Şimdi Ara

Bizim milletin ne bu araba sevdası?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
122
Cevap
2
Favori
8.068
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
76 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Tamam erkek için araba önemli bir şey kabul. Her şeyden önce ihtiyaç olan bir şey. Çocukluk arkadaşım 24 yaşında gırtlağa kadar borcu var geçen kredi çekti gidip araba aldı. Yine son dönemlerde ötv’ye söven ne kadar arkadaşım varsa bu son yılda çoğu araba aldı. Millet borcun içinde yüzmekten zevk mi alıyor anlamadım. Adam benden dal sigara dileniyor altında arabası var. Ulan ben mi zenginim bu mu? Düşün 100 bin lira borcun var kredi çekip bir külüstür araba alıyorsun. Aldığın araba da sanayiden çıkmıyor. Bizim millet ruhunu satar son çıkan telefonla iyi kötü bir araba alır. Kiminle muhabbet etsem 5 dakika sonra laf geçim sıkıntısına, borca geliyor. Bakıyorum telefon son çıkan iPhone, elde araba anahtarı. Ama sigara uzat kanka, interneti aç kanka. Bizim millet parayı kullanmayı bilmiyor. Bir de borç yarıştırma muhabbeti var sanki marifetmiş gibi ona hiç gelmiyorum.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• İki sene bir şey değil sen hayatında hiç mi zorluk görmedin hiç mi öğrencilik yaşamadın? Ne keyif adamıymışsın yok kahvemi içmem lazım, yok yemeğimi yemem lazım... Bu kafayla hiçbir şey sahibi olamazsın. Sigarayı bırakıp parasını kenara koysan sadece onunla bile bir şeyler sahibi olabilirdin.

Adam 2 sene borcunu öder araba sahibi olur sen de bu kafayla gelirsin 30 yaşına hala eşini dostunu otobüslerde süründürürsün insanların ter kokusuyla osuruk kokusuyla beraber sırnaş dolaş gidersiniz. Adam haftasonu basar gider şehir dışına gezer tozar sen evinde oturursun o kadar yol mu çekicem dersin. Sonra neyse ben 2 sene stres çekmedim deyip kendini avutursun.

Peynir ekmekten beyinleri tarumar olmuş. Bana da diyor kahve, sigara içme araba al hahahahahahah. Valla kahvemi de içiyorum sigaramı da tüttürüyorum keyfimdeyim. Altımda kıytırık bir araba olsun diye aç dolaşamayacağım. Herkesin kendi tercihi yine bir şey demiyorum. Benzin yok diye park ettikleri yerde saatlerce arabayı izlemekten mutlularsa diyecek lafım yok.

Ha otobüs ha metro, orada da insanlara sarılarak ter kokusu çekerek gitmiyor musun? Genel olarak toplu taşıma işte. Metro seni şileye götürebiliyor mu silivriye götürebiliyor mu? Ya da sen Londrada mı yaşıyorsun her mahalleye metro mu var? Haftasonu ben basar giderim deniz görürüm temiz hava görürüm sen aynı devam...

O adam ömrü boyunca bunları çekmeyecek sen bunu kavrayamamışsın. 2 sene kemerini sıkar sonra kafası rahat. Sen hiç öğrencilik yaşamamışsın hiç sıkıntı çekmemişsin anlaşılan ailenin tek çocuğusun keyif adamı yetiştirmişler   Ekonomi bu kadar kötü değilken biz de borca girip aracımızı aldık. O zaman 150 bin olan araç şu an 500 binin üzerinde. 1.5 sene borcumuzu ödedik şu an kafamız da rahat cebimiz de rahat emin ol senden de lüks yaşıyorumdur. Kafama eser basar giderim bi abant gölüne, sapanca gölüne. Misafirim, eşim, dostum gelir havalimanından alırım istanbul turu attırırım kapısına bırakırım, hiçbirini 20 milyonluk şehirde toplu taşımada süründürmem. İstanbulun keyfini de ben çıkarırım. Bir yere metro varsa oraya zaten gidilmez ne kadar insan varsa doluşur oraya gider ben ise sessiz sakin yerlerde gezer keyfime bakarım  

Ben de bu yorumu ilk kim yapar diyordum. İki-üç sene borcun stresini çekip saçımı dökeceğime, peynir ekmek yiyeceğime imkanım doğrultusunda hareket ederim. Bir senin gibiler akıllı zaten. Borç yiğidin kamçısıdır deyip krediyle binemeyeceği arabanın yükünün altına girip millete “kınkı bı sıgırı ızıtsını” demek bana göre değil. Ne o kadar aciz karakterdeyim ne de şartları düşünmeden hareket edecek kadar akılsız biriyim. Ben de kredi çeker çekerim altıma iyi kötü bir şey. Niye her ay para denkleştireyim diye yememden, içmemden, keyfimden kısayım? Oturduğum mekanda kahvemi içip yemeğimi yiyorum arabası olan arkadaşlarım bir çay içip ikinciyi bu ısmarlar mı diye gözümün içine bakıyor. Valla çok şükür yaşıma göre aklım başım gayet yerinde. Kredi çekip borç yarıştırmaya devam edin benim kafam o kadar ucuz çalışmıyor. Kıytırık megane’a imrenecek hâlim de yok. Adamlar benzin gitmesin diye klima açmıyor aynen çok akıllısınız.
  • gösteriş,imrenme

• Evet doğru millet iyice kafayı yedi bu borçlardan intihar etmeye kalkarlar. Kim olursa olsun görünce üzülüyorum.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Recaizade mahmut ekrem'i oku anlarsın

• Araba sevdası🔥🔥

• İnsanlar ihtiyac ve hevesten araba almak zorunda kalıyor araba gelişmiş ülkelerde lüks değil.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İbrahim770 kullanıcısına yanıt

Bunu yazmaya girdim

arabanın lüks görüldüğü tek avrupa ülkesi türkiye

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ne kadar garip insanlar var
    8 yıl önce açıldı
    Bu ne kardeşim heryerde.siyaset
    3 yıl önce açıldı
    Bu ülkede polis niye var ?
    8 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Belki yatırım yapıyorlardır, ne de olsa yeni zamlar yolda

• Durumu yokken gösteriş için öyle borca girende salaktır zaten araba diğer ülkelerde pek lüks değil ama sen kalkıp onlar yapıyorsa bende yaparım diyip onlarla aynı durumda olmadığın halde borç içinde araba alıyorsan bu senin salaklığın cidden bizim millete format atmak lazım

• Ulaşılabilirlik.
    Mesela abd de bir çocuk cep harçlıklarını biriktirerek araba sahibi olabilirken burada o araç için yıllarca çalışıyorlar.

İnsan ulaşamadığı veya zor ulaştığı şeyleri her zaman arzular.

• Yatırım amaçlı araba alınıyor artık. Bütün yatırım araçlarından fazla pirim yapıyor+ulaşım ihtiyacını karsiliyorsun. Daha ne

• Arabasız hayat gecmez
    Borcsuz kredisiz hicbir sey alinmaz

Suan düzgün bir telefon 5000tlden başlıyor gercekten iyi bir telefonsa en az 7000

Arabalar zaten kazik en en en son 100 binverebilirsin 100 binden asagi alacagin arabadan hayir gelmez mecbur borc alacaksin

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gösteriş budalaları çünkü

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • gösterişle alakası yok,araba fiyatları her gün artıyor,adam istese 2 ay sonra arabayı satar,kredi borcunu kapatır,üstüne kÂr bile yapar 

• ben de anlamiyorum. dh de hep konu aciliyor fiyatlardan. 150 binim var araba alamiyorum huhuhu diye. benim cebimde 150 tl yok adam devlete isyan edelim diyor cok vergi aliniyor diyor sanki sadece arabadan vergi aliniyor ulkede baska seylere ses cikarsalar araba fiyatlarida otomatik olarak inerdi. bu millet herseyin en kotusunu hakediyor. beter olun diyorum sadece.

• 2023 te hangi parti gelirse gelsin bu otv yi indirmeyecek çünkü otv devletin belki de tek gelir kaynağı oldu

• Bunların hepsi Recaizade Mahmut Ekrem döneminde başladı. Tanzimattan beri böyle

• Sadece araba sevdası mı

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.