aşk ıda çok iyidir ben sıkılmadan okumuştum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Detective W. -- 22 Mart 2014; 14:23:56 >
  • Ahmet Ümit
  • Ahmet Ümit
  • Tam bir 'al birini vur ötekine' durumu.
  • ikisiylede aram yok :(

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Detective W. kullanıcısına yanıt
    İkisinin dalları çok farklı, her ikisininde bir kitabını okudum sonra okumadım bilmiyorum beni sarmadı en azından.
  • 2 sinin de kitapları elimde olmasına ragmen sıraya koyup da okuyamayanlardanım fikir de belirtemiyorum bu yüzden ama eşim 2 yazarın da kitaplarını okudu ve tarz olarak okudugumuz kitaplar benzerlik gösterdiğinden Ahmet Ümit seçeneği ağır basıyor onun için.
  • quote:

Orijinalden alıntı: XpressMusic34

İkisinin dalları çok farklı, her ikisininde bir kitabını okudum sonra okumadım bilmiyorum beni sarmadı en azından.

+1 bu yüzden karşılaştırmak saçma olur düşüncesindeyim
  • ahmet ümit diyorum elif şafaga grelince iki ayda bir kitap çıkartmaya başladı bu ne hız sanki birileri yazıyor elif şafak a verip bunu yayınlıyor kaliteli bir yazar iki ayda nasıl bukadar kitap peş peşe yazıyor anlamıyorum dogrusu bu konuda DOSTOYEVSKİ SUÇ VE CEZAYI ON BEŞ GÜN GİBİ KISA SÜREDE SUÇ VE CEZAYI YAZDI BUKADAR KISA SÜREDE YAZMA SEBEBİ KUMAR BORCLARINI ÖDEYEBİLMEK İÇİNDİ
  • Ahmet Ümit antepli şimdi hemşerim benim
    Ayrıca elif şafak İskender mesela tam bir piyasa kitabi mesela bir yazar romanında bir konu iki konu maksimum uç konu isler bu kadin dayamış konuyu dayamış konuyu o kadar çok konu vardiki bu romandan en az beş roman daha cikardi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Turnedar -- 5 Nisan 2014; 4:01:57 >
  • İkisi de çok farklı yazarlar. Kıyaslamak yanlış olur.
  • İkisi de kötü yazar. Kötülüğün kıyaslaması olmaz.
  • Ahmet Ümit kesinlikle :) :)
  • Elif Şafak tabikide betimlemeler fevkalade

Ümit tamamen özgün olmayan hep özentilikle olusan kitaplar cıkarıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: efe.1905se

Elif Şafak tabikide betimlemeler fevkalade

Ahmet Ümit yazacağı her kitap öncesi birçok araştırma yapar yazacağı yerlere gider yapacağı betimlemeleri gözüyle görüp not eder.(Örn.Bab-ı Esrar'ı yazmadan önce Konya'ya gitmiş ve gezmiştir.) Senaryolar tamamıyla Ahmet Ümit'e aittir. Sadece bir romanında(hangi kitabı olduğu aklıma gelmiyor) Agatha Christie'nin bir romanından esinlenmiştir ve bunu açıklamıştır. Bunun aksine Elif Şafak'a gelirsek İskender romanının çalıntı olduğu iddiaları vardır.

Bunlar nesnel bilgilerdi şimdi kendi yorumumu geliyim Ahmet Ümit'in betimlemelerini çok daha iyi ve öz buluyorum Elif Şafak ise uzattıkça uzatıyor ve bir süre sonra sıkıyor. Ahmet Ümit'in deyimiyle "mıy mıy" yazıyor

• quote:

Orijinalden alıntı: Detective W.

quote:

Orijinalden alıntı: efe.1905se

Elif Şafak tabikide betimlemeler fevkalade

Ahmet Ümit yazacağı her kitap öncesi birçok araştırma yapar yazacağı yerlere gider yapacağı betimlemeleri gözüyle görüp not eder.(Örn.Bab-ı Esrar'ı yazmadan önce Konya'ya gitmiş ve gezmiştir.) Senaryolar tamamıyla Ahmet Ümit'e aittir. Sadece bir romanında(hangi kitabı olduğu aklıma gelmiyor) Agatha Christie'nin bir romanından esinlenmiştir ve bunu açıklamıştır. Bunun aksine Elif Şafak'a gelirsek İskender romanının çalıntı olduğu iddiaları vardır.

Bunlar nesnel bilgilerdi şimdi kendi yorumumu geliyim Ahmet Ümit'in betimlemelerini çok daha iyi ve öz buluyorum Elif Şafak ise uzattıkça uzatıyor ve bir süre sonra sıkıyor. Ahmet Ümit'in deyimiyle "mıy mıy" yazıyor

Bu yorumun altina imzami atarim.

• İki yazari da hic okumadim ama elif safagin baba ve pic diye kitabi varmis ve igrenc bir kitapmis bunu biliyorum sadece.

• Elif Şafak fazla şişirilmiş balon gibi. Bir gün patlayacak du bakalım ama Ahmet Ümit ise bambaşka bir yazar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Schizophrenia

Elif Şafak fazla şişirilmiş balon gibi. Bir gün patlayacak du bakalım ama Ahmet Ümit ise bambaşka bir yazar.

+1
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.