Şimdi Ara

T9300'ün GHZ'ini 2.30'a Nasıl Sabitleyebilirim? [Çözüldü]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3
Cevap
0
Favori
109
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Biosdan herhangi bir müdahile edemiyorum. Windows 7 üzerinden işlemci güç yönetimini %97'ye çektim. Makine Samsung Rv510 GL40 chipsete sahip 10 senelik bir laptop.

Bu iş için önerebileceğiniz bir program var mı? %100 güçte çalıştırdığım zaman işlemciyi, işlemci Ghz'i sınır değer olan 2.50 Ghz'i aşıp 2.70'lere kadar tırmandığını ve FSB çarpanını 10x'den 13 ve üzerine kadar çıkarmaya çalıştığını gördüm. Bir kaç konuda bunun mavi ekrana neden olduğunu anlattım ancak bu konu hakkında yardım almak için bir konu açmak daha doğru geldi bana.

Şimdi bu durumun ilk başta bios hatasından kaynaklandığını sandım gerçektende çıkmadığını düşündüm ancak şu var, wattmetreye bağlayıp adaptörün çektiği gücü görünce gerçekmiş. 90 watt adaptör 65-85 watt kullanıyor %100 olunca. Normalde eski işlemci T4500 dual core'da 44-45 watta çalışıyordu. Bu boştayken oluyor.

Bu işlemcinin Ghz'ini 2.30'a sabitlersem sorun olmayacak şu an 2 Ghz'de çalışıyor ama değerin doğru olup olmadığından şüpheliyim. %100 olunca 2.70 Ghz oluyor birden 1.98 Ghz'e düşüyor sonra 2.4 Ghz'e yükseliyor sonra 2.70'e çıkıyor tekrar. Nabız gibi resmen  

MSI afternerburner felan kullansam bu iş için olur mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E9F644F03 -- 11 Mart 2021; 1:11:16 >

• Tamamdır halletim thorttle stop ile çözdüm işi. Makineye 11.5 FSB çarpanı verdim 2.30 Ghz'e sabitledim şu anlık bir sorun yok gibi. Task oluşturmadanda programı başlangıçta çalıştırmaya ayarladım kısaca thorttlestop programı daima açık kalacak bilgisayar açık kaldığı sürece bu sayede işlemci çok yüksek değerlere çıkmamış olacak tabii gittim ben biraz ayarlarla oynayıp %100 güçten %97 güce çektim geriye şayet program bug'a girerse yükselmesin çok hızı...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E9F644F03 -- 11 Mart 2021; 1:15:3 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.