Bizim toplum bir garip. Etrafımda belçikalı, fransız, ukraynalı, rus, lübnanlı ve amerikalı komşular var. Bu adamlar sigara neredeyse hiç içmiyor. Çocukluk zamanımdan bir Amerikalı dostumun babası 60 yaşında adam her akşam kar kış yaz demeden koşuya gidiyor korulukta. Adam sapa sağlam. Bizim Türkler 60 yaşına gelmeden kalp krizinden bir şeyden gidiyor. Sigara içmiyor. Hiçbirisi kesinlikle sigara içmiyor. Alkol aldıkları oluyor ancak şarap gibi şeyler onlarda çok özel günlerde içiyorlar. Bizim Türklere bakıyorum ağzından cugarayı eksik etmiyor alkolü kafaya dikip kafa 1500 olana kadar hayata devam ediyor. Yetiştirdiği çocuklarda aynı. Liseden intibaren sigara ve alkol kullanmayanı eziklemeye başlıyorlar. Toksik olmamız yetmiyor birde zararlı alışkanlıklarımız var. Çok garip bir toplumuz. Cugara, alkol, arabesk müzikle tuhaf bir kafa yaşıyor insanlar. Kadın erkek fark etmiyor bu arada. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-3ACCB94EC -- 26 Ocak 2025; 16:34:34 > |
Bizim Toplumu Anlamıyorum

-
-
Sigara ben de hiç içmedim 26 yaşındayım ağzıma sürmedim sürmem de. Kızların bile büyük çoğunluğu sigara içiyor ve bunu marifet sanıyorlar bir "açılma" sanıyorlar. Bizim millet kendi sağlığına dikkat etmediği gibi edenleri de bebe olarak görüyor.
-
Alkol çok nadir içerim en son içeli 1 seneden fazla oldu hatta. Çok özel günlerde içerim o da az olur, kafa bulup sapıtacak kadar değil biraz açılacak kadar. Sağlık en önemli şey. Sağlığı olmayanın özgürlüğü asla olmuyor ama bunun değerini bilmiyorlar.
-
Sebebi insan kalitesi.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Sigara içenler keşke sadece içtiğiyle kalsa bir de gidip basbaya kapalı alanlarda, üniversitede uzun otobüs sıralarında içiyorlar, ağızlarından "ya içmeyen de bilmem ne hastalığından ölüyor" lafı da eksik olmaz, içen herkes böyle değil tabi ki ama yine de rahatsız edici
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leopard76 -- 27 Ocak 2025; 1:3:53 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Yolda yürürken önümde sigarasını yakmadan yürüyemeyen bir lale denk gelince sağlam sövüyorum. Açık alanda sigara içmek yasaklanmalı. Hava kirliliğinin büyük bir kısmı sigara içenlerden kaynaklanıyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
cugarama dokunturtmam lo
-
forumda biri vardı, işyerinde happy Friday'e katılmayan kişiye ırkçılık yaparım diyodu. işyerinde herkes içki içip eğlenirken o içmeyecekse gitsin Afganistan'da yaşasın diyodu.
bunu yazan kişinin istisna olduğunu düşünmeyin, ben de bunu yaşadım. iş arkadaşlarımın tamamı içiyor. farklı şirketlerde çalışan kişiler buluşuyoruz hep alkollü mekana gidiliyor. bana hep gülerek iç hadi dene diyolardı ben de zorlamalara dayanamayıp "sadece bi denicem" ayağına içiyodum. sonra fark ettim ki hep içiriyolar. dedim yok içmicem. ben içmeyince bi baktım benle alay etmeye başladılar, sana hayatın keyfini öğretemedik diyolar, bıyık altından gülerek her seferinde bu tarz şeyler diyolar.
anladım ki bunların arsında içki bir seçenek değil zorunluluk. tarikat gibi. sigaranı içecen içkini içecen o zaman kabul görürsün. bunları yapmıyo musun tamam bitti sen artık muhallebi çocuğusun. sen artık öküzsün.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01001101 -- 27 Ocak 2025; 7:46:37 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
Keş gibi her yerde içerler
Ya adam motosikleti durdurdu yaktı sigarayı bir elde direksiyon diğer elde sigara gitti şaka gibi
İki dk içmese ölecek
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Bu grup puzzle'ın birbirini tamalayan parçaları gibi; herkeş kendi gibi birini bulmuş ve aralarında tam bir uyum sağlamışlar.. sen ise orda puzzle uymayan farklı şekle sahip bir parçasın.. Seni törpüleyip kendilerine uydurmaya çalışmışlar ama beceremedikleri için seni puzzle ın dışına atmışlar..
Bu grup kötü arkadaştır. Bunlara takılan bunlar gibi tiryaki ve alkolik olup çıkar... Seni de kendilerine benzetmeye çalışmışlar. İşte bunlardan aslan kaçar gibi kaçmak lazım... Seni kendilerine benzetme çabalarının boşa gittiğini görünce bu sefer iş alay etmeye, kafa bulmaya evrilmiş....
-
bi keresinde şunu yaşadık: farklı şirkete geçmiş olan eski bi çalışma arkadaşımız var, normalde aynı şirketteyken hergün öğlen yemek sonrası cafeye gittiğimiz arkadaş grubumuzdaydı kendisi. neyse işte 2 sene sonra bunla buluştuk akşam, buluştuğumuz yerde eleman oranın alkollü olduğunu öğrenince kibarca "ben bişey içmicem" dedi. çay iç soda iç kahve iç diye zorladılar, istemedi kibarca reddetti hepsini. bişey de demedi. yani burası alkollü falan demedi asla. neyse oturduk 2 saat muhabbet falan. sonra ayrıldık. bunun arkasından konuştular, uyuz adam bunu bidaha çağırmayın falan diye arkasından sayıp sövdüler. halbuki adam itici olacak hiçbir şey yapmadı. sadece dini kaygısı gereği ordan alışveriş yapmak istemedi. ben mesela soda içtim. bana tahammül ediyolar ama beni de alaya alıyolar bi noktada. ben de pek buluşmuyom artık. 3 kere çağırsalar 1 kere gidiyom.
Imkan yok, para yok, huzur yok, ne olmasini bekliyorsun? Zengin toplumlarla degil de diger fakir, geri kalmis toplumlarla kiyaslarsan bizim topluma ozel bir sey olmadigini gorursun.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zuko -- 27 Ocak 2025; 14:21:0 > -
Benim anlamadığım şey şu; seni bunlardan ayıramayan, koparamayan faktörü merak ettim. Sonuçta bunlar bulunmaz hint kumaşı olmadıklarını göre ve seni, diğer arkadaşını aşağıladıkları halde hala daha onlarla az da olsa beraber takılman son derece manasız.. Bundan sonra 10 kere çağırsalar bile hepsini reddetmen en iyi seçenektir...Bunlar, alkole karşı olanlara düşman, hased besliyorlar. Bunları görünce yolunu bile değiştirmeli, hiç muhatap olmamalısın. Ofiste İş ile alakalı zaruri konuşmalar dışında ağız komple kilitli olmalı
-
iş arkadaşı olmamız. geçmişimizin olması. ama zaten son 2 buluşmaya gitmedim.
iş arkadaşından pek arkadaş çıkmaz. adı üstünde iş arkadaşı.. iş bittiğinde sanki arkadaşlık da biter gibi bir durum.... mahalle arkadaşı gibi olamaz... komple silsen hiçbirşey diyemezler... bunlar bir daha ileri geri konuştuklarında, leş gibi alkol kokan ağız kokularınızdan kaçtığım için yanınızda değilim diyerek bunlardan intikamını alabilirsin.. böylece alkole karşı olanlara uygulanan davranışın bir benzeri olarak misilleme yapmış olursun...
-
Aynen öyle hocam. Yetişkin olmuş iş güç sahibi olmuş eğitimli insanların bile hala böyle ergen kafasında olması ülkenin ortalama seviyesini gösteriyor.
Sağlıksız olduğu için içmiyorum ateistim din min umrunda değil desen bile yine seni böcek olarak görür aşağılarlar.
-
bu kişiler alınlarında "içki içmeyenleri sevmiyoruz" yazan bi şapkayla dolaşmıyolar. saygılı görünen, saygılı konuşan kişiler. içkili mekana gidildiğinde görünürde sana hiçbir saygısızlıkları olmuyo. sadece, her gidildiğinde şunu dene bunu dene diye zorla önüne bi içki koyuyolar. dostane şekilde yapıyolar bunu. ben de eh hadi deniyim bari demiştim. başta bi bira içirdiler. sonraki buluşmada şarap. sonraki buluşmada viski. sonrakinde rakı. en son baktım sonu yok. dedim yeter artık hiç içmeyeceğim ben. işte olay orda koptu. normalde dostane şekilde "dene yavv noolacak ehehe" diye yapılan zorlamalar, artık yerini alaycı gülüşlere bıraktı.
sigara konusunda da böyle. mesela buluşmalarda dışarıda oturmak bi seçim değil zorunluluk. çünkü sigara içiyolar. ben "yahu karlı hava içeri girelim" deyince bi suskunluk oluyo, herkes bön bön birbirine bakıyo, sonra tip tip bana bakıp: "noldu hasta mısın" diye soruyo biri. ciddi şekilde soruyo alay ederek değil. yani adamlar senin karlı havada neden dışarda oturuyoz sorunu "çok tuhaf bi soru" olarak görüyolar.
tüm bunların ardından anladım ki, orda bana yer yok. bu kişiler açıktan "içki içmeyene karşıtız" demiyolar asla. ve demeyecekler. ama, hal ve hareketleriyle sana belli ediyolar, sigaran yoksa içkin yoksa neden ordasın?
hayatı boyunca hiç playstation oynamayacak birisi, sırf kendi arkadaşları her akşam playstation cafeye gidiyolar diye onlarla beraber giderse ne olur? sorun olur. playstation cafeye gidiyosan, oynamak zorundasın. ben bunu da yaşadım. en yakınarkadaşlarımın zoruyla gidiyoduk, sözde onlar oynuyodu ben de takılıyodum. ama sonra baktım ki olmuyo. sorun oluyo.
kısacası. herkes dengiyle takılmak zorunda.
ama iş dünyasında, yani bizim sektörde, benim gibi olan sayısı baya az. çoğunluk içer.
outdoor faaliyetlerinde de aynısı geçerli. bisiklet, dağcılık, treking... alayında içki içmeyene yer yoktur desem yeridir. kız bana herkesin önünde "ohhaaaaa içmiyo musun yahu ne muhallebi çocuğusun" demişti. dağ başında yani trekking için gitmişiz akşam çadırları kurmuşuz orda bile yanlarında getirdikleri içkileri içiyolar. ormanda bile garipseniyosun.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01001101 -- 28 Ocak 2025; 14:12:48 >
-
şunu da ekliyim. yıl 2017 idi galiba, Nevşehir'e 1 haftalık bisiklet festivaline gittik. sabit çadır sistemi var, yani çadırları bi otelin bahçesine kurduk ve çadırlar hergün orda duruyo. gündüz bisiklet kullanılıyo, akşam aynı yere dönülüyo. bunu neden yazdım? Turasan şaraplarının fabrika satış mağazası bizim çadırları kurduğumuz bahçenin hemen çıkışındandaydı, yani yürüyerek 1 dakika mesafedeydi. her akşam ordan alınan şaraplar içiliyodu çadırların etrafında çember yapıp gırgır şamata yaparak.
bizim bi arkadaş var, dindar bi aileden geliyo, ki zaten AKP'nin yönetiminde olan bi kurumda çalışıyodu. eleman çaktırmadan üzüm şırası almıştı, zaten şişeleri de aynı, renkleri de aynı :) akşam şarap içer gibi şırayı içiyodu :) orda arkadaş grubu yaptığımız kızlı erkekli 10-12 kişilik bi topluluğumuz vardı her akşam gırgır yaptığımız. 1-2 kişi hariç kimse bilmiyodu onun şarap içmediğini :) eleman öyle idare etmişti :)
-
quote:
alkole karşı olanlara uygulanan davranışın bir benzeri olarak misilleme yapmış olursun
bunu yapamıyosun çünkü azınlıksın.
spor faaliyetlerine git bak, oralarda 1 tane bile alkol almayan birisini bulamıyosun.
ben hobi amaçlı uçuş kursu satın aldım Hazerfen'de Cessna uçaklarıyla uçtum, orda adam katılımcıları tek tek uçuruyo, sonra kahkahalar eşliğinde müzik eşliğinde herkesin katılımıyla şampanya patlatıyo, sana içiyo musun diye sormuyo kimse.
benim enişte triatloncu. gidiyo faaliyete, adamlar şampanya patlatıyolar eline tutuşturuyolar.
Kapadokya'da balon'a bindin mi? bindiysen bilirsin, uçuşun sonunda uçuşu bitirdiğin yer çöl gibi bi alan olur, dağ başı olur yani. hemen oraya 4x4 araç gelir ve sen daha ayağa kalkana kadar beyaz örtülü masayı aracın arkasından çıkartıp kurarlar ve seyyar müzik sistemiyle müzik açıp şampanya patlatırlar, kahkahalar eşliğinde, hemen kadehlerle eline tutuştururlar. kimse sana sormaz içiyo musun diye. dağ başı bi yerdesindir ama orda bile şişe patlatılır.
git paraşütle atlama faaliyetlerine katıl, onlar da aynıydı.
tabi AKP sonradan bunlara baya bi el attı. baya yasak getirdi. şimdi şekil olarak aynısı yapılıyo, ama alkolsüz meyveli-gazlı bir tür kokteyl kullanılarak yapılıyo.
yani bu tarz aktivitelerde eskiden beridir 1 adet bile alkol kullanmayan birini göremiyosun. dindar kesim adeta bu faalitlerden soyutlamış kendini.
-
O kızın ağzına v çarpmak lazımmış aslında bir tane. Görürdü kim muhallebi çocuğu.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Benzer içerikler
- direksiyon sınavına 3. kez girenler
- bittibitiyor güvenilir mi
- düz çizgi
- transformers armada türkçe dublaj
- metromall döviz bürosu
- samsung projeksiyonlu telefon
- ince belli çay bardağı emojisi
- 5g nedir zararları
- penis nakli
- telegram indirim
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X