arkadaşlar overclock yapmaya başladığımdan beri ( yaklaşık 2 ay) stress test için prime 95 i kullanıyordum ve sıcaklıklar 70 li dereceleri buluyordu.
bugün AIDA 64 kurdum ve onunla stress testi yaptım sonuçlarını görünce gözlerim yuvasından fırlayacak noktaya geldi.
Prime 95 %100 cpu kullanımında ısıyı kasa açık alanda olmasına rağmen 70 in altına indirmezken, AIDA 64 kutu gibi yerde duran kasayı %100 kullanımda 50 derecenin üstüne çıkaramadı???
biri bana yardım etsin lütfen kafayı yiyecem yoksa. işlemci soğutucumu değiştirmeyi bile düşünüyordum ama ikiside tam yükteyken nasıl birisi 50 dereceye yükseltirken diğeri 70 e çıkartır aklım almıyor.
Linpack.
Çünkü hem CPU-FPU-RAM-CACHE yükleniyor.
Prime 95 çok güvenilir gelmiyor artık bana.Zira 2 saat test sonrasında hata vermeyen sistem OCCT ile hemen hata veriyor.
quote:
Orijinalden alıntı: ErenOlca
quote:
Orijinalden alıntı: oem
Prime 95 çok güvenilir gelmiyor artık bana.Zira 2 saat test sonrasında hata vermeyen sistem OCCT ile hemen hata veriyor.
yok daha neler ben prime ile stabiliteyi sağladıktan sonra başka hiçbiyerde hata verdiğini görmedim yıllardır
Ben de sizin gibi düşünüyordum ta ki OCCT testini yapana kadar.
hayır ama aradaki farkı görmüyor musunuz uçurum var resmen? bu kadar olması mantıklı geliyor mu size?
o kadar fark imkansız başka birşey var yada resim koyunuz,
benim yaptığım FX-8320 default hızı 3.5ghz H100 soğutma
prime95 1 saat 4.5ghz oc.
Aida64 10 dak.4.5ghz oc.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Commodore_64_ -- 8 Ocak 2013; 22:25:51 >
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme