Saygılar.. Okulumuzda 1000 kişi var ve her kişiden 100 lira toplanıyor 'Bu para eski parayla 100 milyar(yüz milyar) yapıyor. Tabii bence kesinlikle bu paranın sanki borcumuzu veriyor gibi zorunlu bir şekilde verilmemesi gerekiyor. Ama bir ülkenin sınırları içerisinde yaşıyoruz ve uymamız gereken bazı kurallar var ve bu kurallara uymazsak ''haciz''den ''hapis''e kadar yolu var bu işin. Ben merak ediyorum ki acaba devlet okulundan(lise) ''Aidat'' toplanması ''Türkiye Cumhuriyeti''nin usullerine göre yasal mıdır ?
Not : Bunun üzerine çok araştırma yaptım fakat net bir cevaba kavuşamadım umarım burada net bir cevap gelir.
Antalya Adem Tolunay Anadolu Lisesi'ne gidiyorum 4 senedir, devlet okulu... Her sene 100 lira verdik okuldaki her öğrenci gibi. Babam öğretmen. O biliyor bu işleri. Devlet yardım etmiyor, devletin yardımı hiçbir şeye yetmiyor diyor. Ben de anlıyorum her öğrenciye her dersten yaprak test veriyorlar her sene. Bir güvenlik görevlisi, gece bekçisi, bahçıvan, 2 özel hademe, fotokopi görevlisi.. Yazılı kağıdı paraları. Dağıtılan çalışma kağıdı testleri. Bilgisayar odası. Elektrik su. Daha sayamadığım ekstra bir sürü şey. Kabaca düşünsek bile gerçekten haklılar bu konuda. Yadırgamamak gerek. Bu anlattıklarımla alakası bile olmayıp kötü niyetli müdürler de olabilir zorla para alan o ayrı..
Doğrudur söylediklerin ama ben 11. sınıftayım ve biz okula alınırken bağış adı altında para toplandı her veliden ve bize bu para bitti, şuan okul zor durumda denildi ve aidat istiyorlar. Benim anlamadığım konu şu; neredeyse çorabının rengi sarı ise okula sokmayacak bir sistemin öğrencileriyiz. Peki konu neden para olunca sistem yok oluyor, sadece öğrencilere 100 lira aidat topluyoruz ve vermek ''zorundasınız'' deniyor da bir belge gösterilmiyor. Tabii ki ben de biliyorum ülke eğitime yeteri kadar değer vermiyor ama hiç değilse devlet okulunun özel okuldan farkını gösterse, dönse de para yiyen müdüre bir baksa.. Her neyse bunun içine girdik mi sabahlar akşam olur, bize en azından milli eğitim bakanlığından bir dilekçe gösterseler ve biz de tamam okulun gideri 100 milyarmış, okul zor durumdaymış, verelim desek. Senelerdir resmi bir belge göstermedikleri halde istedikleri parayı vermeyen veya veremeyen öğrencileri eziyorlarsa utanacak onlar değil midir ?