Şimdi Ara

Ailelerdeki Saçma İdeoloji. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
4
Favori
6.919
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
144 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    ne alaka bitcoin bitmiyor mu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eğitim eğitim eğitim hersey eğitimle çözülür başka türlü çözülmez

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • CSB yazmayan adam C kullanıcısına yanıt
    Hadi takasa döndük hastalandı doktora gittin sen elma üretiyorsun doktorun elmaya ihtiyacı yok adam takas yapmiyor doğal olarak hadi bir tane buldun doktor bu sefer elmaya ihtiyaciolan eczane ariyacan benzinin bitecek elmaya ihtiyacı olan benzinlikci arayacan

O takas dönemde herkes birşey üretiyordu hizmet sektörü gibi birşey yoktu biri elma üretiyordu diğeri armut takasliyordu

• Siz 1-2 çocuktan bahsediyorsunuz. Gündeydoğuda çalışıyorum. Burada ortalama 5-6 çocuk yapıyorlar. İnanın inekler, davarlar daha değerlidir çocuklarından, öyle muamele ediyorlar çocuklarına.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SaGaNoFE -- 14 Mayıs 2018; 20:4:31 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: SaGaNoFE

Siz 1-2 çocuktan bahsediyorsunuz. Gündeydoğuda çalışıyorum. Burada ortalama 5-6 çocuk yapıyorlar. İnanın inekler, davarlar daha değerlidir çocuklarından, öyle muamele ediyorlar çocuklarına.
    Öyle işte hocam. Yani çok kötü.
  • konudaki "onu yapma bunu yapma" ve "O yasak bu yasak şu günah" baskılarına artı olarak bazı çocuklar özellikle ayıp ve günahlarla büyütülüyor. yapma günah sorma ayıp, ayıp günah, ayıp günah herşeye ayıp ve günah baskılarıyla büyütülen çocuklarda içine kapanma, insanlarla anlaşamama, kendini ifade edememe ve karşı cinsle iletişime geçememe sıkıntıları psikolojik boyutlara ulaşıyor sorunlarla başa çıkamayıp çözüme ulaşamıyorlar. sonra bu çocuklar tecavüzcü ve seri katil olabiliyor.
  • Ustam o kadar haklısın ki anlatamam

5kardesiz 3müz doktor olduk ama bı sor arkada neler yatıyor

Bizde bı zamanlar o hesabı isteyemeyen bırak istemeyi öyle bir yere gidemeyen insanlardik

İstediğin kadar aştığını soyle tamamen atamiyorsun bu illeti

• İlla serseri piç mi olsun herkes. Beyfendi olun, akıllı olun, saygılı olun.
  • Haklısın

• Bir insan nasıl yetiştirilirse o şekilde büyür. Mesela kimse anasının karnında dini inançla doğmuyor. Hep ailesi veya çevresi genelde düşüncelerini belirliyor çocuğun. O yüzden din masalları yerine çocuğa araştırmayı, sorgulamayı, bilimi, sanatı öğretmeli ki çocuğun hayatı ömür boyu renksiz geçmesin.

Maalesef bizim insanımızın geneli nasıl çocuk yetiştireleceğini bilmiyor. ''Ben müslümansam benim çocuğumda müslüman olacak, ben şu takımlıysam çocuğumda o takımlı olacak, biz babadan böyle gördük sen de böyle olacaksın'' gibi saçma sapan ideolojilerle çocuğun hayatı mahvoluyor.
  • noktası virgülüne kadar katılıyorum
  • Deden de babana aynisini soylemistir, o yinede dediklerini yapmistir. Sen kendine bahaneler bulma hayatini ozgurce yasa.

• Ana hatlarıyla doğruluk payı var konunun ve üstteki beğenilen yorumların, itiraz etmiyorum.

Fakat çok sert ve acımasız girmişsiniz.Eğitimsiz, geleceği garanti olmayan aile çocuk yapmasın diye bir mantık olamaz.O ailenin de ailesi yapmasaydı o zaman, veya onun ailesinin ailesi.Bu böyle gider, mantıklı değil.Ayrıca akşamdan sabaha kimsenin bu hayatta ne olacağı belli değil.Garantiye aldım sanırsın, ertesi gün başına bir felaket gelir feleğin şaşar.

İnsanların hayatta majör olarak değer verdiği şeyler belli.Ailesi yani sevmek ve sevilmek ve de inancı.Başka diğer herşey minör değerler.Sen insandan bu değerlerini alırsan bu sefer başına bela alırsın.Çocuk sevgisi çok ayrı birşey.Çocuğu olmayan bilemez.Ayrıca bu bizim dnamıza kodlanmış birşey.Sen kalkıp da bunu da değiştiremezsin.Bizler üremek için yaşıyoruz.Sen kalkıp 50 tane kriter koyup bunları sağlamazsan çocuk yapamazsın dersen kendi tabiatını da inkar etmiş olursun.

Ha ne yapılabilir, sermayeyi çoğaltmaktan başka çaremiz yok.Üretmek, öz sermayeni-kaynaklarını katma değere çevirmek, üretmek için gerekirse sömürmek ki bütün özenilen uygar devletler sömürerek bu noktalarda.Sömürge treni kaçtı, öz kaynağımız da çok kısıtlı hatta sıfır.İşçi gücümüzü kullanmaktan başka çaremiz yok.Doğru politikalarla müttefikleri artırmaktan başka çaremiz yok.Bizim mevcut düzende ve yakın gelecekte güçlü devletlerin kucağından inebilme şansımız yok.O yüzden arzulanan, imrenilen refah düzeyine erişmek ancak lafta kalacak şeyler.

• quote:

Orijinalden alıntı: Bildiğin Odun

Çocuk okutmak boş iş, Verin meslek öğrensin daha fazla kazanır
    nick mesaj uyumu
  • Hayatta her an her şey değişebiliyor. Benim ailem 3 kardeş. Çok fakir hayat çektik 16 yaşına gelene kadar. Ne zaman babam emekl oldu,eski oturduğumuz bina bitti ve kiracı parası geldi o zaman babam parayı gördü. Fakat bir gerçek var 350bin tl arabaya biniyor ama hala ağı dikişli pantolon giyer. Kısaca bize kaldı malı harcayamıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 21Temmuz

Yaparsam 1 de birakcam. Gitcem doktora doktor beni kısırlaştır diyecem. 2.ye gerek yok
    Asıl ikinciye gerek var

• istanbulturkusu İ kullanıcısına yanıt
    İkinciye ne gerek dostum?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: LaciRomantik

İlla serseri piç mi olsun herkes. Beyfendi olun, akıllı olun, saygılı olun.
    Ne alaka bunun serserilik ile? Her özgüveni olan insan serseri mi oluyor? Şimdi hesap bile istiyememek efendilik mi?
  • Eski arkadaşımla yan sınıftan birisini çağırmamız gerekiyordu sınıfın kapısında 2 dakika bekleyip girmeye cesaret edemeyip ikimiz de utanmaktan kaçmıştık.

Sanırsın içerde canavar var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-4C740587D -- 15 Mayıs 2018; 8:37:37 >
  • Param yoksa çocuk yapmayacağım, ne gerek var vs diyenler. Aman üremeyin eksik kalsın. Çoğalıp bu düşüncüleri çocuğa da vermeyin yazık.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.