Şimdi Ara

Ailelerdeki Saçma İdeoloji.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
4
Favori
6.919
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
144 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ya arkadaşlar direk konuya girecem. Örneğin; Adam gençken , çocukken her türlü şeyi yapmış işte karı-kız , haytalık bilmem ne sonra çocuğu olunca o yapacak olunca " yok yapma , ders çalış , dışarı çıkma , onu yapma , bunu yapma " çocuğu neredeyse 15-16 yaşına kadar zaten bu şekilde eğitiyorsun. O yasak bu yasak şu günah diye. E be birader sonra bu çocuk 18-19+ oldu mu bundan girişken , cesur , öz güvenli olmasını bekliyorsun. Ya kardeş sen buna ne verdin ki ne istiyorsun?

Çocuğu yıllarca köşe yastığı gibi oturtmuşsun , bisiklet sürmesine bile ara sıra izin vermişsin sonra " hadi bakayım parçala behçet " . Böyle bir saçmalık olur mu? Ya onu da serbest bırakıp bir şeyler yapmasını , hatalar yapmasına izin vereceksin ya da sonra " oğlm siparişini versene " deyince " annıı snn verr. .... :/ " triplerine giren çoluk çocuklar olur. Ulan hesabı istemeye utanan arkadaşım var. Diyeceği " hesap lütfen " falan. 2 Kelime ama adam cesaret edemiyor. Bence çocuk sahibi olma ehliyeti falan çıkması lazım.

Baktın adamın aylık geliri 1400-1500 lira eğitim düzeyi alfabe ve toplama çıkarmadan hallice vermiyeceksin ehliyeti falan. Ehliyetsiz ailenin çocukları da devletin imkanlarını kullanamayacak. Anca böyle düzelir bu olay. Adamın aylık geliri 1400-1500 lira çocuk yapacak. Sorsan Allah verir diyor. Ya tamam önce versin sonra yapın madem ne aceleniz var?

Sonra çocuk arkadaşlarının yanında 5-10 lira yemek parasını bile hesaplayınca duygusal baba rolü. Ya bu senin eserin hiiç gözlerin sulanmasın.

• %100 katılıyorum , millet çocuk yapmanın ne demek olduğunu algılayabilmeli. İdeolojisi olmayan insanların sıkıntısını çekiyoruz :/

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: maladaptive daydreaming

%100 katılıyorum , millet çocuk yapmanın ne demek olduğunu algılayabilmeli. İdeolojisi olmayan insanların sıkıntısını çekiyoruz :/
    Öyle hocam. Eğitimsiz aile çoluk çocuk yapmasın.
  • Bence para artik kalkmali, eski usul takas usulune donulmeli.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sorun aile kurumu aile kurumu ortadan kalkmadıkça bu tip sorunlar devam edecektir
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-2BA6261ED

Sorun aile kurumu aile kurumu ortadan kalkmadıkça bu tip sorunlar devam edecektir
    Ne istersin insanlar yurtlarda mı büyüsünler?
  • yav arkadaşım o dediğin özgüven hayattan yediğin 2 tokatla yerine gelir zaten. zamanında ders çalışmak, eğitim, geleceğini hazırlamak daha önemli. öyle utangaç, çekingen çocukları koy işe, sosyal bir ortama birkaç aya düzelirler. ha sosyal becerileri biraz eksik olur ama bunlar edinilmesi zor şeyler değiller.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Toplum çok yozlaşmış
    3 hafta önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • bu sorun son zamanlarda benim de oldukca gozume batmaya basladi. ozellile 70lerde dogan ebeveynlerin cocuklari tam da pedagoji ve kisisel gelisim zirvalarinin patladigi doneme denk geldi. gunumuz cocuklari tam bir deney urunu. tum suc bunlarda degil tabii, bireyler de egitimsiz. 30 yil once olsa suru bile emanet edilemeyen cobanlar yetistirecek olan aileler, simdilerde cocuklarina universite okutup bir ise sokmaya calisiyor. ya sen bir birey olarak kendini gerceklestirdin mi ki bir birey daha getiriyorsun dunyaya! cocuk ergenlige girdiginde zaten daha babasi ergenlikten yeni cikmis oluyor. bu cocuk seninle buyumek zorunda mi? batiya bakarsak goruyoruz ki; insanlar bireysel gelisimlerini tamamlayip hayatlarini bir duzene soktuktan, geleceklerini garantileyip kendilerini cocuklarina yetecek kadar egittikten sonra cocuk yapmayi dusunuyorlar. ama burada oyle mi? toplum cozulmez bir dugume dogru gidiyor. bu gidisati ongormemizi saglayacak hicbir muasir medeniyet tarihi de yok malesef. cunku fazlasiyla anormaliz !

• quote:

Orijinalden alıntı: huntertlg

bu sorun son zamanlarda benim de oldukca gozume batmaya basladi. ozellile 70lerde dogan ebeveynlerin cocuklari tam da pedagoji ve kisisel gelisim zirvalarinin patladigi doneme denk geldi. gunumuz cocuklari tam bir deney urunu. tum suc bunlarda degil tabii, bireyler de egitimsiz. 30 yil once olsa suru bile emanet edilemeyen cobanlar yetistirecek olan aileler, simdilerde cocuklarina universite okutup bir ise sokmaya calisiyor. ya sen bir birey olarak kendini gerceklestirdin mi ki bir birey daha getiriyorsun dunyaya! cocuk ergenlige girdiginde zaten daha babasi ergenlikten yeni cikmis oluyor. bu cocuk seninle buyumek zorunda mi? batiya bakarsak goruyoruz ki; insanlar bireysel gelisimlerini tamamlayip hayatlarini bir duzene soktuktan, geleceklerini garantileyip kendilerini cocuklarina yetecek kadar egittikten sonra cocuk yapmayi dusunuyorlar. ama burada oyle mi? toplum cozulmez bir dugume dogru gidiyor. bu gidisati ongormemizi saglayacak hicbir muasir medeniyet tarihi de yok malesef. cunku fazlasiyla anormaliz !
    Aynen öyle hocam katılıyorum. Fransa'dan arkadaşım var. Kanada'da okuyor . İşte pahalı değil mi? vs dedim. Pahalı aslında ama hem euro kazandığımız için hem benim üniversite masraflarım küçüklüğümden beri biriktiriliyor. demişti. Dedim vay anasını be.

• Doğru, katılıyorum ama cahile ehliyet, gelir durumu vs anlatamazsın.
    Cahilse ve öyle kalacaksa alacan pipişkosundaki toşşakişkoları.
    Tüfek olacak ama mermi atmayacak, mis
  • quote:

Orijinalden alıntı: Drima

Doğru, katılıyorum ama cahile ehliyet, gelir durumu vs anlatamazsın.
    Cahilse ve öyle kalacaksa alacan pipişkosundaki toşşakişkoları.
    Tüfek olacak ama mermi atmayacak, mis
    O da doğru da hocam kimse gidip de kendini kısırlaştırmaz ki.
  • Ben zamanında yemin içtim +10 bin den aşağı gelirim olursa asla cocuk yapmayacagım diye. Hoş bu dunyanın halini gördükçe 100 bin gelirim olsa dahi cocuk yapmam o başka konu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi masterkame -- 13 Mayıs 2018; 13:9:10 >
  • RemyDeGourmont R kullanıcısına yanıt
    Onu sen bulup yapacan işte hocam
    Askerlik gibi ya seve seve ya da.. Gibi.

Ona ayrılan bütçe büyük gibi görünse de kazanımı gelecekte en az 50-60 kat olur.
    Devir kalabalık millet güçlü millet devri değil. Egonomi ne kadar iyise parmağında oynatma devri
  • quote:

Orijinalden alıntı: Drima

Onu sen bulup yapacan işte hocam
    Askerlik gibi ya seve seve ya da.. Gibi.

Ona ayrılan bütçe büyük gibi görünse de kazanımı gelecekte en az 50-60 kat olur.
    Devir kalabalık millet güçlü millet devri değil. Egonomi ne kadar iyise parmağında oynatma devri
    Kesinlikle katıldım. Bence aslında her çocuk doğduğunda kısırlaştırılmalı kimyasal yolla. Baktık 20-25 yıl sonra işte hali vakti yerinde olmuş tekrar kimyasal yolla düzeltip çocuk sahibi olmasına izin verilmeli.

• Baba gerksiz. Ya olmıcak ya da naif birisi olcak baba oldum diye idtidar manyaa diktator birisi olmuşsa yay haline onun çocuğunun..

• Bitcoin ile ödeme olması lazım. O zaman bu hesap isteme, para hesaplama derdi olmayacak.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çocuk okutmak boş iş, Verin meslek öğrensin daha fazla kazanır
  • Kesinlikle katılıyorum. Bu şekilde yetişen çocuklarlar ileride mutsuz oluyorlar. Biri demiş iş ortamına girdiğinde düzelir diye. Bu herzaman tutmaz tam tersi de olabilir.
  • Yaparsam 1 de birakcam. Gitcem doktora doktor beni kısırlaştır diyecem. 2.ye gerek yok

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Gördüğüm en mantıklı en doğru konu olabilir.

Biz mahallede büyüdük rahattık, şimdiki site çocuklarına yazık.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.