Hayatında 1000 lira kazanmamış hamza Hayat senide çok yordu ya < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Bizim milletin ne bu araba sevdası? (3. sayfa)
-
-
quote:
Orijinalden alıntı: BobbyLeoHayatında 1000 lira kazanmamış hamza
Hayat senide çok yordu ya
boşa dewam
-
Burada bana laf yetiştireceğine git stajını yap kizdirma büyüklerini
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Kudurquote:
Orijinalden alıntı: BobbyLeoBurada bana laf yetiştireceğine git stajını yap kizdirma büyüklerini
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Parayı kullanamayan sen misin arkadaşların mı bu konuyu bir düşünmek lazım öncelikle
Arabası olan telefonu olan mı yoksa bir mobil internet ve sigara üzerinden bunları söyleyen mi sence
Kendin de demişsin araba bu devirde şart arkadaşım. Yaşlarınız genç, gezip tozacaksınız. Yeri gelecek arkadaşınla yeri gelecek bir kızla bir yerlere gideceksiniz evinden alıp bırakacaksınız. Borçsuz araba alınmaz zengin değilsen, arkadaşın 1-2 yıl çeker sonra rahata kavuşur altında arabası olur sen de benden sigara istiyorlar diyip otobüslere binersin
-
Yaşadığım yerde yaz aylarında sıcaklık 40 derecenin üzerine çıkıyor. Bu sıcaklık koşullarında merkezde bir işini halletmek için vasıta şart. Motosiklet güvensiz bir taşıma aracı gibi geliyor, bu nedenle arabaya yöneldim.
para biriktiremeyenler için araba almak akıllıca olabilir. hem paranızı bağlamış olacağınızdan dolayı olarak birikim yapmış olursunuz (istediğinizde nakde çevirebilirsiniz) hem de işlerinizi görürsünüz.
-
Ben de bu yorumu ilk kim yapar diyordum. İki-üç sene borcun stresini çekip saçımı dökeceğime, peynir ekmek yiyeceğime imkanım doğrultusunda hareket ederim. Bir senin gibiler akıllı zaten. Borç yiğidin kamçısıdır deyip krediyle binemeyeceği arabanın yükünün altına girip millete “kınkı bı sıgırı ızıtsını” demek bana göre değil. Ne o kadar aciz karakterdeyim ne de şartları düşünmeden hareket edecek kadar akılsız biriyim. Ben de kredi çeker çekerim altıma iyi kötü bir şey. Niye her ay para denkleştireyim diye yememden, içmemden, keyfimden kısayım? Oturduğum mekanda kahvemi içip yemeğimi yiyorum arabası olan arkadaşlarım bir çay içip ikinciyi bu ısmarlar mı diye gözümün içine bakıyor. Valla çok şükür yaşıma göre aklım başım gayet yerinde. Kredi çekip borç yarıştırmaya devam edin benim kafam o kadar ucuz çalışmıyor. Kıytırık megane’a imrenecek hâlim de yok. Adamlar benzin gitmesin diye klima açmıyor aynen çok akıllısınız.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
Şu konuya girerken bile atılacK yorumları tahmin edip girdim zaten şaşırtmadılar beni. Bunlar botmu acaba Allah ülkeye botmu atıyor onu düşünüyorum artık. Biri demiş beğenmiyorsan kapı oradaa biri demiş sana giren cıkan ne ulan bunlar ne böyle bilerekmi yapıyorlarquote:
Orijinalden alıntı: babayı izle
Ben de bu yorumu ilk kim yapar diyordum. İki-üç sene borcun stresini çekip saçımı dökeceğime, peynir ekmek yiyeceğime imkanım doğrultusunda hareket ederim. Bir senin gibiler akıllı zaten. Borç yiğidin kamçısıdır deyip krediyle binemeyeceği arabanın yükünün altına girip millete “kınkı bı sıgırı ızıtsını” demek bana göre değil. Ne o kadar aciz karakterdeyim ne de şartları düşünmeden hareket edecek kadar akılsız biriyim. Ben de kredi çeker çekerim altıma iyi kötü bir şey. Niye her ay para denkleştireyim diye yememden, içmemden, keyfimden kısayım? Oturduğum mekanda kahvemi içip yemeğimi yiyorum arabası olan arkadaşlarım bir çay içip ikinciyi bu ısmarlar mı diye gözümün içine bakıyor. Valla çok şükür yaşıma göre aklım başım gayet yerinde. Kredi çekip borç yarıştırmaya devam edin benim kafam o kadar ucuz çalışmıyor. Kıytırık megane’a imrenecek hâlim de yok. Adamlar benzin gitmesin diye klima açmıyor aynen çok akıllısınız.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
İki sene bir şey değil sen hayatında hiç mi zorluk görmedin hiç mi öğrencilik yaşamadın? Ne keyif adamıymışsın yok kahvemi içmem lazım, yok yemeğimi yemem lazım... Bu kafayla hiçbir şey sahibi olamazsın. Sigarayı bırakıp parasını kenara koysan sadece onunla bile bir şeyler sahibi olabilirdin.
Adam 2 sene borcunu öder araba sahibi olur sen de bu kafayla gelirsin 30 yaşına hala eşini dostunu otobüslerde süründürürsün insanların ter kokusuyla osuruk kokusuyla beraber sırnaş dolaş gidersiniz. Adam haftasonu basar gider şehir dışına gezer tozar sen evinde oturursun o kadar yol mu çekicem dersin. Sonra neyse ben 2 sene stres çekmedim deyip kendini avutursun.
-
Valla ben sigaramdan, kahvemden kısamam. Cebimdeki paraya bakarım şartların müsaade ettiği kadarıyla hareket ederim. Keyfi adamlığı ile alakası yok. Benim için endişe etme otobüse binmeyeli epey oldu kapımın dibinde metro var. Araba lazım oldu mu da kiralıyorum.
-
Peynir ekmekten beyinleri tarumar olmuş. Bana da diyor kahve, sigara içme araba al hahahahahahah. Valla kahvemi de içiyorum sigaramı da tüttürüyorum keyfimdeyim. Altımda kıytırık bir araba olsun diye aç dolaşamayacağım. Herkesin kendi tercihi yine bir şey demiyorum. Benzin yok diye park ettikleri yerde saatlerce arabayı izlemekten mutlularsa diyecek lafım yok.
-
Ha otobüs ha metro, orada da insanlara sarılarak ter kokusu çekerek gitmiyor musun? Genel olarak toplu taşıma işte. Metro seni şileye götürebiliyor mu silivriye götürebiliyor mu? Ya da sen Londrada mı yaşıyorsun her mahalleye metro mu var? Haftasonu ben basar giderim deniz görürüm temiz hava görürüm sen aynı devam...
O adam ömrü boyunca bunları çekmeyecek sen bunu kavrayamamışsın. 2 sene kemerini sıkar sonra kafası rahat. Sen hiç öğrencilik yaşamamışsın hiç sıkıntı çekmemişsin anlaşılan ailenin tek çocuğusun keyif adamı yetiştirmişler Ekonomi bu kadar kötü değilken biz de borca girip aracımızı aldık. O zaman 150 bin olan araç şu an 500 binin üzerinde. 1.5 sene borcumuzu ödedik şu an kafamız da rahat cebimiz de rahat emin ol senden de lüks yaşıyorumdur. Kafama eser basar giderim bi abant gölüne, sapanca gölüne. Misafirim, eşim, dostum gelir havalimanından alırım istanbul turu attırırım kapısına bırakırım, hiçbirini 20 milyonluk şehirde toplu taşımada süründürmem. İstanbulun keyfini de ben çıkarırım. Bir yere metro varsa oraya zaten gidilmez ne kadar insan varsa doluşur oraya gider ben ise sessiz sakin yerlerde gezer keyfime bakarım
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aberrant Warden -- 11 Temmuz 2021; 14:49:41 >
-
İnsanımızın doğru düzgün uğraşları yok. Özgür düşünebileceği bir "garajı" yok. Şahsi alanın dar oluşu, her şeyi kısıtlamasına sebep oluyor. Fikirler dar, sığ. Haliyle herkesin aynı şeyi yaptığı kültürel yozlaşma devam ediyor. Derdi imanı araba olan adamlar Amerika'da da var. Hatta instagram'ı aç, bazı müthiş güzel ablalar var "araba hastası". Ancak yaşam biçimi haline getirenlerin oranı yine de az.
Otomobil zevk meselesidir. Bir ihtiyaçtır. Lüks değildir. Ancak bizim gibi gelişmemiş ülkelerde gösteriş merakı yüzünden yağı bol bulan arap misali abartılıyor. Buna ekonomik faktörler de eklenince, otomobilin alım gücüyle ilintili bir ürüne dönüşmesi kaçınılmaz oldu.
-
quote:
Orijinalden alıntı: babayı izleValla ben sigaramdan, kahvemden kısamam. Cebimdeki paraya bakarım şartların müsaade ettiği kadarıyla hareket ederim. Keyfi adamlığı ile alakası yok. Benim için endişe etme otobüse binmeyeli epey oldu kapımın dibinde metro var. Araba lazım oldu mu da kiralıyorum.
Sigarayı bırak ona verceğin parayı kaliteli yemeklere verirsin haftada 2-3 kere
Zaten bir paket sigara üç gün gidiyor bana hocam öyle çok içmiyorum. Uzun zamandır bu böyle.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: babayı izle
Zaten bir paket sigara üç gün gidiyor bana hocam öyle çok içmiyorum. Uzun zamandır bu böyle.İyi yine az içiyormuşsun
araba lüks değil bir ihtiyaçtır
-
quote:
Orijinalden alıntı: Guest-1C9B63C59araba lüks değil bir ihtiyaçtır
Şimdi bu arabanın tarzınada bağlı s class amg'ye ,yada sls'e kimsenin ihtiyacı yok ama herkes ister.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-39A3D5E9A -- 11 Temmuz 2021; 18:43:16 >
onlar lüks tüketim için yapılmış ihtiyaç için değil ben normal binek araçlardan bahsettim yorum yaparken bana sorarsan ayağımı yerden kessin yeter fazlasını istemem slsmiş amgmiş umrumda değil ama çoğu insan evet dediğin gibi ister.
-
quote:
Orijinalden alıntı: Aberrant WardenHa otobüs ha metro, orada da insanlara sarılarak ter kokusu çekerek gitmiyor musun? Genel olarak toplu taşıma işte. Metro seni şileye götürebiliyor mu silivriye götürebiliyor mu? Ya da sen Londrada mı yaşıyorsun her mahalleye metro mu var? Haftasonu ben basar giderim deniz görürüm temiz hava görürüm sen aynı devam...
O adam ömrü boyunca bunları çekmeyecek sen bunu kavrayamamışsın. 2 sene kemerini sıkar sonra kafası rahat. Sen hiç öğrencilik yaşamamışsın hiç sıkıntı çekmemişsin anlaşılan ailenin tek çocuğusun keyif adamı yetiştirmişler Ekonomi bu kadar kötü değilken biz de borca girip aracımızı aldık. O zaman 150 bin olan araç şu an 500 binin üzerinde. 1.5 sene borcumuzu ödedik şu an kafamız da rahat cebimiz de rahat emin ol senden de lüks yaşıyorumdur. Kafama eser basar giderim bi abant gölüne, sapanca gölüne. Misafirim, eşim, dostum gelir havalimanından alırım istanbul turu attırırım kapısına bırakırım, hiçbirini 20 milyonluk şehirde toplu taşımada süründürmem. İstanbulun keyfini de ben çıkarırım. Bir yere metro varsa oraya zaten gidilmez ne kadar insan varsa doluşur oraya gider ben ise sessiz sakin yerlerde gezer keyfime bakarım
Bu konulara bakip aracimi zamaninda almasaydim su an hala tabanvay evde dizimi kirip oturuyor olurdum zira artik mevcutta araba sahibi olmayip da sifirdan almak isteyenler icin ulasilamaz rakamlara geldi araclar. Turkiyede Marmara, Ege, Akdeniz’de gitmedigim, gormedigim guzellik kalmadi. Cektik kredimizi aldik arabamizi. Zamaninda tanidiklar yakinlar yav o kadar borca girilir mi yav o kadar paraya araba mi alinir diyordu simdi agizlarinin suyu akiyor :) Su an en büyük lüksleri AVM gezintileri yapmak boş boş. Borc harc diyenlere guluyorum ee odedik bitti 2 senede su an evimin onunde aracim var canim istiyor aksam uzeri gezmeye cikiyorum. Yagmurda karda konforlu sekilde seyahat ozgurlugum var. Agustos ilk haftasi baslayip Eylul’e kadar da Marmara, Ege turu yapacagim. Burada borc harc diyenler kahve sigara icmeye devam etsin lol.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Six Feet Under. -- 11 Temmuz 2021; 19:34:5 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X