Şimdi Ara

Aile için 1.2 Benzinli mi 1.3 Dizel mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
3.835
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öyle çok fazla gezmeyen, aylık ortalama 600-800 km yol yapan bir aile için 1.2 benzinli araç daha doğru bir seçim olabilir mi?

Opel satış danışmanı, bize ısrarla 1.2 benzinli önerdi. Arada yaklaşık 10.000 TL fark var. Bu farkı kapatmak için ortalama en az 120.000 km yol yapmamız gerekiyormuş. Bu kadar yolu yaptıktan sonra kar etmiyorsunuz, sadece başta ödediğiniz fazla parayı kurtarmış oluyorsunuz diyor adam. Dizel ile kar ettim diyebilmek için en az 200.000 'i devirmeniz lazımmış.

Benim için 120.000'ler, 200.000'ler çok büyük rakamlar. 120.000'e bile 10 yılda zor ulaşırım ben. Satış danışmanın verdiği bu büyük rakamlar gerçekçi olabilir mi? Yoksa elinde benzinli araç çok da o yüzden beni benzinliye mi yönlendiriyor? İşin içinden çıkamadım.

• 1.2 benzinli ile 1.3 dizel arasında 7000 tl fark var. yani 70000 km de amorti eder.aylık 600-800 km edeceksen kesinlkle 1.2 benzinli al.dizel almanı gerektirecek bi durumun yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: corsa83

1.2 benzinli ile 1.3 dizel arasında 7000 tl fark var. yani 70000 km de amorti eder.aylık 600-800 km edeceksen kesinlkle 1.2 benzinli al.dizel almanı gerektirecek bi durumun yok.

1.2 benzinli için 29.500 lira 1.3 dizel için 38.500 lira son fiyat verdi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben Ocak ayında Dizel Opel Corsa Enjoy aldım. Şehirlerarası yolda sürat 110"u geçince inanılmaz ses alıyor.Motor, yol ve rüzgar sesi. Acaba benmi abartıyorum...
  • quote:

Orijinalden alıntı: tarkan4407

Öyle çok fazla gezmeyen, aylık ortalama 600-800 km yol yapan bir aile için 1.2 benzinli araç daha doğru bir seçim olabilir mi?

Opel satış danışmanı, bize ısrarla 1.2 benzinli önerdi. Arada yaklaşık 10.000 TL fark var. Bu farkı kapatmak için ortalama en az 120.000 km yol yapmamız gerekiyormuş. Bu kadar yolu yaptıktan sonra kar etmiyorsunuz, sadece başta ödediğiniz fazla parayı kurtarmış oluyorsunuz diyor adam. Dizel ile kar ettim diyebilmek için en az 200.000 'i devirmeniz lazımmış.

Benim için 120.000'ler, 200.000'ler çok büyük rakamlar. 120.000'e bile 10 yılda zor ulaşırım ben. Satış danışmanın verdiği bu büyük rakamlar gerçekçi olabilir mi? Yoksa elinde benzinli araç çok da o yüzden beni benzinliye mi yönlendiriyor? İşin içinden çıkamadım.

Benzinli tabikide

• Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim. Bugün 2003 model 1.2 benzinli satın aldım. Haftaya teslim edecekler. Dizel almak için ayırdığım yaklaşık 10.000 lira para, benzinli alınca cebimde kaldı. Umarım memnun kalırım.
  • quote:

Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim. Bugün 2003 model 1.2 benzinli satın aldım. Haftaya teslim edecekler. Dizel almak için ayırdığım yaklaşık 10.000 lira para, benzinli alınca cebimde kaldı. Umarım memnun kalırım.

Doğru karar hayırlı olsun Allah kaza bela göstermesin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: mali3737

quote:

Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim. Bugün 2003 model 1.2 benzinli satın aldım. Haftaya teslim edecekler. Dizel almak için ayırdığım yaklaşık 10.000 lira para, benzinli alınca cebimde kaldı. Umarım memnun kalırım.

Doğru karar hayırlı olsun Allah kaza bela göstermesin.

Amin, inşallah. Çok sağolun.
  • benzinli almakla iyi yaptınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 35ga9667

benzinli almakla iyi yaptınız.

Aracı alalı yaklaşık 2 ay oldu. Şu an 1400 km'deyim. Şimdi bu konuyu okuyunca bende iyi ki benzinli aldım diyorum. Yakışı her gün daha da iyi hale geliyor. İlk kalkış sırasındaki performansı da ciddi şekilde arttı. Haftaya 23 nisan tatilini fırsat bilip ilk uzun yola çıkacağım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • merhaba,

araçla aranız nasıl? hala memnun musunuz? :) ben de aynı şu anda düşüncelerdeyim de...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.