Şimdi Ara

Bizim Toplumu Anlamıyorum (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
0
Favori
548
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Ben 10 senedir içmiyorum hacım o konuda sorun yok ancak kolay demeyeceksin milletle sigara içiyorlar diye uğraşmayı bırak özetle insanlara saygılı ol yani deneyimlemedigin konularda konuşmanı tavsiye etmiyorum. Bak alkol bağımlılıgı da var eroin ve uyuşturucu bağımlılığı falan da var ben alkol eroin uyuşturucu bağımlısı hiç olmadım o yüzden bırakmak nasıl bir şey bilmiyorum ama alkol kullananları da aşağılamıyorum bağımlılık bağımlılıktır sanal ortamda da olsa millete saygı duyacaksın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 28 Ocak 2025; 20:49:12 >
  • Bu kafada olduğunuz sürece, kendinizi zehirleyip kendini zehirlemeyenleri sanki anormal olan onlarmış gibi gördüğünüz sürece saygıyı hak etmiyorsunuz. Türkiye'de bunun değişmesi çok zaman alacak gerçi, daha birkaç sene önce kapalı alanlarda otobüste falan sigara içmek serbestti bu ülkede o yüzden şaşırmıyorum. Sigara içen tayfadan senin mesajlarını like'layanlar da bunun kanıtı bu arada  

Ayrıca sigara içenin kendi sağlığına saygısı yok neyin saygısını bekliyorsunuz? Üstelik o sigarayı otobüs duraklarında, yolda yürürken vs. içerek içmeyen insanları da zehirleyerek asıl saygısızlığı siz yapıyorsunuz ama saygı bekliyorsunuz öyle mi :)

Kısacası bu tartışmayı daha fazla uzatmayacağım çünkü önce sağlıklı bir insan gibi düşünmeniz gerekiyor. Bağımlılarla yapacağım tartışma bu kadardır.

• Headlong Into Carnage kullanıcısına yanıt
    sigara bağımlılığı nöral (beyin sinirleri ile ilgili) bir gerçekliktir.

aslında hepimiz Maslow'un köpekleri gibiyiz. hepimiz dopamin salgılama ile belli eylemleri ilişkilendiriyoruz. burada "ilişkilendirme" denilen şey, beynimizdeki nöron dizilim ve katsayılarının ona göre ayarlanmasıdır. bu ayarlanma olayı bir kez oturduktan sonra kolay kolay değiştirilemez.

mesela ben çikolatalı kurabiyeye bayılırım, ve yediğimde dopamin salgılarım. sen benim beynimdeki bu katsayıları kolay kolay değiştiremezsin, yani kurabiyeyi yediğimde dopamin salgılamayacak duruma getiremezsin beni. bu sebeple ben aslında çikolata-şeker ve kurabiye bağımlısıyım. ölçülü tüketirim ama düzenli tüketirim. zira benim sigara-alkol-uyuşturucu bağımlılığım yok. bunun yerine böyle kurabiye-çikolata bağımlılığım var.

sigara'nın kurabiye'den farkı, dopamini daha çabuk ve şiddetli salgılatması. bu da bağımlılığın şiddetini çok yukarı bi seviyeye taşıyor.

mesela ben fıstığa da bayılırım. ben düzenli fıstık yiyerek kurabiye yemeyi bırakabilirim. ama sigara tiryakisi olsaydım, fıstık yiyerek sigara'yı bırakamayacaktım. fıstığın dopamin salgılatma gücü kurabiye'nin gücüyle müdacede elebilir, ama sigara'nın dopamin salgılatma gücüyle müdacele edemez.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Neyse sana engeli bastım anlaşılan hayatta tek başarın sigaraya hiç başlamamış olmak. Senin gibi bir adamla zaman kaybedemem. Söyledigim gibi başla bırak görelim.. 2015 yılından beri sigara içmiyorum ve bir daha içmeyi düşünmüyorum ancak senin gibi adamlar bu konunun dışında çünkü hayatında hiç sigara içmediğin halde gelip burada millete goygoy yapıyorsun yapmadığın, deneyimlemediğin, hayatta hiç alakan olmamış olan şeylerle ilgili konuşma hakkın yok özetle.. Bir konuda konuşabilmek için o konuda bir deneyimin olmalı. Bu hayatında hiç renk görmemiş kör bir adamın kırmızıyı tarif etmesi gibi bir şey özetle.. Sen kimsin yahu demezler mi adama? ahahah

Durakta falan Suratıma üflüyorlar falan mevzusunda da bal gibi mis gibi üflerler ve üflemeye devam edecekler özel araba al bin madem sigara içmeyen adam da gelir suratına hapşırır corona kapıp yatak döşek yatarsın icabında ahahaha

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 28 Ocak 2025; 21:3:10 >

• Sigara içen birinin seviyesi yine şaşırtmadı mesaja bak  

• Headlong Into Carnage kullanıcısına yanıt
    kola ya da sigara içenlere: "aptalsınız, paranızla kendinizi zehirliyonuz" diyen çok kişi var. bu kişiler hayatın nasıl işlediğini çözememişlerdir.

herkes aynıdır. hayatında hiç sigara-alkol içmemiş biriyle, alkolik biri aynıdır.

çünkü hepimiz, bize fayda sağlamayan, ama bize keyif veren, dopamin salgılatan bir dizi eylemlerin bağımlısıyız, tüm ömrümüzü bu eylemleri tekrar tekrar yaparak geçiririz:

- dizi / film izlemek
    - forumda laklak yapmak
    - yemeği yağlı yemek, karbonhidrat yemek
    - farklı yollarla şeker tüketmek
    - hareket etmek yerine ekran başında durgun yaşamak

hepimizin hayatımızın ciddi kısmı böyle keyif unsurlarıyla geçer. bunların hepsi faydasızdır ve çoğu zararlıdır. ama yine de herkesin hayatı bunlarla geçer.

bu sebeple herkes aynıdır. ve bu kötü bişey değildir. hayatın anlamı bu. hayata keyif almak için geldik. bu sebeple full ot yiyerek beslenmiyoruz. bu sebeple full çalışmak yerine çoğu vaktimizi boş eylemlere harcıyoruz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• 01001101 kullanıcısına yanıt

Hayatında hiç sigara alkol ve uyuşturucu madde kullanmamış biriyle, kullanmış ancak bırakmış biri çok farklıdır.

Dizi, film, laklak, yemek gibi şeylerin bağımlılığı daha hafif ancak sigara, beyindeki dopaminin yerine geçiyor ve sigara bağımlısının beyni dopamin salgılamıyor. Yani sigara yoksa dopamin yok. Senin beynindeki nörotransmitter arıza veriyor yani ve sigara nörotransmitter yerine geçiyor.

Bu yüzden bırakmak çok güçtür. Ben sigara içerken, kız arkadaşım olacak tipleme aynen bu hayatında hiç sigara içmemiş eleman gibi bana üst perdeden konuşuyordu, belki beni gaza getirip bıraktırtmak için öyle davranıyordu sigara yerine kızı başımdan atmayı ve sigara içen kıza geçiş yapmayı bile düşünmüştüm ama öyle saçma sapan konuştu ki, ağzına vurmak yerine sigarayı bıraktım ahahaha

Fakat böyle tiplerden hoşlanmıyorum çünkü deneyimlemedikleri konularda konuşuyorlar bu eleman yemin ederim ki, sigaraya başlasın en az 50 sene içer hasta bakıcıya ölüm döşeğinde bile bir sigara versene der fakat konuşuyor işte klavye bulmuş yazıyor özetle haahhaa

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 28 Ocak 2025; 21:14:34 >

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.