Bu kadar borcun altında ezilenleri anlamıyorum, borçları varken rahat yaşayanları hiç anlamıyorum. Bu zamana kadar ailecek hiç kredi çekmedik hep elimizde ne varsa onla alabildiğimizi aldık. Kimseden borç dilecek duruma düşmedik Allah’ta düşürmesin. Fatura borcu vergi borcu bile bazen huzurumuzu bozuyor. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Bizim milletin ne bu araba sevdası? (4. sayfa)
-
-
Gecenin 3'ünde aileden birini hastaneye yetiştirmek zorunda kaldığınızda anlarsınız araba sevdasını.Taksi çağırırım araba kiralarım vs o işler öyle olmuyor en zor en dar anınızda milletin ağız kokusunu çekmek ister misiniz? Taksici tamam der,1saat evi bulamaz,sende kan ter hadi abicim hadi abicim gel artık diye kendini döversin.Ya da araba kiralaman gerekir adam 1 gün veremem en az 3gün kirala der.Bayram arifesi araba bulunmaz o rent a carcı bu rent a carcı arar durursun yok varsada lüks araba vardır 500 lira yerine sana 1500 liraya patlar.Kendi araban gibisi yoktur
-
quote:
Orijinalden alıntı: DH | equ*Gecenin 3'ünde aileden birini hastaneye yetiştirmek zorunda kaldığınızda anlarsınız araba sevdasını.Taksi çağırırım araba kiralarım vs o işler öyle olmuyor en zor en dar anınızda milletin ağız kokusunu çekmek ister misiniz? Taksici tamam der,1saat evi bulamaz,sende kan ter hadi abicim hadi abicim gel artık diye kendini döversin.Ya da araba kiralaman gerekir adam 1 gün veremem en az 3gün kirala der.Bayram arifesi araba bulunmaz o rent a carcı bu rent a carcı arar durursun yok varsada lüks araba vardır 500 lira yerine sana 1500 liraya patlar.Kendi araban gibisi yoktur
Adam onu demiyor sadece yazmak istediğini yazmışsın..
Adam gırtlağına kadar borcu olup ondan bundan geçinen ama iş arabaya geldimi borca harca krediye girip araba alan insanlardan bahsediyor.. anlamak istemediğin için anlamışsın yada yüksek ihtimal okumadın bile başlığı gördün yazdın.
Senin dediğin insanlar hayatı zaten planlı programlı yaşar önce borcu varsa onu temizler borcu yoksa gider biraz para biriktirip ya peşinat verir alır yada ikinci elden ayağını yerden kesicek mütevazi bir araç alır..
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Araba a noktasından b noktasına sizi götüren bir vasıtadır..
Onun üstü sizin egonuz keyfiniz hobinizdir araba dünyasında eğer ego hobi keyif kısmındaysanız o zaman kesenin ağzını açarsınz yada sanayiye her hafta gidip ustalarla akraba olmayı göze alırsınız..
Piyasada tuhaf insanlar türedi bisikleti bile olmayıp araba beğenmeyen milletin arabasına çamur atan tipler.. bu tiplerinde etkisinde çok kalmayın..
Velev ki kapında doğanın Şahin'in olsun borcun harcın yoksa tertemiz sen arabanın bir sorunu sıkıntısı yoksa marşa basdığında sorunsuz İstanbul'dan Mersin'e Diyarbakır'a gidebiliyorsan senden iyisi yok .. gerisi teferruat..
Temelde son model Mercedes'i olanla doğan şahini olan arasında hiç bir şey değişmiyor... doğanın kanunu belli fizik belli matematik belli a noktasından b noktasına gitmek..
Aracın konforu rahatlığı donanım güvenlik işin ayrıntısı temel nokta a noktasından b noktasına.gidebilmek..
Eğer biri diyorsa adama bak.doğan şahinle Mercedes'i kıyaslamış Mercedes'in de üstü var Rolls Royce onunda üstü var şahsi jet onunda üstü var ultra premium plane yani lüks konfor donanımın sonu yoktur ama hepsinde temel amaç bellidir a noktasından b noktasına gitmek..
Biz.bunu unuttuk zaten..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darkmoon34 -- 12 Temmuz 2021; 2:54:57 >
-
araba almayı bırak ayağına ayakkabı almak bile lük bu ülkede
-
geçin olm bu işleri millette para var. bizim millet hep ağlar,hiç parası yoktur,hep ekonomi kötüdür . 2013 de ekonomi kötü battık öldük diyenler şimdi o zamanları güzelliyor. yalanlarına soxum .
-
Tespitiniz doğru.
İnsanlar borcun içinde yüzmekten zevk alıyor.
Tamam enflasyon var.
TL ile 8-10 yıl uzun vadeli borçlanırsan iyi bir yatırım yapmış oluyorsun ama bu riski alıp borçlanan da kendi bacağından asılır.
-
Arabayla 30 dakikada gittiğim yere toplu taşıma kullanarak gitsem 90 dakika sürüyor. Üstelik aksam 12den sonra otobüs yok. Toplu taşıma allahın belası bir şeydir istanbulda yaşamama rağmen. İyiki abimin arabası var :)
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Çünkü milletimizde aşağılık kompleksi var.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Araba bir ihtiyaçtır, dikimsonik bir kartalı 25k bedele çıkaran bu politikacıların allah bin belasını versin..
-
quote:
Orijinalden alıntı: Six Feet Under.Bu konulara bakip aracimi zamaninda almasaydim su an hala tabanvay evde dizimi kirip oturuyor olurdum zira artik mevcutta araba sahibi olmayip da sifirdan almak isteyenler icin ulasilamaz rakamlara geldi araclar. Turkiyede Marmara, Ege, Akdeniz’de gitmedigim, gormedigim guzellik kalmadi. Cektik kredimizi aldik arabamizi. Zamaninda tanidiklar yakinlar yav o kadar borca girilir mi yav o kadar paraya araba mi alinir diyordu simdi agizlarinin suyu akiyor :) Su an en büyük lüksleri AVM gezintileri yapmak boş boş. Borc harc diyenlere guluyorum ee odedik bitti 2 senede su an evimin onunde aracim var canim istiyor aksam uzeri gezmeye cikiyorum. Yagmurda karda konforlu sekilde seyahat ozgurlugum var. Agustos ilk haftasi baslayip Eylul’e kadar da Marmara, Ege turu yapacagim. Burada borc harc diyenler kahve sigara icmeye devam etsin lol.
Alıntıları GösterAma bir çoğunuz adamın dediğini anlamamış ki.Adam borca girilmesine karşı değil ki.Adam borca girilmesi durumunda dahi elde edeceği malın bunu hak etmediğini(yani sizin zamanında 150bine alıp şu an 500bin olmuş olan kalitede bir araç olmayacağı)bu borca girmesi durumunda da rezalet bir hayat yaşayacağını,kendi sosyal statüsüne bunu uygun görmediğini anlatmaya çalışıyor.Herkesin öncelini farklıdır.Ailemden örnek vereyim hem Karşıyaka da 1milyonluk evi var hemde 1 milyondan fazla edecek yazlıkları.Ama kullandığın araba 99model accent.Herkesin önceliği yaşam standardı farklıdır.
-
Ben de anlamıyorum, yolda giderken eski araba görmüyorum bildiğin, diyorum ki içimden bu kötü ekonomi nerde o zaman. Herkes bir şekilde yeni araba kullanıyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ben şahsen İstanbul gibi bir yerde param olsa da araba almam, ana arterler dışında her yer çukur ve yama dolu. 7/24 trafik de cabası. Velhasıl parayla rezil olmak için mükemmel bir lokasyon. Fiyatlara falan girmedim bile.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nature vs. Nurture -- 12 Temmuz 2021; 11:6:46 >
Araç ne var merak ettim
-
Araba lüks tüketim değil temel ihtiyaçtır.. çocuğum olana kadar idare ediyordum ama cocuk olunca arabasız olmuyor.. sürekli hastalanmaları, yada ulaşımı çocuk ile yapmanın zorluğu..
borçlanmaya gelince bu ülkede basit bir telefon alırken bile tiko para ile alamıyorsun illa borçlanıyorsun.. geçen farklı bir forumda bende şikayet ediyordum yaklaşık 8.000 tl para kazanıyorum ama borçlarım bitmiyor vs. diye. biri cevaplamıştı.. Türkiye'te yoksulluk sınırı 8.600 tl diye.. yani 8.000 tl kazanırken yoksulluk sınırın altındaydım...
eşim işte ayrıldı şu an 5.000 ne yakın kazanıyorum.. açlık sınırına az kaldı
ülkenin vatandaşları olarak 30 yılımız borçlandırılmış durumda bunlar daha iyi günlerimiz !!!
edit: 2006 fabia 1.2 classic arabam var.. 2 yıl önce 33.000'e almıştım... yaklaşık güncel borcum ise : 22.000tl civarı..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kuzgun_ -- 12 Temmuz 2021; 11:42:45 >
-
Masaya anahtar koyup sigara dilenen adamın da ciğerini seveyim
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Dandik bile olsa bir araba demek kız arkadaş edinmek demek cinsel açlığın afrikasinda araba merakı normal
Kredi çekip 15 bin TL'ye telefon alacaklarına 60 bin tl verip araba alsınlar hem ayakları yerden kesilir hem istedikleri zaman daha iyi bir fiyata nakite çevirirler. Son 8 yılda 13 araç değiştirdim hiç bir aracın aldığım TL fiyattan aşağı satmadım bakın aldıgım fiyat diyorum bu kısım önemli örnek olarak 2 sene önce 80 bin tl ye araba alan biri kredi çektiyse geri ödemesi yaklaşık 120 civarı çıkar ve arabayı bugun satsa tahminim 160-170 bin liradır kredisini kapar ve üstüne bir araba parası kalır.... Biz buna enflasyon diyoruz siz ne derseniz deyin kredi çekmek bizim ülkemizde hep avantajdır çünkü geri öderken para değer kaybeder ama bugun aldıgınız para değerlidir
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Bence Türkiyede araba sevdası falan yok. Siz olayı çok yanlış anlıyorsunuz. Araba sevdası dediğiniz şey amerikadaki gibi olur. Alırsın eski kasa coupe klasik falan veya biraz kasar yeni kasa spor araç falan alırsın. Veya illa spor bir şey olmasa da tarz bir araç peşinde koşar insanlar.
Çevrenize bakın bakalım kaç kişi gerçekten zevk için araç alıyor. Toplumumuzun çoğu bir şekilde ihtiyaç olduğu için veya yatırım olsun gibi sebeplerden araç alıyor. Böyle bir ortamda insanların araba sevdası olduğunu söyleyemezsiniz.
Aksine adam bu gün 100 liraya aldığı aracı yarın 200 liraya satıyor şeklinde bakılıyor çoğu araca artık. Bizde biraz sevda değil yatırım kafası var araç konusunda.
-
Bu millet hep böyleydi. 1920lerde bile devletin tarım yapsınlar diye verdiği parayı düğüne harcarlarmış.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaLpazan -- 12 Temmuz 2021; 15:22:52 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X